Skip to main content.

tisdag 16 januari 2007

På perrongen
I dag hade jag ett jobb som krävde att jag promenerade runt i Göteborg. Så Muffin fick träna på att åka tåg. Tror att det var hennes första tågresa, fast spårvagn har hon ju åkt.
Hon blir lite illamående av bilresor, men tåget var kul. Hon ville helst sitta i mitt knä och titta ut genom fönstret.
I Göteborg ägnade hon sig mest åt att skrämma duvor.
Vi var inne på Naturkompaniet och köpte en fotoskenlampa, för att ha vid nästa strömavbrott. Det finns flera Naturkompaniet-butiker i Göteborg och på en av dem blir de jättesura om man tar in en hund. Så även om det inte var den jag var inne i tänkte jag bara handla lampan och gå ut snabbt. Men när jag skulle betala, sa tjejen i kassan: "Du har väl sett att vi har börjat med hundgrejer?".
De har tagit in Ruff wear-sortimentet, snygga men dyra hundsaker i klätterrep och outdoor-stil. Halsbanden passade inte, som tur var, annars hade jag köpt ett för alldeles för mycket pengar.
Klövjeväska får vänta tills hon är färdigväxt. Skor är väl tänkta för räddningshundar och hundar som går på is, gummikoppel som hunden kan dra ut känns lite osäkert, jag vill nog inte ha en pumi som en jojo i kopplet ... ja det slutade med att jag valde mellan en gummileksak och en tygfrisbee. Det blev gummileksaken.

Sen när vi går hem genom Nordstan, fullt med folk, Muffin viftar glatt på svansen åt alla, så kommer plötsligt en lös stor hund farande och kastade sig mot Muffin. Jag reagerade utan att tänka, dängde påsen med fotogenlampan på hunden allt vad jag orkade.
Det sa klonk och den backade. Ägaren, som såg ut som en snäll och för tillfälligt nykter alkis, kom springande efter och sa "lugn, det är ingen våldshund".
Det var det nog inte heller, men hur skulle jag kunna veta det.
Jag fick lite dåligt samvete, den ville nog bara hälsa, men det såg ut som om den skulle hugga henne över ryggen.

Vi lugnade ner oss med kaffe och kanelbulle på Metrocaféet. (Ett sånt där det inte är gräns mellan inne och ute, så man kan ha hunden liggande vid sin stol.

Sen var vi på ridskolan på kvällen, så det blev en hektisk dag för både Muffin och mej.

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Kommentera

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it