Skip to main content.

fredag 05 januari 2007

PÄ  första parkett
Vi tjuvstartade lite idag och Äkte till My Dog, fast vi inte ska stÀlla ut förrÀn i morgon och pÄ söndag. Men vi ville se agility, och sÄ tÀnkte vi att Muffin behövde lite trÀning pÄ att vara i sÄ stökig miljö.
Vi hade inte behövt oroa oss. Hon gillade MÀssan. Först betedde hon sig som Crocodile Dundee i filmen, nÀr han kommer till New York första gÄngen och ska hÀlsa pÄ alla han möter. Svansen gick i ett och hon blev helt överlycklig pÄ veterinÀrbesiktningen, för det var enda stÀllet dÀr hennes hÀlsningar blev besvarade.
Hon tittade intresserat pÄ agilityn. Hon stressade inte upp sig fast vi satt precis vid trappan pÄ lÀktaren, dÀr folk sprang upp och ner hela tiden.
Vi köpte ett "portable pet home", en hopfÀllbar tygbur (flera hundra kronors rabatt) och pÄ slutet lyckades vi locka in henne dÀr, för att inte utmana ödet.
(NÄnstans finns det förstÄs en grÀns Àven för denna hund, nÀr det gÀller barn och vuxna som vill klappa och allt spring runtomkring).
Vi missade en uppvisning med Emma och Csar, men hörde applÄderna pÄ hÄll. Vi fÄr se dem pÄ freestyletÀvlingen pÄ söndag.

Det enda som gjorde Muffin nervös var rastplatsen. De hade gjort det rÀtt fint, med sÄgspÄn i ett garage, med granar och utlagda vedtrÀn för hanhundarna. Men Muffin ville inte sÀtta en fot dÀr. Hon ville knappt gÄ ut dit överhuvutdaget. Hon tittade med avsmak pÄ oss som om hon ville sÀga:
- Det luktar fruktansvÀrt. En massa kiss. Jag blir smutsig. Jag gör det inte.
Och hon gjorde det inte heller. Vi gick dit tvÄ gÄnger, men hon kissade inte.
Inte inne i mÀssan heller. NÀr vi lÀmnade mÀssan kissade hon direkt nÀr hon kom ut i friska luften.
Tolkar detta som att hon definitivt Àr rumsren nu.
HÀr Àr Muffin pÄ rastplatsen. Nelly försöker visa:
Rastplats? Tror jag inte!

NÀr vi kom hem var vi tvugna att shamponera benen, som blivit smutsgrÄ efter en dag pÄ mÀssan. Sen var hon fin. Tills hon doppade örat i Nellys Tandori chicken. Fram med shampot igen.
Muffin uppförde sig mycket bra pÄ mÀssan. Kanske var hon bedövad av allt oljud och blir totalbusig i morgon. Tappar vi helt kontrollen kan vi lÀmna in henne till Jeppe (han frÄn Hundkoll) som har stÄnd pÄ mÀssan och ger rÄd till hundÀgare.
(Det var ett skÀmt, jag fattar inte att de inte lÄter en instruktör frÄn sbk ge hundÀgare rÄd i stÀllet. Det Àr ÀndÄ skk:s utstÀllning. Jag tycker det Àr jÀttemÀrkligt. De underkÀnner liksom sin egen utbildningsorganisation. Det finns en stor artikel med Jeppe i det officiella programmet, sÄ det Àr inte bara sÄ att han hyrt plats dÀr.)

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Kommentera

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it