Skip to main content.

fredag 05 januari 2007

På  första parkett
Vi tjuvstartade lite idag och åkte till My Dog, fast vi inte ska ställa ut förrän i morgon och på söndag. Men vi ville se agility, och så tänkte vi att Muffin behövde lite träning på att vara i så stökig miljö.
Vi hade inte behövt oroa oss. Hon gillade Mässan. Först betedde hon sig som Crocodile Dundee i filmen, när han kommer till New York första gången och ska hälsa på alla han möter. Svansen gick i ett och hon blev helt överlycklig på veterinärbesiktningen, för det var enda stället där hennes hälsningar blev besvarade.
Hon tittade intresserat på agilityn. Hon stressade inte upp sig fast vi satt precis vid trappan på läktaren, där folk sprang upp och ner hela tiden.
Vi köpte ett "portable pet home", en hopfällbar tygbur (flera hundra kronors rabatt) och på slutet lyckades vi locka in henne där, för att inte utmana ödet.
(Nånstans finns det förstås en gräns även för denna hund, när det gäller barn och vuxna som vill klappa och allt spring runtomkring).
Vi missade en uppvisning med Emma och Csar, men hörde applåderna på håll. Vi får se dem på freestyletävlingen på söndag.

Det enda som gjorde Muffin nervös var rastplatsen. De hade gjort det rätt fint, med sågspån i ett garage, med granar och utlagda vedträn för hanhundarna. Men Muffin ville inte sätta en fot där. Hon ville knappt gå ut dit överhuvutdaget. Hon tittade med avsmak på oss som om hon ville säga:
- Det luktar fruktansvärt. En massa kiss. Jag blir smutsig. Jag gör det inte.
Och hon gjorde det inte heller. Vi gick dit två gånger, men hon kissade inte.
Inte inne i mässan heller. När vi lämnade mässan kissade hon direkt när hon kom ut i friska luften.
Tolkar detta som att hon definitivt är rumsren nu.
Här är Muffin på rastplatsen. Nelly försöker visa:
Rastplats? Tror jag inte!

När vi kom hem var vi tvugna att shamponera benen, som blivit smutsgrå efter en dag på mässan. Sen var hon fin. Tills hon doppade örat i Nellys Tandori chicken. Fram med shampot igen.
Muffin uppförde sig mycket bra på mässan. Kanske var hon bedövad av allt oljud och blir totalbusig i morgon. Tappar vi helt kontrollen kan vi lämna in henne till Jeppe (han från Hundkoll) som har stånd på mässan och ger råd till hundägare.
(Det var ett skämt, jag fattar inte att de inte låter en instruktör från sbk ge hundägare råd i stället. Det är ändå skk:s utställning. Jag tycker det är jättemärkligt. De underkänner liksom sin egen utbildningsorganisation. Det finns en stor artikel med Jeppe i det officiella programmet, så det är inte bara så att han hyrt plats där.)

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Kommentera

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it