Skip to main content.

tisdag 07 augusti 2007

Ett historiskt ögonblick
Jag tror det Àr första gÄngen: Muffin hÀlsar pÄ en ny mÀnniska utan att hoppa och klÀnga. Glatt och entusiastiskt, men med fötterna pÄ jorden.

I dag lÀmnade jag Muffin och Nelly pÄ ett nytt hundlÀger. Det Àr brukshundklubbens distrikt som ordnar, i Töllsjö ganska nÀra dÀr vi bor. Tre dagar ska de vara dÀr, och det kostar inget, inte ens för maten.
Jag tjuvtittade i programmet och det var fullt med roligheter - klicker, dans, servicehundar, agility och mycket mer.
NÀr jag kommit hem ringde mobilen. Nelly lÀt allvarlig pÄ rösten och jag fick hjÀrtat i halsgropen.
Det var inget farligt, fast allvarligt nog. Vi hade glömt packa ner köttbullarna.
- Muffin spottar ut frolicarna och bryr sig inte om pipgrisen. Hon Àr helt omotiverad, och nu ska vi ha LYDNAD!
Jag insÄg att detta var ett kritiskt lÀge. Ny plats, nya hundar och mÀnniskor - krÀver köttbullar. Ung tjej pÄ lÀger kan inte göra som gammal mamma gjorde pÄ rallylydnaden och sÀg: funkar inte nu, ingen idé att tjata, vi vÀntar lite.
SÄ det blev en vÀnda till till Töllsjö, fast nu kan jag ju vÀgen.
NÀr jag kom fram var lydnaden slut. Men Nelly sÄg entusiastisk ut och sa att det gÄtt bra ÀndÄ.
Sen skulle dom ut i skogen för nÀsta moment.
Dom Àr sÄ duktiga, och ledarna mÄste ocksÄ vara kanon. Alla hundar sÄg lugna och koncentrerade ut, alla ungdomar sÄg glada ut. Det Àr 35 hundar. Mest med unga tjejer, men det fanns nÄgra killar ocksÄ. De delades upp i smÄ grupper, bara nÄgra i varje.

Muffin Àr helt cool att ha med pÄ sÄnt hÀr. Hon stÄr uppbunden bland en massa frÀmmande hundar utan problem, sÀtter sig och tittar eller lÀgger sig. SkÀllde bara med lite artigt nÀr de andra stÀmde upp en protestkör för att de inte fick vara med i stugan och fika. Hon hÀlsar vÀnligt pÄ alla. Hittills har hon varit superentusiastisk och hoppat och klÀngt och slickat och tuggat (fast snÀllt) pÄ alla frÀmlingar som vill klappa. Vi har inte försökt trÀna bort det, kanske mest för att vi inte har sÄ mÄnga frÀmlingar att trÀna pÄ, men ocksÄ för att jag tÀnkt att hon tröttnar vÀl nÀr hon blir större om man inte gör affÀr av det. Bra att hon gillar folk. Men i dag hÀnde det för första gÄngen tror jag att hon stod kvar med alla tassar i marken, glatt viftande och buffande och lÀt sig klappas lÀnge och vÀl. Helt utan det dÀr som kan skrÀmma hundovana mÀnniskor.
Det Àr det som syns pÄ bilden.

Kommentarer

Vilket bra liv för en hund och hundens matte..

Publicerad av Marre torsdag 09 augusti 2007 22:49

Kommentera

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it