Skip to main content.

mćndag 23 juni 2008

framÄt!
I dag var det trÀningstÀvling pÄ klubben. Klass 0, vilket betyder att hunden inte fÄr ha startat i nÄgon riktig tÀvling och att banorna Àr lÀtta.
Det var tvÄ hoppklasser och resultatet rÀknades ihop frÄn bÄda. Diskning gav 50 fel.
Det var bara tre hundar i medium sÄ bara ett pris delades ut, och det blev Muffin och Nelly som fick det. De var felfria i första loppet och diskade sig i andra. (Muffin tröttnade efter halva banan och ville leka istÀllet).
Collien Àr Muffins kompis Scarlet frÄn ungdomsgruppen som vann large, dÀr mÄnga fler var med.
Jack russeln Àr Cosby, som vann i small pÄ samma sÀtt som Muffin , felfri vinnare i ett lopp och disk i ett.
Det var ett Àckligt vÀder med kall blÄst och regnblöt bana, sÄ prisbilden togs inomhus.
Scarlet, Muffin, Cosby
Mest imponerad blev jag av Nellys nerver i starten första klassen. Muffin ville inte sitta i det vÄta grÀset, nosade i grÀset och var okoncentrerad nÀr Nelly hade lÀmnat henne för att kalla in. Jag hade alla gÄnger ropat ÀndÄ och fÄtt en dÄlig start. Eller gÄtt tillbaka och börjat joxa och fÄtt en dÄlig start. Nelly bara stod still och vÀntade tills hunden sÄg upp och tog kontakt, och kallade dÄ. Och sen gjorde de ett kanonbra lopp.
Andra gÄngen tror jag Muffin trodde banan var slut och vÀntade sig en belöning efter halva. De har ju inte precis trÀnat pÄ hela banor, mest pÄ kombinationer.

fredag 20 juni 2008

Shit vilken midsommar. Hagel och regn ute och inne har vi inget vatten, pumpen och varmvattenberedaren bestÀmde sig för att lÀgga av lagom till midsommarafton. NÄt elektriskt fel som man inte kan joxa med sjÀlv. Vi fÄr vatten hos grannarna men det Àr ÀndÄ typiskt. Och det kommer att bli dyrt, beredaren Àr mer Àn 20 Är gammal och mÄste sÀkert bytas.
I gÄr var det roligare. DÄ stressade vi i vÀg efter jobbet till Vinna hundcenter utanför VÄrgÄrda dÀr Nelly och Muffin var med pÄ trÀningstÀvling.
AlltsÄ allt var som pÄ en riktig tÀvling fast det var bara trÀning och man fick göra om vad man ville nÀr man diskat sig.
För det gjorde mÄnga, Àven Muffin.
Hon hade för brÄtt och gick pÄ fel hinder. Det Àr roligare att diska sig sÄ Àn genom att hunden gÄr och nosar i grÀset och inte vill gÄ.
Det var vÀldigt kul att se att hon gick utan tvekan pÄ helt nya hinder, och hade bra flyt i slalomen.
Sen blev det regn pÄ slutet och vi stack ivÀg lite hastigt, men det var ett supertrevligt arrangemang. SnÀllt av Emelie att ordna detta.

Starten
Muffin och Nelly Àr vÀldigt samspelta i starten. Muffin tjuvstartar inte alls lÀngre.
Flyg!
Nya snygga hinder var det. Muffin tvekade inte fast det var ny plats, nya hundar och nya hinder.

Vi skulle gjort en blomsterkrans och fÄtt en lite gullig bild pÄ Muffin, som Àr vÀrldens sötaste midsommarhund.
Men jag har tandvÀrk och regnet regnar sÄ det fÄr vara. Kanske i morgon.
Glad midsommar önskar vi er alla!