Skip to main content.

tisdag 05 augusti 2008

Det har regnat i dag med. Jag har röjt i garderoben. Den blÄ-lila velourkjolen, ett reafynd som jag aldrig anvÀnder för att fÀrgen Àr fel, förvandlade Nelly till en mysdress Ät Muffin.
Nej, vi vet, man behöver inte klÀder till en pumi mitt i sommaren. Men den sitter vÀldigt bra och hon har inget emot att prova klÀder.
Och: Efter att ha konfronterats med de nya elpriserna (vÄrt bundna avtal gÄr ut nu, och det har hÀnt en del pÄ tre Är) sÄ Àr det bara att inse att det kommer att behövas varma mysklÀder hÀr för bÄde folk och fÀ i vinter.
Dock hoppas vi att det ska hinna bli lite mera sommarvÀrme först.
Jag klÀr i allt!

lördag 24 november 2007

Stolt bÀrare
Nu Àr Muffin stor nog för att vara bÀrare pÄ promenaderna. Jag tÀnkte egentligen bestÀllt en klövja frÄn Norge, för dÀr finns en bÀttre modell. Men sÄ behövde vi en ny sele med. Och pÄ den hÀr klövjan gÄr det att ta av vÀskan, och anvÀnda selen separat. SÄ dÄ kan hon ha den som spÄrsele, sÀkerhetssele i bilen (vi kopplar till en rem som fÀster i bilbÀlteslÄset) och som promenadsele.
Jag tog den pÄ öppet köp för den sÄg lite stor ut Àven om den skulle funka enligt mÄttabellen.
Muffin har nu testat selen och klövjan. Det gÄr att jaga katter i full fart med den pÄ, sÄ det Àr nog stadigare Àn vad jag trodde.
Nu mÄste vi nog planera in en fjÀllvandring till sommaren!
NÀr jag vande min första hund (en terrier) vid klövja fick jag göra det gradvis, han tyckte först den var lÀskig. Muffin accepterade den direkt. Hon har en positiv instÀllning till livet, utgÄr frÄn att allt Àr roligt.
Det gÄr att springa med ryggsÀck!

fredag 03 augusti 2007

Mjukt och mysigt
Nelly har mÄlat om hela sitt rum i svart. Vi var pÄ Ikea och köpte en matchande hylla och dÄ passade vi pÄ att köpa en tjusig hundsÀng Ät Muffin med. Den Àr den ni ser i förgrunden. Ibland ligger Muffin dÀr. Fast hÀr har hon kapat Ät sig en egen kudde pÄ stora madrassen.

fredag 22 juni 2007

HÀr hÀnder det mycket. Nelly och Muffin har varit pÄ övernattningslÀger pÄ hundklubben och roat sig. Nu Àr noskvalsterkarantÀnen slut. Medicinen verkade direkt sÄ vi har inte hört nÄgra snorklingar under veckan.
Muffin skÀllde inte pÄ natten utan lÄg lugnt i sin bur. De gjorde en massa, jag sÄg bara kapplöpningen pÄ slutet. Nelly fÄr berÀtta sjÀlv om hon orkar.
I dag har vi haft dramatik med en döende kyckling pÄ morgonen. Det var tvÄ kycklingar som hade kommit ut genom en springa under nÀtdörren och inte kunnat ta sig tillbaka in till hönsmamman. De lÄg bak en fodertunna och sÄg helt platta och döda ut.
Men Nelly sÄg att den ena andades lite och vi lyckades fÄ i den lite sockervatten, och sedan mjölk och smÄ, smÄ korvbitar och vÀrmde den.
Den kom tillbaka till livet och bÄde pep och pickade och gick. Vi satte tillbaka den till hönorna och hoppas att den klarar sig.
TyvÀrr gör de oftast inte det nÀr man ingriper och försöker rÀdda dem. Men nÄgon gÄng har det lyckats.
Det Àr tvÄ hönor som har legat bredvid varandra i ett hörn av hönshuset och ruvat och nu verkar dela pÄ vÄrdnaden av kycklingarna.
Första Ären försökte vi fÄ dem att ruva i burar, med det gjorde de aldrig.
Vi har ocksÄ provat att flytta in höna med klÀckta kycklingar i bur, men det verkar som om bÀsta sÀttet att fÄ dem att klara sig Àr att lÄta dem vara.
Jag tog inget kort av den, för gör jag det dör den garanterat och det blir Ànnu sorgligare nÀr man ser bilden.
LÀgesrapport just nu Àr att den verkar mÄ bra, ser ullig och fluffig ut och gÄr runt och pickar med de andra.
Eftersom det regnar vill Muffin inte gÄ ut. Hon vill alltsÄ verkligen inte, sÀtter alla tassarna i marken och spjÀrnar emot.
Hon stÄr under taket pÄ verandan och gÄr inte ut pÄ det vÄta.
Pjoskigt? NÀ, det ligger i slÀkten, hennes halvbror Curt Àr likadan. SÄ det har inget att göra med att hon Àr bortskÀmd.
PÄ bilden syns ocksÄ senaste leksaken, en mjukissko frÄn Ikea. Den Àr verkligen lagom att bÀra omkring pÄ.
Snygg sko, va? Med snabel!

torsdag 07 juni 2007

Snygging
AlltsÄ. Vi har inte haft bÀrnstenshalsbandet pÄ senaste tiden. Vi tog av det för vi tÀnkte att det inte funkade och sen kunde jag inte hitta det.
Men sÄ har vi plockat fyra, fem fÀstingar pÄ henne varje dag senaste veckan. Det Àr Nelly som Àr bÀst pÄ att ta bort dem.
Jag bestÀllde ett nytt bÀrnstenshalsband. Och hittade sen det gamla förstÄs.
Satte pÄ det i förrgÄr. Sen dess har hon inte haft en enda fÀsting. Fast vi har gÄtt i skogen och hon har legat i grÀset hela dagarna.
Är det bara vĂ€rmen? Eller funkar halsbandet verkligen?

söndag 20 maj 2007

Tre ekorrar i ett husTufft!
Ingen hundshow utan shopping! I Hungarian petnets stÄnd Àr det svÄrt att vÀlja, man vill ha allt. Men vi valde helt rÀtt. Ekorrhuset blev succé nÀr vi kom hem. Muffin skakade det, plockade ut korrarna, la dem i en liten hög, ville att vi skulle kasta dem och hon skulle hÀmta. Och somnade sen med en ekorre under örat. De piper i olika toner, sÄ det gÄr att spela musik med dem ocksÄ!
T-tröjorna hade vi bestÀllt innan frÄn Camilla, som hade vÀrldens sötaste cremefÀrgade hanvalp, de var Ànnu coolare i verkligheten Àn pÄ bild.

fredag 26 januari 2007

Visst Àr de tjusiga?
Nu har Muffins nya halsband kommit! Ett blÄtt med vita blommor och ett rosa som passar till ett rosa koppel hon fick i julklapp, som inte hade nÄgot halsband till.
De Àr jÀttesnygga. Halsbanden sitter perfekt. SÄ Àr de ocksÄ skrÀddarsydda, hos Lenas hundhalsband, ett stÀlle vi ska handla mer frÄn!

tisdag 23 januari 2007

Godnatt!
Nu sover Muffin oftast med Nelly pÄ nÀtterna, de har ett vÀldigt mysigt litet bo.
Men hon vill inte gÄ och lÀgga sig utan sin bÀver. SÄ Nelly bÀr Muffin och Muffin bÀr bÀvern.

mćndag 15 januari 2007

Muffin och bÀvern
Taket höll den hÀr stormen med. Strömmen var borta ett och ett halvt dygn.
Det blev mycket kökstrÀning för vi vÄgade inte gÄ nÄgra promenader i stormen.
Nelly trÀnar freestyle-moment. Det Àr inte sÄ svÄra saker hunden ska göra om man delar upp det i smÄdelar.

Muffin har ocksÄ roat sig med bÀvern och andra leksaker. Hon fick den pÄ My Dog och den hÄller Àn. Den Àr rolig för den har ett knarrande ljud. Hon slÀnger med den hit och dit.

Muffins favoritlek Àr annars valla katter. Vi har fyra utekatter, som alla gillar Muffin. Hon samlar ihop dem pÄ verandan, det Àr det leken gÄr ut pÄ. Katterna tycker det Àr kul, de springer framför henne och retas och vill bli jagade. Och sen gör de smÄ utbrytningsförsök sÄ att hon fÄr jaga ihop dem igen.
Det brukar sluta med att katterna fÄr mat. För nÀr vi ska kalla in Muffin stÀller sig katterna ivÀgen och slÀpper inte fram henne förrÀn vi ger dem mat.mćndag 25 december 2006

Hmm vilken ska man ta?
HÀr ser ni Muffin med sina julklappar, en prasslande tygring och ett rep med gummikorvar. Nu nÀr Muffin upplevt sin första jul kan vi nog konstatera att hon gillar julen! Hon lÄg i soffan och tittade uppmÀrksamt pÄ kalle anka. senare, vid julklappsutdelningen lÄg hon trött och lycklig och sov, blev absolut inte drabbad av julstress... Vid julmiddan slank det ju ner en del gobitar, det Àr ju oundvikligt, men hon klarade det ocksÄ och har (hittills) inte drabbats av magbesvÀr. Muffin öppnade sina klappar sakta och fint och rev pappret i smÄ smulor.

söndag 10 december 2006

Muffin med sitt tuggben
De hade "fiskdamm" för hundarna som sÀsongsavslutning pÄ ungdomstrÀffarna.
En massa roliga hundleksaker lÄg i grÀset, hundarna fick springa in en i taget och ta vad de ville, och sen behÄlla det de hÀmtade ut.
NÀr Nelly skickade fram Muffin kollade hon först pÄ tennisbollen, men Àndrade sig sedan och tog ett tuggben med sig tillbaka.
NÄgra av hundarna vÄgade inte ta nÄgon grej utan fick trugas.
Muffin har inga sÄdana betÀnkligheter.

lördag 30 september 2006

Idag har vi kanske hittat lösningen pÄ hÀngöra-problemet. En stor fÀsting som sugit sig fast inne i örat! Den hade kanske sugit ut allt blod, sÄ att örat inte orkade stÄ. PÄ bilden leker muffin med sin Dog-tornado. Hon Àr verkligen duktig, lungt och metodiskt snurrar hon pÄ skivorna. Hon hittar allt godis i ett nafs!muffin snurrar

fredag 08 september 2006

Eftersom vi Àger tvÄ flyballbanor Àr vi vÀldigt intresserade av tennisbollar. Vi bestÀllde röda och camoflagefÀrgade frÄn freestyleshopen. Supersnygga. Billiga.
Tennisbollspinnen köpte vi i AlingsÄs. Den Àr inte sÄ kul som bollarna, men verkar ofarlig i alla fall. Hon tuggar pÄ allt nu. Pinnen verkar tÄlig. Men lite trÄkig. Rullar inte sÄ bra som bollarna.
Bollarna Àr bÀst