Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förFebruary 2007

onsdag 28 februari 2007

FramÄt!
Jag Àr trött pÄ snö och kyla nu, men Muffin gillar att vara ute och skutta i snön. Hon springer före och jag pulsar efter sÄ gott det gÄr.
(De andra i familjen Àr det svÄrt att fÄ ut).
Nelly var och red i dag. Jag och Muffin gick till kiosken och utanför veterinÀren som ligger pÄ vÀgen till stallet kom en lös riezenschnauser farande och morrade. PÄ den dÀr tiondels sekunden hann jag tÀnka ut en förmodligen inte sÄ lyckad plan att lÄta Muffin springa in under staketet till hÀsthagen och att den inte skulle kunna ta sig under. Men jag halkade pÄ isen pÄ vÀgen och ramlade pÄ knÀ. Den stora hunden blev sÄ förvÄnad av detta att han tvÀrvÀnde och sprang tillbaka till sin matte. Muffin hÀlsade lite lugnare pÄ den andra hunden, en whippet som ocksÄ sprang fram.
Riesenschnauzern (tur att jag inte har en sÄn, för det Àr svÄrare att stava till Àn pumi) var nog bara nyfiken och lite bufflig, men man vet ju inte det förrÀn efterÄt.

tisdag 13 februari 2007

Efter badet-mys

Först en bild pÄ Muffin i nya badrocken. Nu har hon verkligen badat, för det var sÄ lerigt pÄ ridklubben. Först toksprang hon lite, utan rock, och skakade sig. Sen lÀt hon oss sÀtta pÄ badrocken och kröp ihop och sov i soffan.
Sen till utmaningen, som kom frÄn Marre (en annan pumibloggare) och nu Àr vidareskickad till flera:

Utmaning 1
4 lögner och en sanning, vilken Àr sann?
1, Jag kan stenografera pÄ italienska
2, Jag kommer frÄn Norrland
3, Jag har jobbat som ridlÀrare
4, Jag Àlskar skaldjur
5, Mitt hem Àr mycket vÀlstÀdat

Klicka pÄ LÀs Mer för att se resten!

mćndag 12 februari 2007

Snygg gul badrockGĂ„r att springa i med
Nu har jag sytt klart Muffins badrock som hon kan ha nÀr hon fryser och Àr blöt efter badet.
Hej hej allihop! Det var vÀÀldigt lÀngesen jag skrev hÀr pÄ bloggen, men det har ju varit mycket med skola och sÄ. Idag Àr det första dagen pÄ sportlovet, men det blir inga skidor för min del, hÀr Àr knappt nÄn snö. SÄ idag ska jag och Muffin mest sitta inne och slappa, det e ju jÀttekallt ute. Men vi fÄr la försöka trÀna lite freestyle och sÄnt i köket. Eller klippning, Muffin och jag ska pÄ utstÀllning den 25:e februari, en inofficiell visserligen, men det Àr ju bra trÀning för oss bÄda tvÄ. Vi ska vara med pÄ barn med hund ocksÄ, det har jag aldrig gjort sÄ det blir ju intressant. NÀr jag var yngre var jag lite för blyg för att vÄga vara med pÄ det nÀmligen.

mćndag 05 februari 2007

De kunde sy mig ett köttben istÀllet!
I dag kom boken vi bestÀllt. Sy till hunden. Muffin behöver absolut en mysig badrock att svepa in sig i nÀr hon badat. Kanske kan det fÄ henne att avhÄlla sig frÄn att vÀlta huset, vilket annars Àr standard-tork-metoden för en pumi.
Boken har mönster pÄ tÀcken och halsband, men ocksÄ bÀddar och vÀskor. SÄ dÀr finns en del att bli inspirerad av Àven för oss som har en hund med mycket pÀls.
Nelly syr badrocken av en frottéhandduk.
Jag trĂ€nar "höger-fot" och har nu bestĂ€mt att kommandot för detta Ă€r "HÄL". Vitsigt tycker jag, men resten av familjen tyckte det var konstigt. Muffin vet att det korrekta kommandot till detta, som till mycket annat Ă€r: Korv (eller möjligen Köttbulle).

lördag 03 februari 2007

Pontus Àr lite nyfiken.Men fattar ni inte? Man ska Àta dom!
Nu Àr vi hos Jon i Hammarkullen och hÀlsar pÄ. Han har en rÄtta!
Muffin vet precis vad en pumi ska göra med en rÄtta. Men fÄr hon smÄ bitar av baguett Àr hon beredd att göra ett undantag för Pontus.
Muffin och Nelly i skogen
I dag skiner vÄrsolen. Snön smÀlter och det kÀnns som vÄr! (Jaja, det blir sÀkert mer snö, men vi njuter sÄ lÀnge det varar.