Skip to main content.

fredag 08 augusti 2008

Man blir trött av Àlgjakt
Vi var helt instÀllda pÄ syndafloden, efter alla varningar om katastrofregn.
Men hÀr har inte kommit en droppe pÄ hela dagen.
Jag och Muffin gick en skogsrunda nÀr vi vaknat för att slippa gÄ i regnet sen.
Hon passade pÄ att smita upp pÄ en bergsknalle dÀr jag inte kunde ta mig upp, och stack ivÀg efter en Àlg. Jag sÄg den inte, men jag vet att den bor dÀr. Hon var inte borta lÀnge, kanske en minut bara, men det Àr ÀndÄ obehagligt nÀr man tappar kontrollen. Hon jagar tyst sÄ man hör inte var hon Àr, eller att hon Àr dÀr.
Jag gick upp till vÄrt kantarellstÀlle med all ljung för att kunna gÄ efter henne, och dÄ kom hon med tungan ner i marken, utmattad.
Älgen var kanske inte hemma, annars hade jag ju hört den i alla fall.
De har sina stÀllen djuren. De stora rovfÄglarna, som Muffin Àr sÄ intresserad av, sitter alltid pÄ samma platser med, och flyger upp med vÀldigt mycket ovÀsen.

lördag 08 december 2007

Vi brukar aldrig möta nÄn nÀr vi gÄr i skogen hÀr. Men i dag kom plötsligt Muffin springande med en tax.
Den hade rött halsband med en sÄn dÀr pejlgrej pÄ sÄ vi antog att det var en jakthund i arbete. Vi kopplade Muffin sÄ hon inte skulle fÄ för sig att sticka med taxen. Och den rusade ivÀg. Sen hörde vi skall och trodde den kom tillbaka igen.
Men dÄ var det en beagle med likadant halsband.
Som ocksÄ struntade i oss.
Vi hörde inga skott och inga mÀnniskor (och Àlgarna höll sig undan idag klokt nog).
Kanske var det examen i jakthundskursen? I sÄ fall var de duktiga som inte lÀt sig distraheras av oss.

söndag 14 oktober 2007

Snart hemma igen
I dag gick vi med pÄ sista "GÄ pÄ tur"-turen med idrottsföreningen i byn. En lÄng poÀngpromenad i skogen. Det Àr flera söndagar under hösten, olika strÀckor varje gÄng. Det hÀr var den sista för sÀsongen.
Perfekt vÀder och Nelly hittade en del trattkantareller och taggsvampar med.

söndag 07 oktober 2007

Muffin vid spÄrets slut
Muffin hittade bollen, som markerade spÄrets slut, och vÀxlade in den mot godis. Hon blir aldrig entusiastisk över leksaker eller godis i slutet. Tror att hon tycker sjÀlva spÄrningen Àr roligare.

I dag var det en grÄdimmig dag, fuktig och luddig. Vi gick ut och lade ett spÄr i skogen. Det fick ligga en halvtimme. NÀr jag lagt spÄret smög jag pÄ Nelly och Muffin och lyckades ta med mig Muffin och smita in bland trÀden utan att Nelly mÀrkte. Hon var upptagen med att fotografera en bÀck. Detta tyckte bÄde jag och Muffin var himla kul. Muffin förstod att hon skulle vara alldeles tyst.
Sen trÀnade vi budföring. Hon Àr verkligen mycket bra pÄ det. Springer fort fort raka vÀgen.
SpÄret klarade hon utan nÄgon tvekan alls. Hon spÄrade lugnt och metodiskt.
SpÄrlinan Àr en lyxgrej som jag Àr mycket nöjd med. Jag har köpt klÀtterrep i en friluftsaffÀr istÀllet för sÄn dÀr plastlina. Dyrt men mycket behagligt att hÄlla. Trasslar sig inte, har lite mer tyngd Àn plastlinorna.Och Àr klart snyggare.
Vi mÄste spÄra mer, det har blivit för sÀllan.

lördag 06 oktober 2007

Muffin hösthunden
Nu Àr det fint i skogen. DaggvÄt mjuk mossa, sol mellan trÀden, klar och hög luft. Nackdelen Àr grankvistarna som sÀtter sig i pÀlsen och följer med hem efter promenaden. Men det Àr det vÀrt. PÀlsen slits, men den vÀxer ju ut hela tiden ocksÄ. VÀldigt tÀt pÀls har hon. I dag hoppade Nelly över ungdomsgruppen som har lydnadstrÀning för vi ska fira Peter som fyllde Är i veckan.
Jag trÀnar inkallning och stanna med henne nÀr vi gÄr i skogen, för att hon inte ska frestas att dra ivÀg för lÄngt i jakt pÄ alla spÀnnande fÄglar. Hon Àr duktig och kommer alltid tillbaka Àven om hon kanske inte alltid lyssnar sÄdÀr hundraprocentigt.
PortrÀtt

mćndag 01 oktober 2007

Nyfriserad
Nelly blir allt bÀttre pÄ pumiklippning. Fast det hÀr var ett snabbt jobb, bara för att fÄ bort vÀrsta björnpÀlsen, sÄ blev det riktigt snyggt.
Det kÀnns lite trist att gÄ ut med nybadad nyklippt cremefÀrgad hund i skogen nu. Lera och grankvistar som nÀstlar sig in överallt och tar evigheter att fÄ bort.
Fast Muffin vill ut och kolla pÄ sina fÄglar.
I morse sÄg vi en som var vÀldigt snygg, stor med gult bröst.

söndag 26 augusti 2007

Muffin Àter bÀr
Nu Àr semestern slut. Nu mÄste vi upp pÄ morgnarna igen, kan inte ligga och sova till nio.
Nelly har lÀrt Muffin att plocka blÄbÀr, sÄ nÀr vi gÄr i skogen pÄ morgnarna rensar hon blÄbÀrsriset frÄn de sista bÀren. Hon plockade vinbÀr som valp med. Fast smultronen vill jag ha sjÀlv sÄ de fÄr hon inte ta.
I dag har vi haft gÀster. Muffin Àlskar gÀster.

fredag 04 maj 2007

PĂ„ spaning
Hon Àr ingen valp lÀngre. I dag nÀr vi var ute i skogen pÄ kvÀllspromenad insÄg jag att hon Àr en stor hund nu. Inget sÀrskilt som hon gjorde, plötsligt bara stod hon dÀr och var stor.
Jag var sÄ trött och sliten nÀr jag kom hem frÄn jobbet att jag helst ville gÄtt och lagt mig. Men efter en runda i grönskan med fÄglar som kvittrar överallt blir man pigg och glad.

söndag 22 april 2007

bÀsta vattenhÄlet
I dag har vi gÄtt den blÄ motionsslingan. DÀr finns en kÀlla med klart fint vatten. Muffin gillar att dricka ute i naturen. Nelly tog mycket bÀttre bilder frÄn denna promenad, klicka pÄ hennes Flickr-lÀnk (den understa hÀr till höger) sÄ ser ni.
Det blev en vandring med möten. Vi mötte först beaglen i VÀstergÄrden, sen en borderterrier som hette Viktor, sen en korsning mellan pudel och japansk spets som hade samma pÀls och fÀrg som Muffin. Och pÄ vÀgen hem stannade vi och lekte med Semlan.
Blev Muffin uttröttad och sov hela kvÀllen? NÀ, men jag blev rÀtt trött.

söndag 15 april 2007

balansgÄng
I dag gick vi den lÀngsta motionsslingan, gula spÄret, i det underbara vÀdret.
Muffin springer inte bort i skogen utan stannar och vÀntar sÄ att vi alltid Àr inom synhÄll. Hon verkar ointresserad av allt vilt utom fÄglar. Vi gick med koppel pÄ ÀndÄ nÀr vi var nÀra hus och vÀgar, för hon löper ju fortfarande.
Nelly och Muffin badade fötterna:
första doppet

söndag 11 mars 2007

Det vita Àr Muffin.
Dimmigt i skogen i dag.
Plötsligt satt det en drake med uppspÀrrat gap och lurpassade bakom ett trÀd.
Den lilla gubben i den vÀnstra trÀdstammen sÄg jag inte förrÀn nu i datorn.
Max Àr pÄ skidresa, Nelly har varit pÄ tjejfest och Àr inte hemma Àn och jag och Muffin ligger i soffan och tittar pÄ Greg Deretts Agility foundation video efter skogspromenaden.
Vi har inte varit helt förslappade i vinter, bara nÀstan. Vi har trÀnat Stanna kvar och svÀnga runt i höger- och vÀnstervarv.

lördag 17 februari 2007

Pumi on the rocks!
Efter klippningen kopplade vi av med en skogsrunda. Jag sÄg alla tottarna sticka ut..ehh...det ÄterstÄr en del klippning. PÀlsen pÄ benen blev full med grankvistar och lera som vanligt. Bilden blev supersuddig (jag fotograferar mest med mobilen, det Àr inte sÄ lÀtt, fast jag stÀller in den pÄ sport-rörliga objekt, en pumi Àr ett vÀldigt rörligt objekt). Jag förvandlade den till en akvarell med bildprogrammet. SÄ nu Àr det KONST i stÀllet för suddig bild. Det rosa Àr inte tungan utan en strumpa med en boll i.

fredag 19 januari 2007

I gÄr hittade vi ett nytt troll i skogen. Nu Àr det tvÄ som vi vet var de bor. Det första Àr det med lÄnga nÀsan. Muffin skÀller inte pÄ det lÀngre utan hÀlsar i stÀllet och försöker fÄ det att leka. Dagens hade svart runt huvud och lysande ögon och satt bland trÀden och stirrade pÄ oss. Vi avvaktar tills vi vet vad det har för avsikter.
Trollet med den lÄnga nÀsan. Ett stentroll.
-Kan du inte prata?
Trollet med det runda huvudet verkar lite farligt.
-BÀst att hÄlla lite distans sÄ den inte blir rÀdd

lördag 13 januari 2007

I gÄr fyllde Muffin 7 mÄnader. Och i dag tittade solen fram. Yippie! Vi firade med en skogspromenad.
Siktar pÄ stövlarna!
Muffin sprang runt som en tok. Hon gillar att springa i full fart i ljung och mossa uppe pÄ bergknallarna. Fast vi trÀnar pÄ att stÄ still med, fast utstÀllningen Àr förbi, sÄ hon inte ska glömma bort det:
Snygg!

Bildgalleri med fler bilder frÄn promenaden!

tisdag 14 november 2006

Muffin lyssnar pÄ fÄgelsÄngen!
Den hÀr bilden Àr frÄn imorses, nÀr muffin var pÄ skogspromenad. Hennes vÀnsteröra reste sig nÀr hon lyssnade pÄ fÄgelsÄngen:) Men nu pÄ kvÀllen hÀnger örat igen! Dom Àr olika frÄn dag till dag, helt knasigt, men man fÄr vÀl sluta fundera pÄ dom dÀr öronen, dom Àr som dom Àr helt enkelt.