Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förFebruary 2008

tisdag 26 februari 2008

Och hÀr kommer domarkritiken. Med viss reservation för feltolkningar.
Domaren var frÄn Israel, kritiken Àr pÄ tyska, och sekreterarens handstil mycket svÄrlÀst.

Feminint uttryck. Kvadratiskt byggd. Bra huvudlinje. Öronen nĂ„got vinklade Ă„t sidan (eller möjligen stĂ„r det att öronen Ă€r lĂ„gt ansatta, det skulle vara mer logiskt, öronen vinklar de ju precis pĂ„ alla hĂ„ll beroende pĂ„ lĂ€get). Bra hals och rygglinje. Mycket pigment pĂ„ ögonlocken.

(och sen kommer det sista, vi tror det stÄr Fimmelfrei, och Fimmel betyder fix idé, mani, att vara knÀpp. De pumi som visades före Muffin skyggade för domaren, bet förarna i benen, vÀgrade stÄ, vÀgrade visa tÀnder .. .ja, jag har ocksÄ varit dÀr sÄ jag led med förarna. Men Muffin gick som en klocka. Inte sÄ entusiastiskt kanske, men hon var orÀdd och tillgÀnglig. SÄ det vore rimligt att domaren skulle skriva nÄgot om temperamentet eller beteendet i ringen. Fimmelfrei kanske skulle heta Fri frÄn olater, Visar sig bra i ringen eller Bra temperament pÄ svenska. Eller ocksÄ stÄr det nÄt helt annat.)

onsdag 20 februari 2008

Har inte haft tid med bloggen, men ni ska inte tro att vi latar oss. I dag har Muffin duschat. Ett sista desperat försök att fÄ ordning pÄ pÀlsen. Vi ska pÄ utstÀllning i Norge pÄ lördag nÀmligen.
PÀlsen blir tovig och enda sÀttet att fÄ bort tovorna utan att klippa bort dem Àr att karda, och dÄ blir pÀlsen fluffig och det ska den inte vara för den ska se naturlig ut. Och om man duschar den utan att schamponera krullar den till sig igen. Eller rÀttare sagt, sÄ brukade det vara förr, innan Muffin förvandlades till utterhund, med vattenavstötande pÀls.
Jag duschar och duschar. Sen kliver utterhunden ut ur duschen, skakar en gÄng pÄ sig och Àr torr. Och fluffig som sockervadd.
Jag har umgÄtts med tanken pÄ att testa barnens olika hÄrvaxer och sprayer.
Men det Àr förbjudet.
SÄ himla mycket jobb för att fÄ pÀlsen att se naturlig ut.
Jag vet inte vilket som Àr vÀrst att komma med pÄ utstÀllning, tovor eller fluff.
Nu blir det som det blir.

Och ja, vi har provat med blomspruta ocksÄ. Biter inte pÄ utterpÀls.