Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJanuary 2008

lördag 19 januari 2008

Det var storm, men strömmen gick inte, vÀxthuset blÄste inte bort och taket verkar helt.
Sen blev det rÀtt lugnt, lite solsken till och med. Jag gick en skogspromenad med Muffin, eller sprang nÀstan, för jag vill inte slÀppa lös henne nÀr hon löper, och det blir för trist att bara promenera.
Sen har vi kört Nelly till bion. Muffin gillar att hÀnga med i bilen. Allra bÀst gillar hon nÀr vi kör hem och hon fÄr sitta bredvid mig fram och spana ut genom rutorna.
Hon har sÀkerhetssele och det Àr en liten 70-vÀg, sÄ det Àr inte sÄ farligt som det lÄter.

Nu blir det snart lite mer hundaktiviteter. Agilitygruppen har dragit igÄng vintertrÀning i ett ridhus. Var först bara tÀnkt för tÀvlingsekipage, men de Àndrade sig som tur var. Behövs mÄnga för att dra ihop till hyran.

Sen ska vi Äka till Norge och hÀlsa pÄ Muffins uppfödare och Muffins mamma. Vi ska Äka tÄg nÀstan hela vÀgen, kÀnns som ett litet Àventyr. Jag tror Muffin klarar det bra, nÀr hon blir stressad brukar hon inte stirra upp sig utan bli lite passiv. Vilket Àr att föredra pÄ ett tÄg.

Sen har vi anmÀlt oss till en pumitrÀff i början av april, i Boxholm, dÀr det gÄr att trÀna inomhus. Det Àr Emma Willblad som ordnar. Ska bli fruktansvÀrt kul! Freestyle, agility, och klippkurs. Bara det att se flera pumi tillsammans Àr sÄ roligt.


onsdag 09 januari 2008


Idag Àr det jag, Nelly, som skriver. Det Àr jag som umgÄs mest med Muffin, fast jag gillar helt enkelt inte att blogga. X) HÀromdagen lÀste jag en tidning med en artikel om hur man leker med hunden pÄ ett roligt och pedagogiskt sÀtt. Bland annat var ett av tipsen att: Om du ska leka kamplekar eller liknande med hunden Àr det roligare om du kommer ner pÄ hundens nivÄ, eftersom du dÄ Àr mindre dominant i ditt kroppssprÄk. Detta lÀt sÄ klokt sÄ vi gick ut för att testa. Eftersom Muffin löper var hon lite slö och svÄr att fÄ igÄng, sÄ efter en stund la jag mig pÄ rygg och pep glatt. DÄ stÀller sig Muffin en bit ifrÄn och tittar dumt pÄ mig en stund, innan hon hoppar upp och sÀtter sig pÄ min mage. DÀr blir hon sittande en stund medans jag försöker tÀnka ut vad tusan hunden vill mig? Men sen kommer jag underfund med att det Àr lerigt och vÄtt i grÀset, vilket Muffin inte tycker om. SÄ jag fick agera livbÄt helt enkelt :D Av detta lÀr vi oss att: Ibland vill hunden inte alls leka, och det Àr inte mÀnniskan som ska ner pÄ hundens nivÄ utan hunden som ska upp lite dÄ och dÄ. ;D