Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förOctober 2007

söndag 14 oktober 2007

Snart hemma igen
I dag gick vi med pÄ sista "GÄ pÄ tur"-turen med idrottsföreningen i byn. En lÄng poÀngpromenad i skogen. Det Àr flera söndagar under hösten, olika strÀckor varje gÄng. Det hÀr var den sista för sÀsongen.
Perfekt vÀder och Nelly hittade en del trattkantareller och taggsvampar med.

söndag 07 oktober 2007

Muffin vid spÄrets slut
Muffin hittade bollen, som markerade spÄrets slut, och vÀxlade in den mot godis. Hon blir aldrig entusiastisk över leksaker eller godis i slutet. Tror att hon tycker sjÀlva spÄrningen Àr roligare.

I dag var det en grÄdimmig dag, fuktig och luddig. Vi gick ut och lade ett spÄr i skogen. Det fick ligga en halvtimme. NÀr jag lagt spÄret smög jag pÄ Nelly och Muffin och lyckades ta med mig Muffin och smita in bland trÀden utan att Nelly mÀrkte. Hon var upptagen med att fotografera en bÀck. Detta tyckte bÄde jag och Muffin var himla kul. Muffin förstod att hon skulle vara alldeles tyst.
Sen trÀnade vi budföring. Hon Àr verkligen mycket bra pÄ det. Springer fort fort raka vÀgen.
SpÄret klarade hon utan nÄgon tvekan alls. Hon spÄrade lugnt och metodiskt.
SpÄrlinan Àr en lyxgrej som jag Àr mycket nöjd med. Jag har köpt klÀtterrep i en friluftsaffÀr istÀllet för sÄn dÀr plastlina. Dyrt men mycket behagligt att hÄlla. Trasslar sig inte, har lite mer tyngd Àn plastlinorna.Och Àr klart snyggare.
Vi mÄste spÄra mer, det har blivit för sÀllan.

lördag 06 oktober 2007

Muffin hösthunden
Nu Àr det fint i skogen. DaggvÄt mjuk mossa, sol mellan trÀden, klar och hög luft. Nackdelen Àr grankvistarna som sÀtter sig i pÀlsen och följer med hem efter promenaden. Men det Àr det vÀrt. PÀlsen slits, men den vÀxer ju ut hela tiden ocksÄ. VÀldigt tÀt pÀls har hon. I dag hoppade Nelly över ungdomsgruppen som har lydnadstrÀning för vi ska fira Peter som fyllde Är i veckan.
Jag trÀnar inkallning och stanna med henne nÀr vi gÄr i skogen, för att hon inte ska frestas att dra ivÀg för lÄngt i jakt pÄ alla spÀnnande fÄglar. Hon Àr duktig och kommer alltid tillbaka Àven om hon kanske inte alltid lyssnar sÄdÀr hundraprocentigt.
PortrÀtt

mćndag 01 oktober 2007

Nyfriserad
Nelly blir allt bÀttre pÄ pumiklippning. Fast det hÀr var ett snabbt jobb, bara för att fÄ bort vÀrsta björnpÀlsen, sÄ blev det riktigt snyggt.
Det kÀnns lite trist att gÄ ut med nybadad nyklippt cremefÀrgad hund i skogen nu. Lera och grankvistar som nÀstlar sig in överallt och tar evigheter att fÄ bort.
Fast Muffin vill ut och kolla pÄ sina fÄglar.
I morse sÄg vi en som var vÀldigt snygg, stor med gult bröst.