Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJune 2007

lördag 30 juni 2007

Barn med hund
Nu blir det i fel ordning för det hÀr handlar om fredagen. Men hÀr Àr sÄn snurr pÄ aktiviteterna nu sÄ vi hinner inte lÀgga ut det. Hela fredag kvÀllen var vi i GrÀfsnÀs, pÄ brukshundklubbens Ärliga inofficiella utstÀllning. Muffin och Nelly var med i flyballuppvisningen och pÄ Barn med hund. Peter slet vid grillen och grillade hundratals hamburgare, sÄ han var nog den som fick jobba mest. Flyballuppvisningen gick kanonbra. De flesta sprang med hundarna i koppel och hoppade med sjÀlva. För att de (med viss rÀtt) var rÀdda att hundarna skulle sticka. Jag var lite skeptisk till om det skulle bli bra, men det blev det. Alla hade kul, och det kom en liten publik som lÀmnade utstÀllningsringarna för att titta. MÄnga verkade intresserade av att vara med i ungdomsgruppen. Tjejerna Àr sÄ vÀldigt duktiga med hundarna, positiva och glada, sÄ det smittar av sig.
Barn med hund var imponerande. Kolla sjÀlva pÄ bilden sÄ trÄngt det Àr mellan hundarna. Tjejerna som höll i detta var helt coola och fick det att flyta utan stress, alla fick visa sina hundar och alla fick förstÄs ett pris.
Vi var inte hemma förrÀn vid midnatt.
Muffin i BorÄs
Vi var sĂ€kra pĂ„ att komma tvĂ„a, för den andra tiken i juniorklassen var Uniquie, som vann juniorklassen pĂ„ Åby-utstĂ€llningen i maj. Och som Ă€r vĂ€ldigt söt. Men Muffin blev etta. BĂ„da fick HP, ingen fick CK.
Muffin blev lite paralyserad, precis som pÄ förra utstÀllningen, sÄ det var inte bÀsta uppvisningen. Men det rÀckte.
Domare var Birgitte Schjöth.
Kritiken:
Typ, storlek, helhetsintryck: UtmÀrkt, Mentalitet: u.a.
Detaljbeskrivning: Mycket vÀlproportionerlig tik, bra huvud och uttryck, bra hals och topline. TillrÀckliga vinklar, rör sig bra, dock nÄgot för lös fram. Mycket bra pÀls och fÀrg.

I BorÄs trÀffade vi Muffins halvsyster Livet's Brur, som blev trea i bÀstatikfinalen, och hennes valp Sigrid, som Muffin alltsÄ Àr moster till.
Moster Muffin! Det lÄter bra.
Sen tittade vi pÄ agility, laget frÄn AlingsÄs skötte sig mycket bra. Vet inte vilken placering de fick, men det gick undan.