Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJune 2007

fredag 22 juni 2007

HÀr hÀnder det mycket. Nelly och Muffin har varit pÄ övernattningslÀger pÄ hundklubben och roat sig. Nu Àr noskvalsterkarantÀnen slut. Medicinen verkade direkt sÄ vi har inte hört nÄgra snorklingar under veckan.
Muffin skÀllde inte pÄ natten utan lÄg lugnt i sin bur. De gjorde en massa, jag sÄg bara kapplöpningen pÄ slutet. Nelly fÄr berÀtta sjÀlv om hon orkar.
I dag har vi haft dramatik med en döende kyckling pÄ morgonen. Det var tvÄ kycklingar som hade kommit ut genom en springa under nÀtdörren och inte kunnat ta sig tillbaka in till hönsmamman. De lÄg bak en fodertunna och sÄg helt platta och döda ut.
Men Nelly sÄg att den ena andades lite och vi lyckades fÄ i den lite sockervatten, och sedan mjölk och smÄ, smÄ korvbitar och vÀrmde den.
Den kom tillbaka till livet och bÄde pep och pickade och gick. Vi satte tillbaka den till hönorna och hoppas att den klarar sig.
TyvÀrr gör de oftast inte det nÀr man ingriper och försöker rÀdda dem. Men nÄgon gÄng har det lyckats.
Det Àr tvÄ hönor som har legat bredvid varandra i ett hörn av hönshuset och ruvat och nu verkar dela pÄ vÄrdnaden av kycklingarna.
Första Ären försökte vi fÄ dem att ruva i burar, med det gjorde de aldrig.
Vi har ocksÄ provat att flytta in höna med klÀckta kycklingar i bur, men det verkar som om bÀsta sÀttet att fÄ dem att klara sig Àr att lÄta dem vara.
Jag tog inget kort av den, för gör jag det dör den garanterat och det blir Ànnu sorgligare nÀr man ser bilden.
LÀgesrapport just nu Àr att den verkar mÄ bra, ser ullig och fluffig ut och gÄr runt och pickar med de andra.
Eftersom det regnar vill Muffin inte gÄ ut. Hon vill alltsÄ verkligen inte, sÀtter alla tassarna i marken och spjÀrnar emot.
Hon stÄr under taket pÄ verandan och gÄr inte ut pÄ det vÄta.
Pjoskigt? NÀ, det ligger i slÀkten, hennes halvbror Curt Àr likadan. SÄ det har inget att göra med att hon Àr bortskÀmd.
PÄ bilden syns ocksÄ senaste leksaken, en mjukissko frÄn Ikea. Den Àr verkligen lagom att bÀra omkring pÄ.
Snygg sko, va? Med snabel!

torsdag 07 juni 2007

Snygging
AlltsÄ. Vi har inte haft bÀrnstenshalsbandet pÄ senaste tiden. Vi tog av det för vi tÀnkte att det inte funkade och sen kunde jag inte hitta det.
Men sÄ har vi plockat fyra, fem fÀstingar pÄ henne varje dag senaste veckan. Det Àr Nelly som Àr bÀst pÄ att ta bort dem.
Jag bestÀllde ett nytt bÀrnstenshalsband. Och hittade sen det gamla förstÄs.
Satte pÄ det i förrgÄr. Sen dess har hon inte haft en enda fÀsting. Fast vi har gÄtt i skogen och hon har legat i grÀset hela dagarna.
Är det bara vĂ€rmen? Eller funkar halsbandet verkligen?