Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJune 2007

fredag 29 juni 2007

Sommargodis
I gÄr fick jag ett strÄ fullt med smultron av Nelly. Vi var med och körde ut grejer till klubbens utstÀllning i GrÀfsnÀs, det var dÀr smultronen vÀxte. I kvÀll Àr utstÀllningen. Vi ska inte vara med dÀr, det Àr en inofficiell utstÀllning, men ungdomsgruppen ska ha en liten flyballuppvisning.
I morgon ska vi vara med pÄ den stora utstÀllningen i BorÄs.
Nelly och Muffin trÀnade medan vi bar in grejer i transportkÀrran. Muffin gör gungan med stor glÀdje nu.

tisdag 26 juni 2007

Kycklingen lever fortfarande och verkar faktiskt helt normal. De Àr fyra. Vi har försökt plocka Àggen för vi behöver inte fler höns, men nÀr de vÀl finns Àr det himla gulligt.
Nelly kammade och badade Muffin och jag har klippt inför lördagens utstÀllning.
Det blev lite i otakt p g a noskvalstermedlet som skulle sitta i pÀlsen, ville inte bada dÄ. Egentligen ska de kammas och badas 14 dagar innan man klipper och sen ska det gÄ 14 dagar till utstÀllningen. Men hur smutsig hinner Muffin bli pÄ en mÄnad?
NÀr hon badade nu Àndrades fÀrgen frÄn grÄgul till ljus creme.
Om det bara inte regnar pÄ lördag - sÄ att hon vill gÄ överhuvudtaget - sÄ struntar jag i om inte pÀlsen Àr optimal.
(Jag Àr sur pÄ mig sjÀlv för jag har klippt för mycket ovanför ögonen, fast jag gjort sÄ förut och vet att det Àr fel).
Muffin Àr trots detta mycket mycket söt...

söndag 17 juni 2007

Nu har jag tittat pÄ inslag frÄn agility-SM pÄ webb-tv (hos tommysport.se). Och det Àr ju jÀttebra att de gör webbtv. Men de kunde vÀl gett Tommy ett regelhÀfte först att lÀsa igenom? Kommentarerna Àr mer meningslösa Àn om jag hade kommenterat fotboll.
Han som snackar verkar inte ens ha fattat att det gÄr pÄ tid eller att det Àr olika storleksklasser.
"Lugnt och fint genom slalomen dÀr, ser verkligen jÀttebra ut" ...
Kanske retar jag mig pÄ det bara för att de börjar med att kommentera pumin Stisse (som blev trea i large!!!) med att det Àr en ras som ser underlig ut, och sÀger att den Àr pudellik. Terrierlik hade jag kunnat köpa, men pudel, nej.
Hade de hÄllit tyst sÄ man hörde speakern sÄ hade man fÄtt höra antal fel och tid. Men nu blir det bara "HÀr Àr ett ekipage som verkar vÀldigt laddat och det ser verkligen bra ut och dÀr gÄr de i mÄl, men de var tydligen diskade av nÄgon anledning"

"Och dÀr gick bollen i mÄl, men de verkar inte sÄ glada, det var tydligen fel mÄl. De har vackra randiga tröjor pÄ sig spelarna med olika symboler och nummer, undrar vad det betyder? VÀldigt bra pÄ att sparka pÄ bollen Àr de i alla fall, de kan sparka lÄngt över planen. Och ibland sparkar de till varandra. DÀr var en spelare som tog bollen med hÀnderna ocksÄ. Vad sÀger du Nisse, som har lÄng erfarenhet frÄn att spela golf, Àr det vanligt att de fÄr ta bollen med hÀnderna?"
"Ja jag har sett att de gör det ibland, sÀrskilt nÀr de stÄr inne i den dÀr buren. Det Àr ju ganska komplicerade regler för sÄnt hÀr, men det Àr en vÀldigt rolig sport som mÄnga Àgnar sig Ät och som har kommit vÀldigt starkt pÄ senare Är."

Nej jag ska aldrig kommentera fotboll.

Vad jag egentligen skulle skriva Àr att det Àr vÀldigt roligt att pumin Stisse fick brons i large och pumin Troya kom tia i medium. Pumi Àr en liten ras, ÀndÄ Àr tvÄ med och placerar sig i SM-finalen. Ett av Troyas lopp kan ni se hÀr:
http://www.youtube.com/watch?v=I9A0UJ_Juvo
Stisses kvallopp i hopp finns ganska tidigt under lÀnken 1 pÄ tommysport.se

lördag 16 juni 2007

En t-shirt med indianmotiv, nÄgon?
Dagen började inte sÄ bra. Nelly och hennes kompis, och Muffin, skulle gÄ och hÀmta ett tÀlt nere vid sjön som de tÀnkte sovit i i natt, men Ängrade sig nÀr knotten kom. VÀgen till sjön gÄr genom grannens tomt. NÀr de skulle tillbaka var hundarna dÀr ute, men utan mÀnniskor. Det Àr tvÄ australian cattledogs. Hanen som Àr yngst hÀlsade pÄ Muffin. DÄ blev tiken sur och hoppade pÄ Muffin och vÀlte omkull henne och bet henne i nacken.
Flickorna lyckades skrÀmma bort de andra hundarna och bar Muffin dÀrifrÄn. Hon var inte skadad, sÄ attacken var nog bara menad för att skrÀmmas och trycka till henne. Men det kÀnns trist ÀndÄ, för det Àr första gÄngen Muffin fÄr stryk av nÄn. Hon Àr sjÀlv mycket tydligt undergiven mot alla Àldre hundar och gÄr vÀnligt svansviftande in i alla möten med bÄde hundar och mÀnniskor.
Hon har nog trott att vÀrlden var god, tills nu.
Vi har haft nÄgra möten med grannhundarna förut, och dÄ har det inte blivit brÄk. Men antingen har det varit uppe pÄ vÀgen, ingens revir, eller ocksÄ har deras Àgare varit med.
För att hon skulle fÄ nÄt annat att tÀnka pÄ fick Muffin följa med pÄ potatisfestivalen. Inga potatisar sÄg vi, men mycket skrÀp. Det Àr tivoli och marknad. NÀstan inget fint alls att köpa. MÄnga fula handvÀskor och t-shirts. Och flera olika stÄnd med indianprylar, fjÀderprydnader, t-shirts med vargar i blÄ neon, krympta huvuden (jag utgÄr frÄn att de var av plast, men jag kollade inte ...), fleecetröjor med inkamönster och skinnjackor med fransar, som jag inte tror var av hjortskinn.
Vem köper dessa saker? Jag ser aldrig nÄgon ha sÄdant pÄ sig. MÄste vara en affÀrsidé som bygger pÄ att grabbarna Àr packade, köper ett krympt huvud som de tycker Àr ashÀftigt. NÀr de Ängrar sig nÀsta dag har tivolit dragit vidare.

Eller Àr jag bara sur för att det inte fanns nÄn varg-tröja i min storlek?

lördag 09 juni 2007

Muffin och MĂ„rran
Nu Àr det vÀrmerekord. Promenera fÄr vi göra före kl sex pÄ morgonen eller efter kl 23. (SÄ det blir inte sÄ mycket promenader.) Muffin orkar knappt Àta. Jag serverade hennes mat till katterna och lÀt henne vara med och dÄ tyckte hon det var lite roligare att tugga i sig lite, men katterna fick det mesta.
Annars uppsöker vi skugga och trÀnar stillsamma saker. Jag försöker lÀra henne Sitt fint, med tassarna upp sÄdÀr. Det Àr svÄrt med balansen.
Nelly Àr hos kompisar, sÄ nÄt hundbad blir det inte.
Men jag klagar inte pÄ vÀrmen. Det Àr skönt.
Och nu rÀknar jag ner veckorna till semestern.

tisdag 05 juni 2007

Muffin pÄ stenen.
Nu sitter vi i trÀdgÄrden och har det varmt och skönt. I morgon Àr det nationaldag och vi Àr lediga. Ska vi gÄ upp tidigt och gÄ med pÄ hundpromenad pÄ en vandringsled med brukshundklubben? Eller ska vi sova till elva och bara slappa?
Det ger sig.

lördag 02 juni 2007

Springer i grÀset
Vi Àr anmÀlda till hundutstÀllningen i Drammen i morgon, för att fÄ trÀning och för att vÄr kompis skulle dit. Men hon blev sjuk och vÄr bil Àr skruttig och har ingen luftkonditionering sÄ vi tvekade. Vi hade nog Äkt ÀndÄ, och hÀlsat pÄ hos Emmy, Muffins syster. Men i dag kÀnner jag mig helt trött och har ont överallt, sÄ vi fÄr hÄlla oss hemma.
Synd. För Muffin Àr snyggare nu Àn pÄ FUR-utstÀllningen, pÀlsen Àr lÀngre. Och hon verkar ha kommit ur "efter-löp-segheten". Fast vi fÄr Äka till Norge en annan gÄng.
Nu vilar vi oss. Muffin springer i grÀset. Nelly tecknade. Det Àr verkligen mycket likt.