Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förMarch 2007

fredag 30 mars 2007

Tjusigt, men lÀttuggat
BÀrnstenshalsband sÀgs hjÀlpa mot fÀstingar, det ska alstra statisk elektricitet som de smÄ krypen ogillar. Vi bestÀllde ett bums, det kostade inte sÄ mycket, fast det Àr mÄnga stenar. (30 kr per decimeter).
Snyggt var det ocksÄ.
Men det finns förstÄs en hake. Jag satte pÄ det löst, sÄ det skulle gnidas mot pÀlsen, och blev ju jÀttefint. Men nÀr jag vÀnde ryggen till hörde jag ett KNAK och KRAS. Muffin hade greppat tag i halsbandet och satt igÄng att krossa nÄgra av stenarna mellan tÀnderna.
Tror inte hon svalde nÄgon, vi hittade mÄnga smÄbitar pÄ golvet. Och halsbandet Àr fortfarande fint. Men nu törs jag nog inte ha det pÄ utan uppsikt, Àven om jag knyter det tajtare.
Tog en fÀsting igÄr innan den hann sÀtta sig.

tisdag 13 mars 2007

Vi gick en annan vÀg Àn vi brukar i morse och hade tur att komma förbi precis nÀr tranorna landade pÄ Àngen vid MellomgÄrden.
De kommer varje Är och brukar vara pÄ samma stÀlle. Kanske mellanlandar de pÄ vÀg till Hornborgasjön.
Muffin tyckte förstÄs de var spÀnnande, fast vi inte var sÄ nÀra.
De Àr vÀldigt stora. Och de skrÀnade och hade sig. Jag hade ingen kamera med, hoppas de visar sig till helgen igen.
Det Àr mycket fÄglar som sjunger nu. Muffin Àlskar fÄglar. Hon har aldrig stuckit ivÀg för att spÄra Àlg eller rÄdjur, fasts skogen Àr full av dem. Men hon springer runt och stÀller sig under de trÀd dÀr fÄglarna sjunger och stÄr och tittar upp. Kanske hoppas hon att de ska ramla ner?

lördag 10 mars 2007

Kom igen, det Àr helt sÀkert, jag lovar!
I dag var vi i stan och handlade. Bryggan som vi brukar gÄ ut pÄ vid Ica Maxi var alldeles trasig. Muffin tyckte vi skulle prova ÀndÄ, men jag var för feg.
Sen hÀlsade vi pÄ en vit samojedvalp och lÀt bli att hÀlsa pÄ en cykelmotionerande schÀfer.

lördag 03 mars 2007

söt.
hej hej hej. I förrgÄr fyllde jag 14 Är! DÄ fick jag en ixus i7 zoom digitalkamera. Det Àr bra, dÄ kan jag ta fina bilder o lÀgga upp hÀr pÄ bloggen. HÀr ser ni en bild som jag tog i morse. Och idag fyller max 16 ocksÄ, han fick en filmkamera, sÄ dÄ kan man ju filma Muffin ocksÄ om man "lÄnar" den.