Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förFebruary 2007

lördag 24 februari 2007

Fiiin Muffin!
Muffin fick rosett pÄ VÀstsvenska FÄgelhundsklubbens inofficiella utstÀllning. Hon Àr ingen fÄgelhund, men det var för alla raser. Och hon Àr vÀldigt intresserad av fÄglar!

I morse Ängrade vi verkligen att vi anmÀlt oss. Alldeles för kallt för att lÀmna sÀngen.
Men SÀtila ligger nÀra, en halvtimmes bilresa, sÄ vi gav oss i vÀg. Vi hade tÀnkt oss att utstÀllningen skulle vara i en gymnastiksal, för den var pÄ Naturbruksgymnasiet. Men det var i ett ridhus. Kallt. Men vi hade tur och blev bedömda ganska snabbt, vallhundarna var först. Det var ingen annan pumi, sÄ vi kapade Ät oss en tjusig BIR-valprosett utan konkurrens. Vi hade trÀnat för dÄligt (inte alls faktiskt) sÄ uppstÀllning och tandvisning gick vÀl inget vidare. Muffin blir sÄ glad och vill hÀlsa pÄ domaren och stÄr inte still. Fast hellre för glad Àn rÀdd. Men hon gick snyggt. I valpgruppfinalen kom vi pÄ fjÀrde plats av fem hundar. Hon blev sÄ entusiastisk av de andra hundarna att hon den hÀr gÄngen skuttade fram i stÀllet för att trava.

Kritiken: Trevlig tikvalp. Vackert huvud och mörka ögon. Korrekt bett. Korrekta öron. Rastypiska vinklar fram. TillrÀckliga bak. Vacker överlinje. VÀlkroppad. UtmÀrkt benstomme. Rör sig utmÀrkt runt om. Bra pÀls och fÀrg.

Vi frös sÄ mycket sÄ vi orkade inte stanna för att titta pÄ Pepsi eller vÀnta för att se om det skulle bli Barn med hund. In i bilen och hem bara!
Tjusig rosett

lördag 17 februari 2007

Bara lite finputsning kvar
Hoppsan, vi hade visst anmÀlt oss till inofficiell valputstÀllning i SÀtila om en vecka. SÄ i dag blev det klippning. Jag fegade inte utan tog djupa tag med saxen i pÀlsen direkt. (TÀnker att det inte Àr nÄgra "riktiga" pumiexperter i SÀtila som kan skratta Ät oss om det blir fel).
Försökte komma ihÄg vad som stod frÄn ungerska klippkursen, men mindes bara att öronen skulle vara trekantiga.
Men jag kom ihÄg en del av vad Ann-Sofie och Inger lÀrt mig. Och Muffin Àr duktig pÄ att bli klippt, hon stÄr ganska sÄ still.
Det ÄterstÄr förstÄs en del finputsning, men jag Àr rÀtt nöjd.
Muffin Àr röd i pÀlsen pÄ en tass. Först trodde vi hon var skadad, hade fastnat med en sporre i nÄgot eller sÄ.
Men efter noggrann undersökning kom vi fram till att det var - lÀppstift.
Hon Àr helt klart en fjortis nu!