Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJanuary 2007

söndag 07 januari 2007

I ringen
I dag var vi med pÄ andra utstÀllningen. Det var samma valpar som i gÄr, och den andra, som heter Mariell de Marque Baam Bubblegum, vann i dag med.
Men i dag var Muffin snyggare klippt (Inger SvÀrd putsade till henne) och jag var lite mindre tafatt som handler.

Hon gillade att vara pÄ utstÀllningen, blev inte nervös.

Vi tittade sen pÄ freestyletÀvlingen, missade de första, och Csar tÀvlade inte, men det var ÀndÄ vÀldigt roligt att se.

Fler bilder frÄn utstÀllningen bÄda dagarna finns hÀr:
Bildgalleri

Nu sitter vi och tittar pÄ freestylevideo hemma, vi blev sÄ inspirerade. Muffin har sovit, men Àr nu uppe och leker med sina nya leksaker. En mjukdjursbÀver fick hon i dag.

Och kritiken blev bra: "Bra huvud för Äldern, mörka ögon, fint uttryck och könsprÀgel, bra hals och överlinje, bra kropp för Äldern. bra benstomme, bra pÀlsgrundlag, gott temperament."

lördag 06 januari 2007

Utanför Ullevi
Nelly och Muffin. Kopplet syns inte sÄ bra, men det Àr ett kamoflagefÀrgat designat koppel frÄn Beutydog som Nelly kom över till fyndpris, bara 250 kr för bÄde halsband och koppel. Dyrt? Nja, vi kunde köpt en hund-barn-vagn att köra runt Muffin i för 4 600 kr. Eller en hundsÀng som ser ut som en bil för tusen. Allt Àr relativt.

Nu har vi stÀllt ut! Vi kom inte ihÄg kameran förrÀn pÄ vÀgen hem, men dÄ var hon Ànnu snyggare. Vi fick hjÀlp av Muffins "mormor" Inger SvÀrd att snygga till frisyren, nÀmligen.
Muffin skötte sig jÀttebra i ringen, bet bara lite i mina stövlar nÀr vi gick runt.
Det var bara tvÄ valpar, Muffin och en tik pÄ snart nio mÄnader. Den vann, helt rÀttvist.

HÀr Àr domarkritiken:
"Alert tikvalp. TillrÀcklig lÀngd pÄ huvudet. Kunde ha mer mandelformade ögon. Mycket rörliga korrekta öron. Bra hals. RÀtt rygglinje i stÄende. TillrÀckligt vinklad. Skulle önska en flatare bröstkorg. Pigga rörelser."

Öronen fick alltsĂ„ godkĂ€nt. Nu lĂ„ter vi tofsarna vĂ€xa ut.

I morgon ska vi ivÀg igen, pÄ nÀsta valpklass. Nu sover Muffin gott efter tvÄ dagar pÄ mÀssan.

fredag 05 januari 2007

PÄ  första parkett
Vi tjuvstartade lite idag och Äkte till My Dog, fast vi inte ska stÀlla ut förrÀn i morgon och pÄ söndag. Men vi ville se agility, och sÄ tÀnkte vi att Muffin behövde lite trÀning pÄ att vara i sÄ stökig miljö.
Vi hade inte behövt oroa oss. Hon gillade MÀssan. Först betedde hon sig som Crocodile Dundee i filmen, nÀr han kommer till New York första gÄngen och ska hÀlsa pÄ alla han möter. Svansen gick i ett och hon blev helt överlycklig pÄ veterinÀrbesiktningen, för det var enda stÀllet dÀr hennes hÀlsningar blev besvarade.
Hon tittade intresserat pÄ agilityn. Hon stressade inte upp sig fast vi satt precis vid trappan pÄ lÀktaren, dÀr folk sprang upp och ner hela tiden.
Vi köpte ett "portable pet home", en hopfÀllbar tygbur (flera hundra kronors rabatt) och pÄ slutet lyckades vi locka in henne dÀr, för att inte utmana ödet.
(NÄnstans finns det förstÄs en grÀns Àven för denna hund, nÀr det gÀller barn och vuxna som vill klappa och allt spring runtomkring).
Vi missade en uppvisning med Emma och Csar, men hörde applÄderna pÄ hÄll. Vi fÄr se dem pÄ freestyletÀvlingen pÄ söndag.

Det enda som gjorde Muffin nervös var rastplatsen. De hade gjort det rÀtt fint, med sÄgspÄn i ett garage, med granar och utlagda vedtrÀn för hanhundarna. Men Muffin ville inte sÀtta en fot dÀr. Hon ville knappt gÄ ut dit överhuvutdaget. Hon tittade med avsmak pÄ oss som om hon ville sÀga:
- Det luktar fruktansvÀrt. En massa kiss. Jag blir smutsig. Jag gör det inte.
Och hon gjorde det inte heller. Vi gick dit tvÄ gÄnger, men hon kissade inte.
Inte inne i mÀssan heller. NÀr vi lÀmnade mÀssan kissade hon direkt nÀr hon kom ut i friska luften.
Tolkar detta som att hon definitivt Àr rumsren nu.
HÀr Àr Muffin pÄ rastplatsen. Nelly försöker visa:
Rastplats? Tror jag inte!

NÀr vi kom hem var vi tvugna att shamponera benen, som blivit smutsgrÄ efter en dag pÄ mÀssan. Sen var hon fin. Tills hon doppade örat i Nellys Tandori chicken. Fram med shampot igen.