Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förNovember 2006

onsdag 29 november 2006

Jaadu, nu har man varit lite slapp med att blogga... I söndags var vi pÄ ungdomstrÀff med agility. Muffin var bÀst av alla. Det var inte sÄ mÄnga som kom men det gick jju bra ÀndÄ. Mamma var ledare, hon var duktig, haha. Vi övade pÄ tunneln och slalom. NÀsta gÄng Àr det avslutning, trist, men sen kommer ju julen och snön, och det blir kallt om tassarna...Annars gör vi inte sÄ mycket nuförtiden. Muffin blir fetare och sötare för varje dag. SjÀlv lÀngtar man till julen nu! Muffin ska fÄ ett rep med gummikorvar pÄ i julklapp...(oj, nu fÄr vi hoppas att hon inte lÀser det hÀr!) Hehe, men vi fÄr vÀl försöka trÀna pÄ sÄ hon fÄr lite julhyfs, och inte snor skinkan och biter gÀsterna:P

lördag 25 november 2006

ÖrontvĂ€tt
Muffin och Max Àr genomvÄta efter att ha varit ute i skogen pÄ lÄngpromenad i ösregnet. De torkar sig genom att rulla runt i min sÀng.
Muffin tycker Max öron mÄste tvÀttas.

söndag 19 november 2006

I tv-soffan
Nu Àr Muffin fem mÄnader och en vecka. Hon börjar bete sig som en tonÄring. Gillar att ta plats i tv-soffan. Och sen vill hon gÀrna hÀnga ute med katterna, eller stÄ och lyssna efter grannhundarna. Jag Àr slapp med trÀningen nu nÀr kursen Àr slut. Har nÄn sorts idé om att jag ska lÀra henne stÀlla upp sig snyggt för utstÀllning.
Varje gÄng hon tigger vid matbordet ska jag trÀna StÄ tÀnker jag.
FÄ se om jag kan hÄlla det. Hon kommer att hÄlla sin del (att tigga), den saken Àr klar.

onsdag 15 november 2006

Hej! Idag har det vÀl inte hÀnt sÄdÀr jÀttemycket. Fast imorses var Muffins hörntand jÀttelös! och hon slickade och det blödde, sÄ jag drog av den. Nu har hon ju inga hörntÀnder kvar! Dom nya e pÄ vÀg upp, men det gÄr rÀtt lÄngsamt... SÄ förut nÀr vi trÀnade med apportbocken gick det inte sÄ bra, den e ju av plast och rÀtt hal, sÄ hon fick inget grepp, och kunde inte hÄlla den.:P

tisdag 14 november 2006

Muffin lyssnar pÄ fÄgelsÄngen!
Den hÀr bilden Àr frÄn imorses, nÀr muffin var pÄ skogspromenad. Hennes vÀnsteröra reste sig nÀr hon lyssnade pÄ fÄgelsÄngen:) Men nu pÄ kvÀllen hÀnger örat igen! Dom Àr olika frÄn dag till dag, helt knasigt, men man fÄr vÀl sluta fundera pÄ dom dÀr öronen, dom Àr som dom Àr helt enkelt.

söndag 12 november 2006

pepsy och muffin i skogen!
IgÄr var det ungdomstrÀff igen, och den hÀr gÄngen var Pepsy med! Vi trÀnade uppletande, att hunden ska hitta en leksak som man gömt inom ett omrÄde. Det gick bra för Muffin, hon e ju valp, och har inte gjort det sÄ mycket, sÄ det gick mycket bra. NÀsta gÄng Àr det agility pÄ schemat!

torsdag 09 november 2006

söta vovvar!
Idag har Muffins kompis, bichon havanaisen Pepsy varit pÄ besök. Muffin gillar verkligen Pepsy. Dom springer runt och leker som riktiga vildar! Pepsy Àr mindre Àn Muffin, sÄ nÀr hon kommer i full fart och inte kan stanna hoppar hon över Pepsy! En gÄng hoppade hon bock, tog i med framtassarna lite och skuttade över ryggen pÄ honom! Det var vÀldigt kul, men tyvÀrr fick vi inte med det pÄ bild.

tisdag 07 november 2006

Hej! Idag var jag förkyld, och hemma frÄn skolan. SÄ jag och Muffin satte oss och tittade pÄ videon 'smÄ hundar'. Muffin gillade det verkligen. Jag förstÄr inte dom som sÀger att hundar inte kan se teven! Muffin tittar hela tiden nÀr det Àr hundar pÄ teven.Hon tittar Àven nÀr det Àr tyst, sÄ hon ser dom verkligen! Hon tycker bÀst om nÀr det Àr japansk spets eller shipperke, hon ser nog dom bÀttre för att dom Àr svarta och vita. Det Àr som att hon ser pÄ konturerna att det Àr en hund pÄ teven. Och hon gÄr fram och nosar och tittar, och sen gÄr hon runt och kollar bakom teven(!) Som om hon tror att hunden Àr instÀngd i lÄdan!

mćndag 06 november 2006

Muffin, Charlie och William
I dag var det avslutning pÄ allmÀnlydnaden.
Tre hundar fick baklÀxa pÄ Stanna kvar. Gissa vilka?
Jo, William, Charlie och Muffin, som sen nÀr kursen var slut Àntligen fick busa med varandra.
Muffin sprang sÄ hon blev helt utmattad.

söndag 05 november 2006

Hej! Vi har ju inte bara muffin som vill synas hÀr pÄ bloggen, vi har ju faktiskt massa andra djur som vill vara med pÄ ett hörn. HÀr ser ni till exempel Àldsta katten mÄrran, med sin dotter Mucklan. Lika som bÀr Àr dom, nÀr dom tittar pÄ muffins slalomtrÀning.söta kissar!popsy Àter!popsen
HÀr ser ni Àven kaninen popsy, som betar i sin hage, lycklig över att snön har smÀlt igen!
slalomtrÀning!
Idag har vi trÀnat med slalompinnarna för första gÄngen. Det gick bra. Mamma visade och Muffin gick runt pinnarna.
Vi gick ut pÄ skogspromenad i skymningen och det mörknade pÄ allteftersom. Hela familjen var med, vilket inte Àr sÄ vanligt. Peter och Nelly kom pÄ efterkÀlken och jag, Max och Muffin skulle vÀnta in dem i fullmÄnens bleka sken.
Det tog lÄng tid och vi trodde nÀstan de gÄtt vilse. Sen började de lÄta, yla som varulvar inne i skogen för att skrÀmma oss. Muffin skÀllde inte, sprang inte för att hÀmta dem eller började hoppa pÄ oss. Hon gjorde som vi, stod blickstill och vÀntade.
Hon fattade förstÄs att det var dom hela tiden.
Det var för mörkt för att ta kort.
Nya strumpor Àr bÀst
IstÀllet fÄr ni se min nya strumpa som Muffin la beslag pÄ nÀr vi kom hem.
Hon tar allt och jag uppmuntrar det. Alla strumpor, vantar, mössor, tappade tÀrningar, och konstiga smÄprylar hon tar byts ut mot godis och fÄr beröm.
Det Àr sÄ kul med en hund som glatt hÀmtar allt man ber om, sÄ det Àr vÀrt besvÀret att den tar fel saker ibland.

torsdag 02 november 2006

jihaa! en egen tunnel!
Hej! Idag har vi trÀnat med den nya tunneln för första gÄngen. Muffin var sÄ duktig och sprang genom tunneln.Hon tyckte det var riktigt kul.
Muffin gillar snö!
SÄ kom första snön! Muffin gillar!
Hon har inte varit förtjust i regn. Men kyla och snö Àr kul.
Hon ser allt mer ut som en isbjörn ocksÄ.
IgÄr fick jag presenter pÄ jobbet, i förskott till min födelsedag. Gissa vad?
En agilitytunnel och en slalombana!
Nu ska hÀr trÀnas. Hela vintern.