Har du inte beställt fiber än? Det kan fortfarande gå att komma med om du kontaktar någon i Ömmern – Östra nedsjöns fiberförening. E-post: ommernnedsjon@gmail.com 

Grävarbetena startar i år och hösten 2018 ska det vara klart.

Läs mer på ommernnedsjon.wordpress.com/

Fiber ger mycket snabbare och stabilare internet än det som går att få via teleledningen (ADSL) och mobilnätet. Och till skillnad från mobilt bredband finns ingen kvot på hur mycket du kan använda. Det går också att få tv och telefoni via fiberkabeln. Det kostar att gå med, men det blir dyrare att vänta. Nu betalas en stor del av en EU-fond som ger stöd till utveckling av landsbygden.

Kanske tycker du att du inte behöver snabbare internet? Men om några år kan det kännas annorlunda. Då kanske det normala är tv-serier och filmer kommer i högre upplösning och att det mesta skickas via internet. Då kanske det normala för företag och föreningar är att ha möten och konferenser online, för att spara miljön och slippa onödig restid.