Skip to main content.

söndag 05 augusti 2007

Spring ni, jag kommer sen!
I dag var det äntligen min tur att vara med på en hundaktivitet. Inte läger, men en heldag på klubben. Först var det prova-på-rallylydnad och sen var det uppletande i skogen och vanlig lydnadsträning.
Jag tycker rallylydnad verkar klart mycket roligare än den vanliga tävlingslydnaden.
Muffin tycker: Lydnad som lydnad, mitt intresse beror helt på vad man får för belöning.
Hon blev först konfunderad av skyltarna, hon kanske undrade om det var något man skulle trampa på, eller hoppa över.
Dessutom ville hon inte gå, om det berodde på det våta sticksiga gräset på nedre lydnadsplan, som alltid är lite läskigare än den övre, där agilityhindren står. Eller om det var alla främmande hundar som var läskiga.
Så jag väntade till fikapausen och då gick det bättre.
Jag hade bara med frolic som godis för jag var sen på morgonen och hann inte stanna och handla. Efter fikat hade jag uppgraderat till kanelbulle och då blev gräset genast mindre sticksigt.
Vi tog oss runt, fast inte med någon precision precis.
På eftermiddagen var det träning för instruktörer, så då försvann de flesta hundarna.
På lydnadsträningen blev hon pigg och fick lite fnatt och sprang i cirklar, men hellre det än att hon inte vill gå.
Och efter alltihop när belöningen nu nått högsta nivå - de bortskurna kanterna på kasslern vi fick till lunch - skulle jag bara låta henne ta några agilityhinder innan vi åkte hem. Då gjorde hon både platta tunneln och gungan helt perfekt. Hon springer rakt ut på gungan nu, stannar på kontaktfältet och står helt still medan den slår ner. Och går inte av förrän man kallar.
Det kommer säkert att bli problem sen, men just nu känns det verkligt bra att det funkar. Hon gillar verkligen gungan, springer dit själv om hon får chansen. VI har varit väldigt noga med att hon bara ska få positiva erfarenheter av den, men vi har tränat på traditionellt sätt, inte baklängeskedjat. (För det blir så svårt när vi är två som tränar samma hund, om träningen blir för komplicerad kan vi inte hålla reda på allt)

Kommentarer

Kul med gungan,,
Jag skulle vilja testa rallylydnad med Yazza..

Publicerad av Marre söndag 05 augusti 2007 21:58

Kommentera

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it