Skip to main content.

söndag 05 augusti 2007

Spring ni, jag kommer sen!
I dag var det Àntligen min tur att vara med pÄ en hundaktivitet. Inte lÀger, men en heldag pÄ klubben. Först var det prova-pÄ-rallylydnad och sen var det uppletande i skogen och vanlig lydnadstrÀning.
Jag tycker rallylydnad verkar klart mycket roligare Àn den vanliga tÀvlingslydnaden.
Muffin tycker: Lydnad som lydnad, mitt intresse beror helt pÄ vad man fÄr för belöning.
Hon blev först konfunderad av skyltarna, hon kanske undrade om det var nÄgot man skulle trampa pÄ, eller hoppa över.
Dessutom ville hon inte gÄ, om det berodde pÄ det vÄta sticksiga grÀset pÄ nedre lydnadsplan, som alltid Àr lite lÀskigare Àn den övre, dÀr agilityhindren stÄr. Eller om det var alla frÀmmande hundar som var lÀskiga.
SÄ jag vÀntade till fikapausen och dÄ gick det bÀttre.
Jag hade bara med frolic som godis för jag var sen pÄ morgonen och hann inte stanna och handla. Efter fikat hade jag uppgraderat till kanelbulle och dÄ blev grÀset genast mindre sticksigt.
Vi tog oss runt, fast inte med nÄgon precision precis.
PÄ eftermiddagen var det trÀning för instruktörer, sÄ dÄ försvann de flesta hundarna.
PÄ lydnadstrÀningen blev hon pigg och fick lite fnatt och sprang i cirklar, men hellre det Àn att hon inte vill gÄ.
Och efter alltihop nÀr belöningen nu nÄtt högsta nivÄ - de bortskurna kanterna pÄ kasslern vi fick till lunch - skulle jag bara lÄta henne ta nÄgra agilityhinder innan vi Äkte hem. DÄ gjorde hon bÄde platta tunneln och gungan helt perfekt. Hon springer rakt ut pÄ gungan nu, stannar pÄ kontaktfÀltet och stÄr helt still medan den slÄr ner. Och gÄr inte av förrÀn man kallar.
Det kommer sÀkert att bli problem sen, men just nu kÀnns det verkligt bra att det funkar. Hon gillar verkligen gungan, springer dit sjÀlv om hon fÄr chansen. VI har varit vÀldigt noga med att hon bara ska fÄ positiva erfarenheter av den, men vi har trÀnat pÄ traditionellt sÀtt, inte baklÀngeskedjat. (För det blir sÄ svÄrt nÀr vi Àr tvÄ som trÀnar samma hund, om trÀningen blir för komplicerad kan vi inte hÄlla reda pÄ allt)

Kommentarer

Kul med gungan,,
Jag skulle vilja testa rallylydnad med Yazza..

Publicerad av Marre söndag 05 augusti 2007 21:58

Kommentera

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it