Skip to main content.

lördag 16 juni 2007

En t-shirt med indianmotiv, någon?
Dagen började inte så bra. Nelly och hennes kompis, och Muffin, skulle gå och hämta ett tält nere vid sjön som de tänkte sovit i i natt, men ångrade sig när knotten kom. Vägen till sjön går genom grannens tomt. När de skulle tillbaka var hundarna där ute, men utan människor. Det är två australian cattledogs. Hanen som är yngst hälsade på Muffin. Då blev tiken sur och hoppade på Muffin och välte omkull henne och bet henne i nacken.
Flickorna lyckades skrämma bort de andra hundarna och bar Muffin därifrån. Hon var inte skadad, så attacken var nog bara menad för att skrämmas och trycka till henne. Men det känns trist ändå, för det är första gången Muffin får stryk av nån. Hon är själv mycket tydligt undergiven mot alla äldre hundar och går vänligt svansviftande in i alla möten med både hundar och människor.
Hon har nog trott att världen var god, tills nu.
Vi har haft några möten med grannhundarna förut, och då har det inte blivit bråk. Men antingen har det varit uppe på vägen, ingens revir, eller också har deras ägare varit med.
För att hon skulle få nåt annat att tänka på fick Muffin följa med på potatisfestivalen. Inga potatisar såg vi, men mycket skräp. Det är tivoli och marknad. Nästan inget fint alls att köpa. Många fula handväskor och t-shirts. Och flera olika stånd med indianprylar, fjäderprydnader, t-shirts med vargar i blå neon, krympta huvuden (jag utgår från att de var av plast, men jag kollade inte ...), fleecetröjor med inkamönster och skinnjackor med fransar, som jag inte tror var av hjortskinn.
Vem köper dessa saker? Jag ser aldrig någon ha sådant på sig. Måste vara en affärsidé som bygger på att grabbarna är packade, köper ett krympt huvud som de tycker är ashäftigt. När de ångrar sig nästa dag har tivolit dragit vidare.

Eller är jag bara sur för att det inte fanns nån varg-tröja i min storlek?

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Kommentera

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it