Skip to main content.

söndag 31 december 2006

Nyårsafton är en stillsam historia. Max är iväg på ett party i Örsbråten och Nelly är hos sin kompis Linn. Peter har influensa och ligger mest och sover. Jag och Muffin har lekt gömma bilnyckeln. Hon hittar den och byter mot en bit köttbulle. Om jag någonsin tappar bort den är det väldigt bra att hon är inställd på att hitta den.
Sen har vi lekt rulla bollen, en sorts lekapportering. Jag rullar iväg en boll, hon hämtar och ska lägga den i min hand, så får hon godis. Hon vill hellre att jag ska försöka ta bollen, så det är inte helt enkelt.
Jag måste sitta still och vänta, annars backar hon.
Idag testade hon att kasta bollen till mig, först genom att släppa den, sen genom att putta den med nosen och tassen.
Jag hade bestämt att bollen måste ligga i min hand för att hon ska få godis, det gills inte att släppa den på marken, och hon lyckades få den att landa i handen flera gånger, fast hon kastade den. Det kan inte bara ha varit slumpen, hon måste ha siktat.
Hon har alltså hittat ett nytt sätt att leka på utan att bryta mot "reglerna".

Och undrar ni vad det ska vara bra för, vad det är träning till, så är det inte träning till något alls, bara en lek.
Det är skönt, för annars hade jag varit tvungen att bestämma att det var "fel" att kasta bollen. Fast det är både svårare och roligare.

Nu sover hon gott, kanske missar hon tolvslaget. Här brukar inte vara mycket smällande, bara lite raketer hos grannen.

Gott nytt hundår på er alla bloggläsare!

PS: Muffin vaknade förstås när det började smälla och for upp och skällde och blev lite orolig när det fortsatte smälla. Jag försökte låtsas som ingenting, men det är ju inte så lätt. Just då kom Nelly hem, och Muffin blev överlycklig, så det blev rätt bra avslutning på smällandet om hon nu lägger det på minnet.

Kommentarer

kkHOuB <a href="http://wueappmmyxjs.com/">wueappmmyxjs</a>, [url=http://jwjmlfgziybb.com/]jwjmlfgziybb[/url], [link=http://rdnxkflmxyhi.com/]rdnxkflmxyhi[/link], http://nyaptudreocn.com/

Publicerad av slrWVhuQBgLz söndag 30 november 2008 15:50

Kommentera

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it