Skip to main content.

torsdag 13 mars 2008

Vi har varit superförkylda hela familjen sÄ det har inte blivit mycket tid för bloggande, och inte för hundaktiviteter heller.
Men i kvÀll tog jag fram apporten igen och Muffin kom ihÄg det mesta. Det intressanta med att filma Àr att jag ser att jag gör fler fel och konstiga saker Àn Muffin. Och ibland sÀger jag fel och hon gör precis som jag sÀger.
Muffin tycker att det Àr rÀtt trist med den hÀr sortens övningar sÄ hon har lagt in momentet Hoppa upp pÄ hundsoffan för att göra det intressantare.
Vi har inga planer pÄ att tÀvla, sÄ det Àr helt okej. Sen pÄ slutet nÀr hon tycker att det fÄr vara nog sÄ gör hon smÄ krÀkljud för att fÄ mig att sÀga Loss.

söndag 02 mars 2008

I dag var det klubbmÀsterskap i agility i ridhuset. Det var tÀvlingen för 2007 som inte hanns med dÄ. Muffin och Nelly var med, fast banan egentligen var för svÄr. Det var en agilityklass och en hoppklass. De diskade sig i bÄda loppen, och det var de inte ensamma om. Bara en hund i medium klarade sig utan diskning. HÀr Àr de bÄda loppen pÄ webb-tv.

Första loppet, agilityklass. Gungan var inte med, den kan Muffin, men mÄnga andra av nybörjarna har problem med den, sÄ det var skönt för mÄnga.Andra loppet, hoppklass. HÀr har Muffin lÀrt sig att godiset finns i gröna backen. Och nÀr Nelly glömmer banan pÄ slutet, fattar Muffin ett eget beslut om fortsÀttningen.Vinnare (och klubbmÀstare) i large och small blev Emelie Merenius med Vinna (aussie) respektive Zazzi (sheltie). Vinnare (och klubbmÀstare) i medium blev Anna med Bilbo (sheltie). Pia och Daffi kom trea i large, det tycker jag Àr bra eftersom jag var med och övertalade henne att anmÀla sig! Roligt med tÀvling i det fina ridhuset.

söndag 03 februari 2008

Och sÄ tragglar jag och Muffin pÄ med apport-bocken. Hon har fattat att hon ska hÄlla den stilla. Vi ökar tiden och trÀnar pÄ nÀr hon tar den och slÀpper. Hon börjar kunna att hon inte ska ta förrÀn jag sÀger till. Jag har kvar klickern för att det fortfarande ska vara glasklart att det Àr att hÄlla fast som Àr poÀngen, inte att spotta ut den. Det blir lite joxigt med ordningen pÄ slutet, men det verkar som om hon kan vÀnta lite pÄ godiset. Jag tror hon blir mindre förvirrad av klicket Àn om jag berömmer med rösten i alla fall.
I dag var det trÀning i ridhuset igen. Muffin Àr ganska lugn nu efter löpet, men tyckte trÀningen var kul.
Om en mÄnad Àr det klubbmÀsterskap och dÄ blir det tÀvlingsdebut. Det Àr egentlligen för svÄrt, det blir en hoppklass och en agilityklass med klass 2-nivÄ. Men om man ser det som en trÀning av en serie kombinationer och gör det för skojs skull kan det nog vara bra att debutera pÄ hemmaplan. HÀr Àr lite video frÄn dagens trÀningspass.

lördag 20 oktober 2007

Nelly Àr hos sin kompis idag. Jag passar pÄ att trÀna lite slalom med Muffin. Hon klarar Ätta pinnar nu utan tvekan. Jag kan inte trÀna med matskÄlen som mÄl, som jag egentligen skulle vilja, för katterna har fattat att det Àr mat i den. Och fyra katter som försöker fÄ upp locket blir lite för intressant. Dom gÄr pÄ leksaker man lÀgger ocksÄ, de tycker det Àr kul att retas.
NÀr vi Àr tvÄ och en hÄller matskÄlen gÄr det fortare.

tisdag 16 oktober 2007

I kvÀll var det avslutning pÄ Muffins och Nellys nybörjarkurs i agility. Viggo vann sluttÀvlingen, han gick felfritt bÄda loppen. Muffin "diskade sig" första loppet genom att hoppa första hindret baklÀnges, vilket gav 25 fel i den hÀr tÀvlingen, men gick som en kanonkula andra loppet.
Det var mörkt, men lite ser ni nog ÀndÄ:


fredag 29 juni 2007

Det hÀr Àr bara ett litet test. Vi försöker göra en webb-tv-kanal.