Skip to main content.

torsdag 13 mars 2008

Vi har varit superförkylda hela familjen så det har inte blivit mycket tid för bloggande, och inte för hundaktiviteter heller.
Men i kväll tog jag fram apporten igen och Muffin kom ihåg det mesta. Det intressanta med att filma är att jag ser att jag gör fler fel och konstiga saker än Muffin. Och ibland säger jag fel och hon gör precis som jag säger.
Muffin tycker att det är rätt trist med den här sortens övningar så hon har lagt in momentet Hoppa upp på hundsoffan för att göra det intressantare.
Vi har inga planer på att tävla, så det är helt okej. Sen på slutet när hon tycker att det får vara nog så gör hon små kräkljud för att få mig att säga Loss.

söndag 02 mars 2008

I dag var det klubbmästerskap i agility i ridhuset. Det var tävlingen för 2007 som inte hanns med då. Muffin och Nelly var med, fast banan egentligen var för svår. Det var en agilityklass och en hoppklass. De diskade sig i båda loppen, och det var de inte ensamma om. Bara en hund i medium klarade sig utan diskning. Här är de båda loppen på webb-tv.

Första loppet, agilityklass. Gungan var inte med, den kan Muffin, men många andra av nybörjarna har problem med den, så det var skönt för många.Andra loppet, hoppklass. Här har Muffin lärt sig att godiset finns i gröna backen. Och när Nelly glömmer banan på slutet, fattar Muffin ett eget beslut om fortsättningen.Vinnare (och klubbmästare) i large och small blev Emelie Merenius med Vinna (aussie) respektive Zazzi (sheltie). Vinnare (och klubbmästare) i medium blev Anna med Bilbo (sheltie). Pia och Daffi kom trea i large, det tycker jag är bra eftersom jag var med och övertalade henne att anmäla sig! Roligt med tävling i det fina ridhuset.

söndag 03 februari 2008

Och så tragglar jag och Muffin på med apport-bocken. Hon har fattat att hon ska hålla den stilla. Vi ökar tiden och tränar på när hon tar den och släpper. Hon börjar kunna att hon inte ska ta förrän jag säger till. Jag har kvar klickern för att det fortfarande ska vara glasklart att det är att hålla fast som är poängen, inte att spotta ut den. Det blir lite joxigt med ordningen på slutet, men det verkar som om hon kan vänta lite på godiset. Jag tror hon blir mindre förvirrad av klicket än om jag berömmer med rösten i alla fall.
I dag var det träning i ridhuset igen. Muffin är ganska lugn nu efter löpet, men tyckte träningen var kul.
Om en månad är det klubbmästerskap och då blir det tävlingsdebut. Det är egentlligen för svårt, det blir en hoppklass och en agilityklass med klass 2-nivå. Men om man ser det som en träning av en serie kombinationer och gör det för skojs skull kan det nog vara bra att debutera på hemmaplan. Här är lite video från dagens träningspass.

lördag 20 oktober 2007

Nelly är hos sin kompis idag. Jag passar på att träna lite slalom med Muffin. Hon klarar åtta pinnar nu utan tvekan. Jag kan inte träna med matskålen som mål, som jag egentligen skulle vilja, för katterna har fattat att det är mat i den. Och fyra katter som försöker få upp locket blir lite för intressant. Dom går på leksaker man lägger också, de tycker det är kul att retas.
När vi är två och en håller matskålen går det fortare.

tisdag 16 oktober 2007

I kväll var det avslutning på Muffins och Nellys nybörjarkurs i agility. Viggo vann sluttävlingen, han gick felfritt båda loppen. Muffin "diskade sig" första loppet genom att hoppa första hindret baklänges, vilket gav 25 fel i den här tävlingen, men gick som en kanonkula andra loppet.
Det var mörkt, men lite ser ni nog ändå:


fredag 29 juni 2007

Det här är bara ett litet test. Vi försöker göra en webb-tv-kanal.