Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förOctober 2007

söndag 14 oktober 2007

Snart hemma igen
I dag gick vi med på sista "Gå på tur"-turen med idrottsföreningen i byn. En lång poängpromenad i skogen. Det är flera söndagar under hösten, olika sträckor varje gång. Det här var den sista för säsongen.
Perfekt väder och Nelly hittade en del trattkantareller och taggsvampar med.

söndag 07 oktober 2007

Muffin vid spårets slut
Muffin hittade bollen, som markerade spårets slut, och växlade in den mot godis. Hon blir aldrig entusiastisk över leksaker eller godis i slutet. Tror att hon tycker själva spårningen är roligare.

I dag var det en grådimmig dag, fuktig och luddig. Vi gick ut och lade ett spår i skogen. Det fick ligga en halvtimme. När jag lagt spåret smög jag på Nelly och Muffin och lyckades ta med mig Muffin och smita in bland träden utan att Nelly märkte. Hon var upptagen med att fotografera en bäck. Detta tyckte både jag och Muffin var himla kul. Muffin förstod att hon skulle vara alldeles tyst.
Sen tränade vi budföring. Hon är verkligen mycket bra på det. Springer fort fort raka vägen.
Spåret klarade hon utan någon tvekan alls. Hon spårade lugnt och metodiskt.
Spårlinan är en lyxgrej som jag är mycket nöjd med. Jag har köpt klätterrep i en friluftsaffär istället för sån där plastlina. Dyrt men mycket behagligt att hålla. Trasslar sig inte, har lite mer tyngd än plastlinorna.Och är klart snyggare.
Vi måste spåra mer, det har blivit för sällan.

lördag 06 oktober 2007

Muffin hösthunden
Nu är det fint i skogen. Daggvåt mjuk mossa, sol mellan träden, klar och hög luft. Nackdelen är grankvistarna som sätter sig i pälsen och följer med hem efter promenaden. Men det är det värt. Pälsen slits, men den växer ju ut hela tiden också. Väldigt tät päls har hon. I dag hoppade Nelly över ungdomsgruppen som har lydnadsträning för vi ska fira Peter som fyllde år i veckan.
Jag tränar inkallning och stanna med henne när vi går i skogen, för att hon inte ska frestas att dra iväg för långt i jakt på alla spännande fåglar. Hon är duktig och kommer alltid tillbaka även om hon kanske inte alltid lyssnar sådär hundraprocentigt.
Porträtt

måndag 01 oktober 2007

Nyfriserad
Nelly blir allt bättre på pumiklippning. Fast det här var ett snabbt jobb, bara för att få bort värsta björnpälsen, så blev det riktigt snyggt.
Det känns lite trist att gå ut med nybadad nyklippt cremefärgad hund i skogen nu. Lera och grankvistar som nästlar sig in överallt och tar evigheter att få bort.
Fast Muffin vill ut och kolla på sina fåglar.
I morse såg vi en som var väldigt snygg, stor med gult bröst.