Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förFebruary 2007

lördag 24 februari 2007

Fiiin Muffin!
Muffin fick rosett på Västsvenska Fågelhundsklubbens inofficiella utställning. Hon är ingen fågelhund, men det var för alla raser. Och hon är väldigt intresserad av fåglar!

I morse ångrade vi verkligen att vi anmält oss. Alldeles för kallt för att lämna sängen.
Men Sätila ligger nära, en halvtimmes bilresa, så vi gav oss i väg. Vi hade tänkt oss att utställningen skulle vara i en gymnastiksal, för den var på Naturbruksgymnasiet. Men det var i ett ridhus. Kallt. Men vi hade tur och blev bedömda ganska snabbt, vallhundarna var först. Det var ingen annan pumi, så vi kapade åt oss en tjusig BIR-valprosett utan konkurrens. Vi hade tränat för dåligt (inte alls faktiskt) så uppställning och tandvisning gick väl inget vidare. Muffin blir så glad och vill hälsa på domaren och står inte still. Fast hellre för glad än rädd. Men hon gick snyggt. I valpgruppfinalen kom vi på fjärde plats av fem hundar. Hon blev så entusiastisk av de andra hundarna att hon den här gången skuttade fram i stället för att trava.

Kritiken: Trevlig tikvalp. Vackert huvud och mörka ögon. Korrekt bett. Korrekta öron. Rastypiska vinklar fram. Tillräckliga bak. Vacker överlinje. Välkroppad. Utmärkt benstomme. Rör sig utmärkt runt om. Bra päls och färg.

Vi frös så mycket så vi orkade inte stanna för att titta på Pepsi eller vänta för att se om det skulle bli Barn med hund. In i bilen och hem bara!
Tjusig rosett

lördag 17 februari 2007

Bara lite finputsning kvar
Hoppsan, vi hade visst anmält oss till inofficiell valputställning i Sätila om en vecka. Så i dag blev det klippning. Jag fegade inte utan tog djupa tag med saxen i pälsen direkt. (Tänker att det inte är några "riktiga" pumiexperter i Sätila som kan skratta åt oss om det blir fel).
Försökte komma ihåg vad som stod från ungerska klippkursen, men mindes bara att öronen skulle vara trekantiga.
Men jag kom ihåg en del av vad Ann-Sofie och Inger lärt mig. Och Muffin är duktig på att bli klippt, hon står ganska så still.
Det återstår förstås en del finputsning, men jag är rätt nöjd.
Muffin är röd i pälsen på en tass. Först trodde vi hon var skadad, hade fastnat med en sporre i något eller så.
Men efter noggrann undersökning kom vi fram till att det var - läppstift.
Hon är helt klart en fjortis nu!