Skip to main content.

fredag 31 oktober 2008

Fick kort från min syster. Med ett citat från lille Rasmus, som passar bra så här i skrämseltider:
"Det farligaste jag har gjort någon gång, det var att träffa Muffin."

Här kommer en bild på Monstret självt, med mage, och en med svart katt:
NU syns det, säg inte annat.

Mögel och Muffin, bästisar.

fredag 19 oktober 2007

Först började hon kränga sig ur halsbandet (ett halvstryp) lite då och då. Då satte vi på henne sele på promenaderna. I går hade hon på något sätt listat ut hur hon ska hoppa ur selen med och stod plötsligt med den i munnen när Peter var ute med henne.
Hon lät sig fångas in så han fick sätta på selen igen.
Men det är lite läskigt ändå, när man går vid vägen.
Nu har jag ett ganska tajt halsband som man knäpper. Det gick bra i dag. Men hon listar nog snart ut hur hon ska komma ur det med. Vi föstår budskapet: "Jag behöver inget koppel". Men törs inte lita på att det går bra när det är trafik i närheten.

Å andra sidan har hon i dag både i morse och nu på kvällen gjort åtta slalompinnar helt självständigt. Skickade fram henne med både höger- och vänsterhandling och det blev helt rätt.

onsdag 01 augusti 2007

Ångrar inget
Återfunnen med leriga tassar och galen blick... Hönstjuv eller hjältinna?

I dag var det full panik. Peter ringde när jag och Nelly var i affären och sa att vi måste komma hem för att han inte kunde hitta Muffin.
De hade varit ute på tomten och sen när Peter skulle kalla in Muffin så kom hon inte och fanns ingenstans.
Vi körde hem väldigt fort. Hon var fortfarande borta. Inga grannar hade sett eller hört nåt. Efter att ha sprungit runt överallt på tomten och ropat en stund tänkte vi att hon måste ha tagit sig ut, kanske för att jaga ett djur.
Vi delade upp oss. Max gick skogsrundan vi brukar gå och jag sprang in i skogen på andra hållet. Ropade och ropade. Jag tyckte jag hörde hundskall långt bortifrån sjön.
Jag och Nelly tog bilen och körde dit. Delade upp oss och frågade runt i husen där.
Men ingen hade sett nån hund.
Jag ringde polisen från mobilen, men ingen hade hittat nån hund.
Samtidigt hade Peter gått runt ett varv till bland nässlor och snår. Och ropat. Ingen pumi.
Men hönsfjädrar i hönsgården.
Och så tycker han att han hör ett tuggande ljud.
Ropar igen, ingen hund.
Sen går han upp på en trappa och då ser han henne. Hon står inne bland nässlorna och äter på en höna.
Väldigt smutsig var hon, full med lera och något som verkade vara snigelslem och var väldigt svårt att tvätta bort. Men hon var inte skadad alls.
Har hon dödat hönor utan att det hörts något? Och sen legat och tryckt i nässlorna i en timme medan vi gått runt och ropat?
Eller har hon tagit en räv eller iller på bar gärning och jagat den och sen återvänt och börjat äta på hönan? Är hon en hjältinna eller en skurk?
Det verkar helt osannolikt att hon skulle stått och gömt sig medan hela familjen sprang runt och ropade. Hon vill ju alltid vara med.
Men vi hittade henne, det är ju huvudsaken.
Nu har hon badat och sover som en liten ängel.
Polisen ringde nu och frågade om hon kommit tillrätta.
Det kändes skönt att kunna svara ja.
Och hellre våra höns än om hon skadat några djur hos någon granne.

Men det kan i alla fall inte vara Muffin som tog höns förra gången, för hon må vara smart, men inte så smart att hon kan klättra in och ut genom en springa i ett hönshusfönster mitt i natten när hon är instängd i huset.

söndag 22 juli 2007

Hej! detta är då Nelly som skriver. Det var längesen sist, jag har varit lite väl slapp med bloggen och låtit min stackars gamla mamma sköta allt. :P Men igår kom vi alltså hem ifrån vårat efterlängtade riksläger, Muffin och jag. Det var väldigt roligt där, lite jobbigt att komma hem tom. Det var bra stugor, bra mat, bra hundar, bra ledare, snälla människor, det var ett bra läger helt enkelt. Muffin skötte sig bra, det var mycket träning och hon klarade det mesta, vi tränade i stort sätt allt som finns, från agility och freestyle, till spår, sök och flyball. Vi tränade även budföring, vilket nu är Muffins nya favoritgren som kombinerar flera bra saker: Människor, springa fort, korvbitar. På tävlingen sista dagen kom hon två mot sju andra budföringshundar. Vi har även blivit hundborgare, och tagit järnmärket, som inkluderade ett praktiskt lydnadsprov och ett teoretiskt slutprov. Muffin och jag har fått många nya vänner, Muffin har bla. funnit en pojkvän i sheltien Nemo, som vi delade stuga med. Jag lägger upp några bilder ifrån lägret som Nemos matte Linn har tagit. ( hon har en fet systemkamera som tar bättre bilder än min ) Och, kommer vi tillbaka nästa år kanske någon undrar? Absolut! // kram, Nelly och Muffin damp-hund.(som efter lägret numera är muffins officiella titel)Muffin leker med Nemo och biter honom i huvet:PMuffin hade många timmars välbehövlig vila under lägerveckanBlåsigt vart det!nej, vadå stora öron? *lol*Alla fick varsin gul läger t-shirt, Muffin testar.Muffin rymde från verandan en dag, Nemo och Peach undrar hur hon törs.

onsdag 25 april 2007

Idag gick jag och Muffin ner till sjön med linnea och pepsy.
Dom hade jätteskoj hundarna, och Muffin badade mycket.
Först gick hon i självmant upp till magen typ, och verkade inte tycka att det var så kallt.
Så jag bar i henne på det lite djupare vattnet och lät henne simma in till land.
Hon simmade typ fem snygga simtag, en riktig vattenpumi är hon! :)
Jag tog några bilder, inte när hon badade, men när hon leker med pepsy blan annat.
Men nu är det för sent för att lägga upp bilderna, så jag gör det imorron.

söndag 04 mars 2007

I dag var vi i Göteborg och shoppade skidkläder åt Max som ska på fjällresa med skolan. Och Nelly köpte jeans. Och jag och Muffin tränade oss på att gå fint i stan utan att hoppa upp och hälsa på alla roliga människor. Sen var vi helt utslagna och somnade, både Muffin och jag, när vi kom hem.
Muffin piggnade till snabbare än jag och försökte aktivera mig genom att hämta tvätt.
Jag försöker att aldrig skälla på henne när hon tar saker utan byta mot godis (av en massa skäl, men mest för att det är roligt med en hund som gillar att hämta saker). Hon utnyttjar förstås detta och hämtar både det ena och det andra. Till exempel strumpor och annat smått som hela tiden "råkar" falla ner ur högen med osorterad ren tvätt.
När inte tvätten gjorde mig tillräckligt entusiastisk, utan bara gav en tuggad hundleksak i utbyte, förvånade hon mig och Nelly med att komma in från hallen med en oöppnad chokladkaka i munnen. Vi fattar inte var hon hittade den, men den fick hon en bit falukorv för. Och vi åt upp den. Möjligen har någon av killarna som är på övervåningen köpt den och lagt den i från sig i pumihöjd.
Efter chokladen känner jag mig pigg nog att träna lite fotgående i köket...

fredag 16 februari 2007

Idag har vi varit i Göteborg igen, och shoppat lite. Muffin hade roligt som vanligt, bland annat var vi i hund-pryls butiken Hos Hugo. Mufin fick komma in och hälsa på Hugo, som är en kinesisk nakenhund. Det gillade hon, men hon kan ju bli lite bufflig och över-glad med andra hundar så Hugo blev nog liite rädd i början. Men sen lungnade hon ner sig. Vi köpte ett bacon-tuggben som Muffin ska få smaska i sig snart. Annars har vi inte gjort så mycket. Min kompis Denise var här igår, det tyckte Muffin var roligt. Vi gick ut på promenad och Muffin hoppade över stockar, och gick balansgång på ett träd. Vi hittade en riktig liten agilitybana där ute. Men jag säger inte var, det är hemligt :P

lördag 10 februari 2007

Vi har inte hunnit blogga på flera dar, mycket jobb och annat. Nu ska vi slappa och gå på långa hundpromenader. I dag smög katten Mårran efter oss, de gör så ibland. Muffin tycker det är lika pinsamt som vi med en smygande katt efter sig. Hon försökte jaga hem henne, men Mårran springer inte för hundar. Hon barrikaderade sig bak ett träd i stället.
Till sist gav Muffin upp. Men Mårran vände hem på egen hand. Vi spelade in lite pumispring (vänta tills filmen laddat färdigt innan ni klickar på pilen):

lördag 23 december 2006

pumi möter bock
Muffin hälsar på julbocken. Lite stel, men säkert en hygglig typ.
Sen var det lite panik. Vi skulle städa undan lite gamla tidningar och sånt. Max bar ut skräp. Nelly skulle göra fint i kaninburen och lägga tidningspapper i botten. Plötsligt ramlade kuvertet med nummerlappen till utställningen på My Dog ut ur en tidning.
Hjälp - var är det andra kuvertet? Det är två olika utställningar, så det kom i två kuvert.
Jag fick sitta och gå igenom alla tidningarna. Men jag hittade det till sist.

Om inte Nelly tagit den tidningen, hade vi inte märkt nåt förrän dan före utställningen. Då hade vi inte haft en aning om vart det kunde vara och det hade varit för sent att fixa ny lapp.

Nu hittar vi inte julgransfoten. Vi åker och köper en ny.

Under tiden som vi letade igenom tidningar julpyntade Muffin trädgården med små pappersbitar, en plastflaska, en söndersliten kartong och lite andra saker som hon snodde i stallet och hönshuset. Dessutom blev hon alldeles lerig igen.

lördag 16 december 2006

Tvättsortering
Nu är det mörkt och kallt och vått hela tiden. Men det saknas inte inomhusaktiviteter. Muffin tyckte vi var lite slöa med tvättsorteringen och tog saken i egna tänder.
Nelly löste saken på pumivis, alltså med dragkamp.
Tyget höll.
Jag har nu beställt en sax! Tack Marre, jag hade så svårt att välja, nu tog jag samma som du.

torsdag 14 december 2006

Hopknutet igen
Nu har Muffin snart gjort allt bus som Izzo gjorde. I tisdags på ridklubben bet hon av kopplet i ett nafs.
Jag trodde hon låg under stolen och gnagde på sitt tuggben när jag satt i fiket.
Men det var ett projekt för att komma loss och gå och tigga bullar från de andra gästerna.
Plötsligt var hunden i andra änden av lokalen.

Det här betyder att jag aldrig kan binda fast henne nånstans.
Har de en gång lyckats kommer de ihåg det till nästa gång.
Fast jag skulle nog ändå inte våga lämna henne ensam bunden.

lördag 02 december 2006

2006/12/01
Fotot visar Muffins senaste trick - att riva sönder kvällstidningarnas sportbilagor i små små bitar. (Där står aldrig nåt om hundar).

söndag 05 november 2006

Vi gick ut på skogspromenad i skymningen och det mörknade på allteftersom. Hela familjen var med, vilket inte är så vanligt. Peter och Nelly kom på efterkälken och jag, Max och Muffin skulle vänta in dem i fullmånens bleka sken.
Det tog lång tid och vi trodde nästan de gått vilse. Sen började de låta, yla som varulvar inne i skogen för att skrämma oss. Muffin skällde inte, sprang inte för att hämta dem eller började hoppa på oss. Hon gjorde som vi, stod blickstill och väntade.
Hon fattade förstås att det var dom hela tiden.
Det var för mörkt för att ta kort.
Nya strumpor är bäst
Istället får ni se min nya strumpa som Muffin la beslag på när vi kom hem.
Hon tar allt och jag uppmuntrar det. Alla strumpor, vantar, mössor, tappade tärningar, och konstiga småprylar hon tar byts ut mot godis och får beröm.
Det är så kul med en hund som glatt hämtar allt man ber om, så det är värt besväret att den tar fel saker ibland.

onsdag 04 oktober 2006

Idag har Peter fyllt år. Kul tycker Muffin, speciellt att döda presentpapper. Igår fick hon stryk av kattmamman, när hon kom för nära hennes unge. Ett litet sår på varje öra resulterade det i. Och lite blod i pälsen, vi får bada henne när såret läkt. På söndag ska vi på pumiträff, så då måste hon vara fin.