Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förOctober 2006

söndag 29 oktober 2006

snaarrk, sÄÄ trött!
Hejsan! Idag var Muffin pÄ valp-kurs med spÄrning pÄ morgonen. Muffin gick ett litet spÄr pÄ 50 meter, hon spÄrade jÀttebra med nÀsan i marken. Senare var hon och jag pÄ ungdoms-kurs. Hon var jÀtteduktig, vi trÀnade lydnad, ligg, sitt, plats och inkallning. Hon var bÀst pÄ inkallnig, som vanligt. Hon Älar sej sÄ att ledaren nÀstan tappar henne, sen springer hon som en torped! Fast hon var bra pÄ plats ocksÄ, men pÄ ligg var hon inte sÄ bra. Det var kallt och blött pÄ marken, hon fuskade och försökte ligga utan att magen nuddade grÀset. Det sÄg ganska kul ut. Sen blev hon utmattad och somnade i fÄtöljen.

mćndag 09 oktober 2006

Idag har vi varit pÄ valpkurs igen. Muffin Àr sÄÄ duktig, utom pÄ stanna kvar dÄ, men det kan man ju inte begÀra av en liten bebis.

GÄ fint i koppel Àr inte heller vÄr bÀsta gren.

Men pÄ NEJ trÀning Àr vi stjÀrnor. Muffin vet precis vad det gÄr ut pÄ och vÀntar ivrigt pÄ mitt Nej. Kommer det inte sÄ stannar hon ÀndÄ med nosen en bit frÄn korvfatet och stirrar anklagande pÄ mig: Hopplösa mÀnniska, det Àr din replik nu!

Sensmoral: Det Àr lÀttare att lura en hundkursinstruktör Àn att uppfostra en hundvalp.

söndag 01 oktober 2006

Idag har Muffin och jag varit pÄ ungdomstrÀff pÄ AlingsÄs brukshundsklubb. Det gick bra, Muffin var lydig och snÀll. Hon trÀffade mÄnga trevliga hundar, bland annat en cockerspaniel och en glad valp av rasen Portugisisk vattenhund.
ungdomstrÀffen