Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJune 2007

fredag 22 juni 2007

Här händer det mycket. Nelly och Muffin har varit på övernattningsläger på hundklubben och roat sig. Nu är noskvalsterkarantänen slut. Medicinen verkade direkt så vi har inte hört några snorklingar under veckan.
Muffin skällde inte på natten utan låg lugnt i sin bur. De gjorde en massa, jag såg bara kapplöpningen på slutet. Nelly får berätta själv om hon orkar.
I dag har vi haft dramatik med en döende kyckling på morgonen. Det var två kycklingar som hade kommit ut genom en springa under nätdörren och inte kunnat ta sig tillbaka in till hönsmamman. De låg bak en fodertunna och såg helt platta och döda ut.
Men Nelly såg att den ena andades lite och vi lyckades få i den lite sockervatten, och sedan mjölk och små, små korvbitar och värmde den.
Den kom tillbaka till livet och både pep och pickade och gick. Vi satte tillbaka den till hönorna och hoppas att den klarar sig.
Tyvärr gör de oftast inte det när man ingriper och försöker rädda dem. Men någon gång har det lyckats.
Det är två hönor som har legat bredvid varandra i ett hörn av hönshuset och ruvat och nu verkar dela på vårdnaden av kycklingarna.
Första åren försökte vi få dem att ruva i burar, med det gjorde de aldrig.
Vi har också provat att flytta in höna med kläckta kycklingar i bur, men det verkar som om bästa sättet att få dem att klara sig är att låta dem vara.
Jag tog inget kort av den, för gör jag det dör den garanterat och det blir ännu sorgligare när man ser bilden.
Lägesrapport just nu är att den verkar må bra, ser ullig och fluffig ut och går runt och pickar med de andra.
Eftersom det regnar vill Muffin inte gå ut. Hon vill alltså verkligen inte, sätter alla tassarna i marken och spjärnar emot.
Hon står under taket på verandan och går inte ut på det våta.
Pjoskigt? Nä, det ligger i släkten, hennes halvbror Curt är likadan. Så det har inget att göra med att hon är bortskämd.
På bilden syns också senaste leksaken, en mjukissko från Ikea. Den är verkligen lagom att bära omkring på.
Snygg sko, va? Med snabel!

torsdag 07 juni 2007

Snygging
Alltså. Vi har inte haft bärnstenshalsbandet på senaste tiden. Vi tog av det för vi tänkte att det inte funkade och sen kunde jag inte hitta det.
Men så har vi plockat fyra, fem fästingar på henne varje dag senaste veckan. Det är Nelly som är bäst på att ta bort dem.
Jag beställde ett nytt bärnstenshalsband. Och hittade sen det gamla förstås.
Satte på det i förrgår. Sen dess har hon inte haft en enda fästing. Fast vi har gått i skogen och hon har legat i gräset hela dagarna.
Är det bara värmen? Eller funkar halsbandet verkligen?