Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJune 2007

fredag 29 juni 2007

Sommargodis
I går fick jag ett strå fullt med smultron av Nelly. Vi var med och körde ut grejer till klubbens utställning i Gräfsnäs, det var där smultronen växte. I kväll är utställningen. Vi ska inte vara med där, det är en inofficiell utställning, men ungdomsgruppen ska ha en liten flyballuppvisning.
I morgon ska vi vara med på den stora utställningen i Borås.
Nelly och Muffin tränade medan vi bar in grejer i transportkärran. Muffin gör gungan med stor glädje nu.

tisdag 26 juni 2007

Kycklingen lever fortfarande och verkar faktiskt helt normal. De är fyra. Vi har försökt plocka äggen för vi behöver inte fler höns, men när de väl finns är det himla gulligt.
Nelly kammade och badade Muffin och jag har klippt inför lördagens utställning.
Det blev lite i otakt p g a noskvalstermedlet som skulle sitta i pälsen, ville inte bada då. Egentligen ska de kammas och badas 14 dagar innan man klipper och sen ska det gå 14 dagar till utställningen. Men hur smutsig hinner Muffin bli på en månad?
När hon badade nu ändrades färgen från grågul till ljus creme.
Om det bara inte regnar på lördag - så att hon vill gå överhuvudtaget - så struntar jag i om inte pälsen är optimal.
(Jag är sur på mig själv för jag har klippt för mycket ovanför ögonen, fast jag gjort så förut och vet att det är fel).
Muffin är trots detta mycket mycket söt...

söndag 17 juni 2007

Nu har jag tittat på inslag från agility-SM på webb-tv (hos tommysport.se). Och det är ju jättebra att de gör webbtv. Men de kunde väl gett Tommy ett regelhäfte först att läsa igenom? Kommentarerna är mer meningslösa än om jag hade kommenterat fotboll.
Han som snackar verkar inte ens ha fattat att det går på tid eller att det är olika storleksklasser.
"Lugnt och fint genom slalomen där, ser verkligen jättebra ut" ...
Kanske retar jag mig på det bara för att de börjar med att kommentera pumin Stisse (som blev trea i large!!!) med att det är en ras som ser underlig ut, och säger att den är pudellik. Terrierlik hade jag kunnat köpa, men pudel, nej.
Hade de hållit tyst så man hörde speakern så hade man fått höra antal fel och tid. Men nu blir det bara "Här är ett ekipage som verkar väldigt laddat och det ser verkligen bra ut och där går de i mål, men de var tydligen diskade av någon anledning"

"Och där gick bollen i mål, men de verkar inte så glada, det var tydligen fel mål. De har vackra randiga tröjor på sig spelarna med olika symboler och nummer, undrar vad det betyder? Väldigt bra på att sparka på bollen är de i alla fall, de kan sparka långt över planen. Och ibland sparkar de till varandra. Där var en spelare som tog bollen med händerna också. Vad säger du Nisse, som har lång erfarenhet från att spela golf, är det vanligt att de får ta bollen med händerna?"
"Ja jag har sett att de gör det ibland, särskilt när de står inne i den där buren. Det är ju ganska komplicerade regler för sånt här, men det är en väldigt rolig sport som många ägnar sig åt och som har kommit väldigt starkt på senare år."

Nej jag ska aldrig kommentera fotboll.

Vad jag egentligen skulle skriva är att det är väldigt roligt att pumin Stisse fick brons i large och pumin Troya kom tia i medium. Pumi är en liten ras, ändå är två med och placerar sig i SM-finalen. Ett av Troyas lopp kan ni se här:
http://www.youtube.com/watch?v=I9A0UJ_Juvo
Stisses kvallopp i hopp finns ganska tidigt under länken 1 på tommysport.se

lördag 16 juni 2007

En t-shirt med indianmotiv, någon?
Dagen började inte så bra. Nelly och hennes kompis, och Muffin, skulle gå och hämta ett tält nere vid sjön som de tänkte sovit i i natt, men ångrade sig när knotten kom. Vägen till sjön går genom grannens tomt. När de skulle tillbaka var hundarna där ute, men utan människor. Det är två australian cattledogs. Hanen som är yngst hälsade på Muffin. Då blev tiken sur och hoppade på Muffin och välte omkull henne och bet henne i nacken.
Flickorna lyckades skrämma bort de andra hundarna och bar Muffin därifrån. Hon var inte skadad, så attacken var nog bara menad för att skrämmas och trycka till henne. Men det känns trist ändå, för det är första gången Muffin får stryk av nån. Hon är själv mycket tydligt undergiven mot alla äldre hundar och går vänligt svansviftande in i alla möten med både hundar och människor.
Hon har nog trott att världen var god, tills nu.
Vi har haft några möten med grannhundarna förut, och då har det inte blivit bråk. Men antingen har det varit uppe på vägen, ingens revir, eller också har deras ägare varit med.
För att hon skulle få nåt annat att tänka på fick Muffin följa med på potatisfestivalen. Inga potatisar såg vi, men mycket skräp. Det är tivoli och marknad. Nästan inget fint alls att köpa. Många fula handväskor och t-shirts. Och flera olika stånd med indianprylar, fjäderprydnader, t-shirts med vargar i blå neon, krympta huvuden (jag utgår från att de var av plast, men jag kollade inte ...), fleecetröjor med inkamönster och skinnjackor med fransar, som jag inte tror var av hjortskinn.
Vem köper dessa saker? Jag ser aldrig någon ha sådant på sig. Måste vara en affärsidé som bygger på att grabbarna är packade, köper ett krympt huvud som de tycker är ashäftigt. När de ångrar sig nästa dag har tivolit dragit vidare.

Eller är jag bara sur för att det inte fanns nån varg-tröja i min storlek?

lördag 09 juni 2007

Muffin och Mårran
Nu är det värmerekord. Promenera får vi göra före kl sex på morgonen eller efter kl 23. (Så det blir inte så mycket promenader.) Muffin orkar knappt äta. Jag serverade hennes mat till katterna och lät henne vara med och då tyckte hon det var lite roligare att tugga i sig lite, men katterna fick det mesta.
Annars uppsöker vi skugga och tränar stillsamma saker. Jag försöker lära henne Sitt fint, med tassarna upp sådär. Det är svårt med balansen.
Nelly är hos kompisar, så nåt hundbad blir det inte.
Men jag klagar inte på värmen. Det är skönt.
Och nu räknar jag ner veckorna till semestern.

tisdag 05 juni 2007

Muffin på stenen.
Nu sitter vi i trädgården och har det varmt och skönt. I morgon är det nationaldag och vi är lediga. Ska vi gå upp tidigt och gå med på hundpromenad på en vandringsled med brukshundklubben? Eller ska vi sova till elva och bara slappa?
Det ger sig.

lördag 02 juni 2007

Springer i gräset
Vi är anmälda till hundutställningen i Drammen i morgon, för att få träning och för att vår kompis skulle dit. Men hon blev sjuk och vår bil är skruttig och har ingen luftkonditionering så vi tvekade. Vi hade nog åkt ändå, och hälsat på hos Emmy, Muffins syster. Men i dag känner jag mig helt trött och har ont överallt, så vi får hålla oss hemma.
Synd. För Muffin är snyggare nu än på FUR-utställningen, pälsen är längre. Och hon verkar ha kommit ur "efter-löp-segheten". Fast vi får åka till Norge en annan gång.
Nu vilar vi oss. Muffin springer i gräset. Nelly tecknade. Det är verkligen mycket likt.