Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förMay 2007

söndag 27 maj 2007

Soffpotatis? Vem, jag?
Filmen på tv4 är så fruktansvärt tråkig så jag sitter och tittar på Muffin istället, det är roligare. Hon har byggt ett sovberg av soffkuddarna.
Zzzzzzzz
Vi gick en runda i skogen, men orkade inte med nån riktig träning. Vi kastade pinnar vid pumiklippan. Ett enkelt klassiskt hundnöje. Kottar går också bra. Här kommer en till bild från stadsbesöket i går. Muffin framför konstmuseet på Götaplatsen.
Heller en pumi i kopplet än hundra tavlor på väggen
Pumi hos Poseidon
Idag var Muffin med mig på hundklubben och tittade på agilityträningen. Hon skötte sig verkligen bra. Låg bunden under en bänk ett tag och satt i bilen sen, och skällde nästan inte alls. Sen fick hon gunga lite, hon tycker det är kul fast lite läskigt. Hon hoppar inte av, men backar lite när den slår ner.

Fyra slalompinnar tränade de på, det springer hon ju lätt som inget alls nu.
Sen fick hon åka med och hämta resten av familjen som varit på Pirates of the Caribean 3 i Göteborg. Vi kom lite tidigt så vi gick upp och ner längs Avenyn. Och tog lite turistkort med mobilen.
Hon var sååå duktig. Gick fint i kopplet utan att försöka hälsa på alla, bara viftade vänligt på svansen åt dem (det var fullt med folk så det blev mycket vift...)

tisdag 01 maj 2007

Bjuder hon eller?
Eftersom vi springer i skogen jämt är det helt klart att vi behöver en stolryggsäck. Den de hade på ica maxi för 89 kr var inte så snygg. Vi beställde en riktig jaktryggsäck på nätet i stället. Med fuskpäls att sitta på och extra säck att hänga utanpå som man kan ha svamp i, eller annat man fångar. En mindre hund får plats. Vi har inte tränat Muffin att sitta där, men jag funderar lite på det.
Den fina säcken kostade förstås mer än vi hade råd med. Vi får turas om att sitta. Och det får plats två termosar och massa godis.

Muffin har tränat på åtta slalompinnar ett tag nu, för fyra började bli för lätt. Det blir allt oftare rätt hela vägen. Jag bryr mig inte om tempot än. Vill att hon ska göra det utan att jag går bredvid först. Kanske tänker jag fel, men jag tror att när hon väl kan det så bra att jag kan skicka och kalla in på avstånd kommer jag att kunna öka tempot med att ha extra roliga grejer som belöning.