Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förFebruary 2007

onsdag 28 februari 2007

Framåt!
Jag är trött på snö och kyla nu, men Muffin gillar att vara ute och skutta i snön. Hon springer före och jag pulsar efter så gott det går.
(De andra i familjen är det svårt att få ut).
Nelly var och red i dag. Jag och Muffin gick till kiosken och utanför veterinären som ligger på vägen till stallet kom en lös riezenschnauser farande och morrade. På den där tiondels sekunden hann jag tänka ut en förmodligen inte så lyckad plan att låta Muffin springa in under staketet till hästhagen och att den inte skulle kunna ta sig under. Men jag halkade på isen på vägen och ramlade på knä. Den stora hunden blev så förvånad av detta att han tvärvände och sprang tillbaka till sin matte. Muffin hälsade lite lugnare på den andra hunden, en whippet som också sprang fram.
Riesenschnauzern (tur att jag inte har en sån, för det är svårare att stava till än pumi) var nog bara nyfiken och lite bufflig, men man vet ju inte det förrän efteråt.

tisdag 13 februari 2007

Efter badet-mys

Först en bild på Muffin i nya badrocken. Nu har hon verkligen badat, för det var så lerigt på ridklubben. Först toksprang hon lite, utan rock, och skakade sig. Sen lät hon oss sätta på badrocken och kröp ihop och sov i soffan.
Sen till utmaningen, som kom från Marre (en annan pumibloggare) och nu är vidareskickad till flera:

Utmaning 1
4 lögner och en sanning, vilken är sann?
1, Jag kan stenografera på italienska
2, Jag kommer från Norrland
3, Jag har jobbat som ridlärare
4, Jag älskar skaldjur
5, Mitt hem är mycket välstädat

Klicka på Läs Mer för att se resten!

måndag 12 februari 2007

Snygg gul badrockGår att springa i med
Nu har jag sytt klart Muffins badrock som hon kan ha när hon fryser och är blöt efter badet.
Hej hej allihop! Det var vääldigt längesen jag skrev här på bloggen, men det har ju varit mycket med skola och så. Idag är det första dagen på sportlovet, men det blir inga skidor för min del, här är knappt nån snö. Så idag ska jag och Muffin mest sitta inne och slappa, det e ju jättekallt ute. Men vi får la försöka träna lite freestyle och sånt i köket. Eller klippning, Muffin och jag ska på utställning den 25:e februari, en inofficiell visserligen, men det är ju bra träning för oss båda två. Vi ska vara med på barn med hund också, det har jag aldrig gjort så det blir ju intressant. När jag var yngre var jag lite för blyg för att våga vara med på det nämligen.

måndag 05 februari 2007

De kunde sy mig ett köttben istället!
I dag kom boken vi beställt. Sy till hunden. Muffin behöver absolut en mysig badrock att svepa in sig i när hon badat. Kanske kan det få henne att avhålla sig från att välta huset, vilket annars är standard-tork-metoden för en pumi.
Boken har mönster på täcken och halsband, men också bäddar och väskor. Så där finns en del att bli inspirerad av även för oss som har en hund med mycket päls.
Nelly syr badrocken av en frottéhandduk.
Jag tränar "höger-fot" och har nu bestämt att kommandot för detta är "HÄL". Vitsigt tycker jag, men resten av familjen tyckte det var konstigt. Muffin vet att det korrekta kommandot till detta, som till mycket annat är: Korv (eller möjligen Köttbulle).

lördag 03 februari 2007

Pontus är lite nyfiken.Men fattar ni inte? Man ska äta dom!
Nu är vi hos Jon i Hammarkullen och hälsar på. Han har en råtta!
Muffin vet precis vad en pumi ska göra med en råtta. Men får hon små bitar av baguett är hon beredd att göra ett undantag för Pontus.
Muffin och Nelly i skogen
I dag skiner vårsolen. Snön smälter och det känns som vår! (Jaja, det blir säkert mer snö, men vi njuter så länge det varar.