Skip to main content.

tisdag 05 augusti 2008

Det har regnat i dag med. Jag har röjt i garderoben. Den blå-lila velourkjolen, ett reafynd som jag aldrig använder för att färgen är fel, förvandlade Nelly till en mysdress åt Muffin.
Nej, vi vet, man behöver inte kläder till en pumi mitt i sommaren. Men den sitter väldigt bra och hon har inget emot att prova kläder.
Och: Efter att ha konfronterats med de nya elpriserna (vårt bundna avtal går ut nu, och det har hänt en del på tre år) så är det bara att inse att det kommer att behövas varma myskläder här för både folk och fä i vinter.
Dock hoppas vi att det ska hinna bli lite mera sommarvärme först.
Jag klär i allt!

lördag 24 november 2007

Stolt bärare
Nu är Muffin stor nog för att vara bärare på promenaderna. Jag tänkte egentligen beställt en klövja från Norge, för där finns en bättre modell. Men så behövde vi en ny sele med. Och på den här klövjan går det att ta av väskan, och använda selen separat. Så då kan hon ha den som spårsele, säkerhetssele i bilen (vi kopplar till en rem som fäster i bilbälteslåset) och som promenadsele.
Jag tog den på öppet köp för den såg lite stor ut även om den skulle funka enligt måttabellen.
Muffin har nu testat selen och klövjan. Det går att jaga katter i full fart med den på, så det är nog stadigare än vad jag trodde.
Nu måste vi nog planera in en fjällvandring till sommaren!
När jag vande min första hund (en terrier) vid klövja fick jag göra det gradvis, han tyckte först den var läskig. Muffin accepterade den direkt. Hon har en positiv inställning till livet, utgår från att allt är roligt.
Det går att springa med ryggsäck!

fredag 03 augusti 2007

Mjukt och mysigt
Nelly har målat om hela sitt rum i svart. Vi var på Ikea och köpte en matchande hylla och då passade vi på att köpa en tjusig hundsäng åt Muffin med. Den är den ni ser i förgrunden. Ibland ligger Muffin där. Fast här har hon kapat åt sig en egen kudde på stora madrassen.

fredag 22 juni 2007

Här händer det mycket. Nelly och Muffin har varit på övernattningsläger på hundklubben och roat sig. Nu är noskvalsterkarantänen slut. Medicinen verkade direkt så vi har inte hört några snorklingar under veckan.
Muffin skällde inte på natten utan låg lugnt i sin bur. De gjorde en massa, jag såg bara kapplöpningen på slutet. Nelly får berätta själv om hon orkar.
I dag har vi haft dramatik med en döende kyckling på morgonen. Det var två kycklingar som hade kommit ut genom en springa under nätdörren och inte kunnat ta sig tillbaka in till hönsmamman. De låg bak en fodertunna och såg helt platta och döda ut.
Men Nelly såg att den ena andades lite och vi lyckades få i den lite sockervatten, och sedan mjölk och små, små korvbitar och värmde den.
Den kom tillbaka till livet och både pep och pickade och gick. Vi satte tillbaka den till hönorna och hoppas att den klarar sig.
Tyvärr gör de oftast inte det när man ingriper och försöker rädda dem. Men någon gång har det lyckats.
Det är två hönor som har legat bredvid varandra i ett hörn av hönshuset och ruvat och nu verkar dela på vårdnaden av kycklingarna.
Första åren försökte vi få dem att ruva i burar, med det gjorde de aldrig.
Vi har också provat att flytta in höna med kläckta kycklingar i bur, men det verkar som om bästa sättet att få dem att klara sig är att låta dem vara.
Jag tog inget kort av den, för gör jag det dör den garanterat och det blir ännu sorgligare när man ser bilden.
Lägesrapport just nu är att den verkar må bra, ser ullig och fluffig ut och går runt och pickar med de andra.
Eftersom det regnar vill Muffin inte gå ut. Hon vill alltså verkligen inte, sätter alla tassarna i marken och spjärnar emot.
Hon står under taket på verandan och går inte ut på det våta.
Pjoskigt? Nä, det ligger i släkten, hennes halvbror Curt är likadan. Så det har inget att göra med att hon är bortskämd.
På bilden syns också senaste leksaken, en mjukissko från Ikea. Den är verkligen lagom att bära omkring på.
Snygg sko, va? Med snabel!

torsdag 07 juni 2007

Snygging
Alltså. Vi har inte haft bärnstenshalsbandet på senaste tiden. Vi tog av det för vi tänkte att det inte funkade och sen kunde jag inte hitta det.
Men så har vi plockat fyra, fem fästingar på henne varje dag senaste veckan. Det är Nelly som är bäst på att ta bort dem.
Jag beställde ett nytt bärnstenshalsband. Och hittade sen det gamla förstås.
Satte på det i förrgår. Sen dess har hon inte haft en enda fästing. Fast vi har gått i skogen och hon har legat i gräset hela dagarna.
Är det bara värmen? Eller funkar halsbandet verkligen?

söndag 20 maj 2007

Tre ekorrar i ett husTufft!
Ingen hundshow utan shopping! I Hungarian petnets stånd är det svårt att välja, man vill ha allt. Men vi valde helt rätt. Ekorrhuset blev succé när vi kom hem. Muffin skakade det, plockade ut korrarna, la dem i en liten hög, ville att vi skulle kasta dem och hon skulle hämta. Och somnade sen med en ekorre under örat. De piper i olika toner, så det går att spela musik med dem också!
T-tröjorna hade vi beställt innan från Camilla, som hade världens sötaste cremefärgade hanvalp, de var ännu coolare i verkligheten än på bild.

fredag 26 januari 2007

Visst är de tjusiga?
Nu har Muffins nya halsband kommit! Ett blått med vita blommor och ett rosa som passar till ett rosa koppel hon fick i julklapp, som inte hade något halsband till.
De är jättesnygga. Halsbanden sitter perfekt. Så är de också skräddarsydda, hos Lenas hundhalsband, ett ställe vi ska handla mer från!

tisdag 23 januari 2007

Godnatt!
Nu sover Muffin oftast med Nelly på nätterna, de har ett väldigt mysigt litet bo.
Men hon vill inte gå och lägga sig utan sin bäver. Så Nelly bär Muffin och Muffin bär bävern.

måndag 15 januari 2007

Muffin och bävern
Taket höll den här stormen med. Strömmen var borta ett och ett halvt dygn.
Det blev mycket köksträning för vi vågade inte gå några promenader i stormen.
Nelly tränar freestyle-moment. Det är inte så svåra saker hunden ska göra om man delar upp det i smådelar.

Muffin har också roat sig med bävern och andra leksaker. Hon fick den på My Dog och den håller än. Den är rolig för den har ett knarrande ljud. Hon slänger med den hit och dit.

Muffins favoritlek är annars valla katter. Vi har fyra utekatter, som alla gillar Muffin. Hon samlar ihop dem på verandan, det är det leken går ut på. Katterna tycker det är kul, de springer framför henne och retas och vill bli jagade. Och sen gör de små utbrytningsförsök så att hon får jaga ihop dem igen.
Det brukar sluta med att katterna får mat. För när vi ska kalla in Muffin ställer sig katterna ivägen och släpper inte fram henne förrän vi ger dem mat.måndag 25 december 2006

Hmm vilken ska man ta?
Här ser ni Muffin med sina julklappar, en prasslande tygring och ett rep med gummikorvar. Nu när Muffin upplevt sin första jul kan vi nog konstatera att hon gillar julen! Hon låg i soffan och tittade uppmärksamt på kalle anka. senare, vid julklappsutdelningen låg hon trött och lycklig och sov, blev absolut inte drabbad av julstress... Vid julmiddan slank det ju ner en del gobitar, det är ju oundvikligt, men hon klarade det också och har (hittills) inte drabbats av magbesvär. Muffin öppnade sina klappar sakta och fint och rev pappret i små smulor.

söndag 10 december 2006

Muffin med sitt tuggben
De hade "fiskdamm" för hundarna som säsongsavslutning på ungdomsträffarna.
En massa roliga hundleksaker låg i gräset, hundarna fick springa in en i taget och ta vad de ville, och sen behålla det de hämtade ut.
När Nelly skickade fram Muffin kollade hon först på tennisbollen, men ändrade sig sedan och tog ett tuggben med sig tillbaka.
Några av hundarna vågade inte ta någon grej utan fick trugas.
Muffin har inga sådana betänkligheter.

lördag 30 september 2006

Idag har vi kanske hittat lösningen på hängöra-problemet. En stor fästing som sugit sig fast inne i örat! Den hade kanske sugit ut allt blod, så att örat inte orkade stå. På bilden leker muffin med sin Dog-tornado. Hon är verkligen duktig, lungt och metodiskt snurrar hon på skivorna. Hon hittar allt godis i ett nafs!muffin snurrar

fredag 08 september 2006

Eftersom vi äger två flyballbanor är vi väldigt intresserade av tennisbollar. Vi beställde röda och camoflagefärgade från freestyleshopen. Supersnygga. Billiga.
Tennisbollspinnen köpte vi i Alingsås. Den är inte så kul som bollarna, men verkar ofarlig i alla fall. Hon tuggar på allt nu. Pinnen verkar tålig. Men lite tråkig. Rullar inte så bra som bollarna.
Bollarna är bäst