Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förSeptember 2008

söndag 14 september 2008

Här kommer två foton som Sara tagit på paret. Som båda gör vad som helst för en bit kaka, till och med sitta fint och larva sig.
Sitt kaniiiin!
Hit med kakan då!

Annars går livet nu sin gilla gång här, med skogspromenader där Nelly hittar otroliga mängder svamp. Igår mötte de en stor älgko och Muffin var duktig och förstod att hon inte skulle skälla högt och skrämma den.

tisdag 09 september 2008

Ja, efter många resor fram och tillbaka till Mala, och långt förspel med mycket hopp i sängar och soffor, bestämde sig Muffin och Zappa till sist för att slå till. Jag hade läst Hunduppfödarens handbok från pärm till pärm innan men det hade inte hundarna, så de visste inte att det är brukligt att människor hjälper till med hundars sexliv.
De föredrog helt klart att sköta allt själva och väntade artigt på att vi skulle avlägsna oss så att de kunde fortsätta på egen hand.
Och de provade många fler intressanta ställningar än den i boken.
Att hundar gärna gör det på en gungande luftmadrass framgick inte heller av något kapitel vad jag minns.
Nu återstår att se om det blir några valpar. Enligt boken blir det valpar 4 gånger av 5. Men som sagt, hundarna har inte läst den.
En väldigt fin kombination är det i alla fall, Muffin kommer från Livet's kennel och har Bagarsjöns och Bennaz-hundar bakom sig, Zappa kommer från Akinnaz. Det bästa från alla linjer i skön förening.

Under alla bilresorna fram och tillbaka (vi bodde på Österlen och Zappa bor utanför Hässleholm) har Nelly lärt Muffin att skälla hysteriskt varje gång hon ser skånska, brokiga kor. Kommandot för att få igång detta skall är "Bregottkossor!"
Var lättare att lära in än kantarellsök. Det finns mååånga kor i Skåne.