Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förSeptember 2008

lördag 27 september 2008

Det går inte att bara sitta och vänta. Även om vi inte vet säkert att det blir några valpar ännu, så vill vi tala om att det är på gång.
För de seriösa valpköparna bestämmer sig sällan i sista stund utan vill planera i god tid.
Så nu finns en sajt
pumivalpar.se

för att fånga upp dem som letar pumivalp.
Sprid gärna adressen om du vet någon bra person som går i valptankar.
Ängel
Nu är det nog sista soliga helgen, sen kommer dimmorna och stormarna. Vi håller igång, går på skogspromenader och har varit på agilitykursen, där några gånger gick bort på grund av löpet.
Jag tror att hon är dräktig, för hon är ovanligt snäll. Ja, snäll är hon ju alltid, men nu är hon liksom godmodig och medgörlig och glad hela tiden.
Eller också projicerar jag bara detta på hunden för att jag själv blev väldigt snäll när jag var gravid....

I morgon kommer det hit folk på flyballkurs, sen blir det gå-på-tur-tipspromenad i skogen.

söndag 14 september 2008

Här kommer två foton som Sara tagit på paret. Som båda gör vad som helst för en bit kaka, till och med sitta fint och larva sig.
Sitt kaniiiin!
Hit med kakan då!

Annars går livet nu sin gilla gång här, med skogspromenader där Nelly hittar otroliga mängder svamp. Igår mötte de en stor älgko och Muffin var duktig och förstod att hon inte skulle skälla högt och skrämma den.

tisdag 09 september 2008

Ja, efter många resor fram och tillbaka till Mala, och långt förspel med mycket hopp i sängar och soffor, bestämde sig Muffin och Zappa till sist för att slå till. Jag hade läst Hunduppfödarens handbok från pärm till pärm innan men det hade inte hundarna, så de visste inte att det är brukligt att människor hjälper till med hundars sexliv.
De föredrog helt klart att sköta allt själva och väntade artigt på att vi skulle avlägsna oss så att de kunde fortsätta på egen hand.
Och de provade många fler intressanta ställningar än den i boken.
Att hundar gärna gör det på en gungande luftmadrass framgick inte heller av något kapitel vad jag minns.
Nu återstår att se om det blir några valpar. Enligt boken blir det valpar 4 gånger av 5. Men som sagt, hundarna har inte läst den.
En väldigt fin kombination är det i alla fall, Muffin kommer från Livet's kennel och har Bagarsjöns och Bennaz-hundar bakom sig, Zappa kommer från Akinnaz. Det bästa från alla linjer i skön förening.

Under alla bilresorna fram och tillbaka (vi bodde på Österlen och Zappa bor utanför Hässleholm) har Nelly lärt Muffin att skälla hysteriskt varje gång hon ser skånska, brokiga kor. Kommandot för att få igång detta skall är "Bregottkossor!"
Var lättare att lära in än kantarellsök. Det finns mååånga kor i Skåne.