Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJune 2008

måndag 23 juni 2008

framåt!
I dag var det träningstävling på klubben. Klass 0, vilket betyder att hunden inte får ha startat i någon riktig tävling och att banorna är lätta.
Det var två hoppklasser och resultatet räknades ihop från båda. Diskning gav 50 fel.
Det var bara tre hundar i medium så bara ett pris delades ut, och det blev Muffin och Nelly som fick det. De var felfria i första loppet och diskade sig i andra. (Muffin tröttnade efter halva banan och ville leka istället).
Collien är Muffins kompis Scarlet från ungdomsgruppen som vann large, där många fler var med.
Jack russeln är Cosby, som vann i small på samma sätt som Muffin , felfri vinnare i ett lopp och disk i ett.
Det var ett äckligt väder med kall blåst och regnblöt bana, så prisbilden togs inomhus.
Scarlet, Muffin, Cosby
Mest imponerad blev jag av Nellys nerver i starten första klassen. Muffin ville inte sitta i det våta gräset, nosade i gräset och var okoncentrerad när Nelly hade lämnat henne för att kalla in. Jag hade alla gånger ropat ändå och fått en dålig start. Eller gått tillbaka och börjat joxa och fått en dålig start. Nelly bara stod still och väntade tills hunden såg upp och tog kontakt, och kallade då. Och sen gjorde de ett kanonbra lopp.
Andra gången tror jag Muffin trodde banan var slut och väntade sig en belöning efter halva. De har ju inte precis tränat på hela banor, mest på kombinationer.

fredag 20 juni 2008

Shit vilken midsommar. Hagel och regn ute och inne har vi inget vatten, pumpen och varmvattenberedaren bestämde sig för att lägga av lagom till midsommarafton. Nåt elektriskt fel som man inte kan joxa med själv. Vi får vatten hos grannarna men det är ändå typiskt. Och det kommer att bli dyrt, beredaren är mer än 20 år gammal och måste säkert bytas.
I går var det roligare. Då stressade vi i väg efter jobbet till Vinna hundcenter utanför Vårgårda där Nelly och Muffin var med på träningstävling.
Alltså allt var som på en riktig tävling fast det var bara träning och man fick göra om vad man ville när man diskat sig.
För det gjorde många, även Muffin.
Hon hade för brått och gick på fel hinder. Det är roligare att diska sig så än genom att hunden går och nosar i gräset och inte vill gå.
Det var väldigt kul att se att hon gick utan tvekan på helt nya hinder, och hade bra flyt i slalomen.
Sen blev det regn på slutet och vi stack iväg lite hastigt, men det var ett supertrevligt arrangemang. Snällt av Emelie att ordna detta.

Starten
Muffin och Nelly är väldigt samspelta i starten. Muffin tjuvstartar inte alls längre.
Flyg!
Nya snygga hinder var det. Muffin tvekade inte fast det var ny plats, nya hundar och nya hinder.

Vi skulle gjort en blomsterkrans och fått en lite gullig bild på Muffin, som är världens sötaste midsommarhund.
Men jag har tandvärk och regnet regnar så det får vara. Kanske i morgon.
Glad midsommar önskar vi er alla!