Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förMarch 2008

torsdag 13 mars 2008

Vi har varit superförkylda hela familjen så det har inte blivit mycket tid för bloggande, och inte för hundaktiviteter heller.
Men i kväll tog jag fram apporten igen och Muffin kom ihåg det mesta. Det intressanta med att filma är att jag ser att jag gör fler fel och konstiga saker än Muffin. Och ibland säger jag fel och hon gör precis som jag säger.
Muffin tycker att det är rätt trist med den här sortens övningar så hon har lagt in momentet Hoppa upp på hundsoffan för att göra det intressantare.
Vi har inga planer på att tävla, så det är helt okej. Sen på slutet när hon tycker att det får vara nog så gör hon små kräkljud för att få mig att säga Loss.

söndag 02 mars 2008

I dag var det klubbmästerskap i agility i ridhuset. Det var tävlingen för 2007 som inte hanns med då. Muffin och Nelly var med, fast banan egentligen var för svår. Det var en agilityklass och en hoppklass. De diskade sig i båda loppen, och det var de inte ensamma om. Bara en hund i medium klarade sig utan diskning. Här är de båda loppen på webb-tv.

Första loppet, agilityklass. Gungan var inte med, den kan Muffin, men många andra av nybörjarna har problem med den, så det var skönt för många.Andra loppet, hoppklass. Här har Muffin lärt sig att godiset finns i gröna backen. Och när Nelly glömmer banan på slutet, fattar Muffin ett eget beslut om fortsättningen.Vinnare (och klubbmästare) i large och small blev Emelie Merenius med Vinna (aussie) respektive Zazzi (sheltie). Vinnare (och klubbmästare) i medium blev Anna med Bilbo (sheltie). Pia och Daffi kom trea i large, det tycker jag är bra eftersom jag var med och övertalade henne att anmäla sig! Roligt med tävling i det fina ridhuset.