Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förMarch 2008

lördag 22 mars 2008

Glad Påsk alla bloggläsare. Vi hinner inte blogga för vi storstädar.
Muffin har varit under huset i dag. Vet inte riktigt vad hon gjorde där, men katterna brukar vara där så hon härmade väl dem. Hon ålade fram när jag ropade på henne. Det krafsade och bökade en bra stund innan hon stack fram nosen, så först fattade jag inget, jag trodde hon var bakom huset, inte under det. Det är väl inget farligt där i och för sig, bara en husgrund, men eftersom inte en människa kan komma in där vill jag absolut inte ha hunden där nere.

Annars letar vi efter ny bil, den gamla håller på att ta slut.
Och det är så svårt. Vi hade nästan bestämt oss för en liten söt bensinsnål mini-miljöbil, tills vi räknade ut att fast det är fyra säten skulle maxlasten överskridas om hela familjen sitter i.

Det får nog bli något begagnat.
Helst ska vi hitta den före pumiträffen, för det är tveksamt om vi törs ta den fallfärdiga skodan ut på långfärd.
Jag kollade på hyrbilar på Statoil, med gissa vad det stod i det finstilta - att man inte får ha pälsdjur i dem.
Jag blir så sur på det så jag tänker inte hyra där (även om de ju inte kan veta vad man haft i bilen om inte hunden hårar).
Det finns en massa saker som framkallar allergiska besvär. Det skulle vara lika befogat att förbjuda folk att ha starka parfymer eller hårsprejer i hyrbilar.
Hade väl gått bra att ha vissa bilar djurfria.

måndag 17 mars 2008

Bättre än regn!

Ha, Ha! Den våren varade inte länge. Men Muffin älskar att pulsa i snö, ju mer desto bättre.
I dag har jag varit insnöad och jobbat hemifrån. I morgon skulle vi starta en agilitykurs ute, men den får vi nog skjuta fram. Eller bygga tunnlar i snön kanske.

söndag 16 mars 2008

I dag var det vårväder. Nelly har varit hos en kompis hela helgen så jag tänkte roa mig med agilityträning för en gångs skull. Muffin var jätteduktig, men jag blev alldeles matt och trött. Vi har varit förkylda länge hela familjen och det var nog för tidigt att ge sig ut på krävande sporter som agility.
Muffin tyckte jag var mesig, jag orkade knappt springa.
Men sen var det så fint väder så jag var bara tvungen att gå en skogspromenad också.
Nu är jag helt färdig.

torsdag 13 mars 2008

Vi har varit superförkylda hela familjen så det har inte blivit mycket tid för bloggande, och inte för hundaktiviteter heller.
Men i kväll tog jag fram apporten igen och Muffin kom ihåg det mesta. Det intressanta med att filma är att jag ser att jag gör fler fel och konstiga saker än Muffin. Och ibland säger jag fel och hon gör precis som jag säger.
Muffin tycker att det är rätt trist med den här sortens övningar så hon har lagt in momentet Hoppa upp på hundsoffan för att göra det intressantare.
Vi har inga planer på att tävla, så det är helt okej. Sen på slutet när hon tycker att det får vara nog så gör hon små kräkljud för att få mig att säga Loss.

söndag 02 mars 2008

I dag var det klubbmästerskap i agility i ridhuset. Det var tävlingen för 2007 som inte hanns med då. Muffin och Nelly var med, fast banan egentligen var för svår. Det var en agilityklass och en hoppklass. De diskade sig i båda loppen, och det var de inte ensamma om. Bara en hund i medium klarade sig utan diskning. Här är de båda loppen på webb-tv.

Första loppet, agilityklass. Gungan var inte med, den kan Muffin, men många andra av nybörjarna har problem med den, så det var skönt för många.Andra loppet, hoppklass. Här har Muffin lärt sig att godiset finns i gröna backen. Och när Nelly glömmer banan på slutet, fattar Muffin ett eget beslut om fortsättningen.Vinnare (och klubbmästare) i large och small blev Emelie Merenius med Vinna (aussie) respektive Zazzi (sheltie). Vinnare (och klubbmästare) i medium blev Anna med Bilbo (sheltie). Pia och Daffi kom trea i large, det tycker jag är bra eftersom jag var med och övertalade henne att anmäla sig! Roligt med tävling i det fina ridhuset.