Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förFebruary 2008

tisdag 26 februari 2008

Och här kommer domarkritiken. Med viss reservation för feltolkningar.
Domaren var från Israel, kritiken är på tyska, och sekreterarens handstil mycket svårläst.

Feminint uttryck. Kvadratiskt byggd. Bra huvudlinje. Öronen något vinklade åt sidan (eller möjligen står det att öronen är lågt ansatta, det skulle vara mer logiskt, öronen vinklar de ju precis på alla håll beroende på läget). Bra hals och rygglinje. Mycket pigment på ögonlocken.

(och sen kommer det sista, vi tror det står Fimmelfrei, och Fimmel betyder fix idé, mani, att vara knäpp. De pumi som visades före Muffin skyggade för domaren, bet förarna i benen, vägrade stå, vägrade visa tänder .. .ja, jag har också varit där så jag led med förarna. Men Muffin gick som en klocka. Inte så entusiastiskt kanske, men hon var orädd och tillgänglig. Så det vore rimligt att domaren skulle skriva något om temperamentet eller beteendet i ringen. Fimmelfrei kanske skulle heta Fri från olater, Visar sig bra i ringen eller Bra temperament på svenska. Eller också står det nåt helt annat.)

onsdag 20 februari 2008

Har inte haft tid med bloggen, men ni ska inte tro att vi latar oss. I dag har Muffin duschat. Ett sista desperat försök att få ordning på pälsen. Vi ska på utställning i Norge på lördag nämligen.
Pälsen blir tovig och enda sättet att få bort tovorna utan att klippa bort dem är att karda, och då blir pälsen fluffig och det ska den inte vara för den ska se naturlig ut. Och om man duschar den utan att schamponera krullar den till sig igen. Eller rättare sagt, så brukade det vara förr, innan Muffin förvandlades till utterhund, med vattenavstötande päls.
Jag duschar och duschar. Sen kliver utterhunden ut ur duschen, skakar en gång på sig och är torr. Och fluffig som sockervadd.
Jag har umgåtts med tanken på att testa barnens olika hårvaxer och sprayer.
Men det är förbjudet.
Så himla mycket jobb för att få pälsen att se naturlig ut.
Jag vet inte vilket som är värst att komma med på utställning, tovor eller fluff.
Nu blir det som det blir.

Och ja, vi har provat med blomspruta också. Biter inte på utterpäls.