Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förFebruary 2008

tisdag 26 februari 2008

Och här kommer domarkritiken. Med viss reservation för feltolkningar.
Domaren var från Israel, kritiken är på tyska, och sekreterarens handstil mycket svårläst.

Feminint uttryck. Kvadratiskt byggd. Bra huvudlinje. Öronen något vinklade åt sidan (eller möjligen står det att öronen är lågt ansatta, det skulle vara mer logiskt, öronen vinklar de ju precis på alla håll beroende på läget). Bra hals och rygglinje. Mycket pigment på ögonlocken.

(och sen kommer det sista, vi tror det står Fimmelfrei, och Fimmel betyder fix idé, mani, att vara knäpp. De pumi som visades före Muffin skyggade för domaren, bet förarna i benen, vägrade stå, vägrade visa tänder .. .ja, jag har också varit där så jag led med förarna. Men Muffin gick som en klocka. Inte så entusiastiskt kanske, men hon var orädd och tillgänglig. Så det vore rimligt att domaren skulle skriva något om temperamentet eller beteendet i ringen. Fimmelfrei kanske skulle heta Fri från olater, Visar sig bra i ringen eller Bra temperament på svenska. Eller också står det nåt helt annat.)
På Cafe'
När vi var i Oslo på vägen upp på fredan skulle vi gå till den berömda hundbutiken Pet Shop Girls. Vi gick vilse lite grann, och när vi kom fram var det stängt. Men på söndagen på väg hem var det öppet. Det var mycket fint där, med fina hundar och lyxiga prylar, hundkläder och annat. Det var lite för lyxigt och dyrt för oss, det fanns inget att köpa för under hundralappen. Men vi drack en god kopp kaffe på cafet, där dom hade hundmode-tidningar och hundkaka för 5 kr. Dom var små men goda, tyckte Muffin. Där fanns det en snygg mops, som hette Anton, och två yorkshire terriers, som var stammisar. Den ena hade en tröja som det var tryckt: Gucci Dog på. Men vi var nöjda när vi gick, för vi hade ju iallafall fått se den svarta wheatenterriern som bor i butiken.
seljord :D
Curt längst bak, sedan Muffin, och Rask närmast kameran. I Seljord fanns det snö, och fin utsikt. Muffin stod och tittade ner på bilarna på vägen, och var oerhört fascinerad över att bilarna är så små i norge! Hon hade kunnat stå där hela dagen och utstöta lustiga gruffljud.
VARNING-VI HUGGER!
Sedan skulle alla hundarna posera vid den snygga grinden med snygga skylten. Det var mycket tråkigt tyckte dom, men dom lyckades ändå se riktigt farliga ut. GRR!
:)
Nu har vi kommit hem från norge. Det var roligt att hälsa på dom norska pumisarna, och utställningen gick bra. Muffin gillade att åka tåg, men var lite blyg när hon inte var hemma. På utställningen fick hon förstapris i kvalitet och blev bäst av ungtikarna, plus att hon fick hp. Men ingen av ungtikarna fick ck. Hon gillade att träffa Rask och Curt, fast sängen med duntäcke var ändå det bästa med norge. På utställningen köpte vi ett snyggt täcke som var blått och vattentätt, för bara 175 kronor. Vi tror att det var dyrare egentligen, kanske 4-500 och att mannen som sålde läste i fel prislista. Tänk så bra det kan bli när det blir fel! :D Muffin var snäll och lugn hela tiden och en bra reskamrat, men hon var ändå glad att vara hemma och hon firade med ett riktigt pumirus i sin egen skog.

onsdag 20 februari 2008

Har inte haft tid med bloggen, men ni ska inte tro att vi latar oss. I dag har Muffin duschat. Ett sista desperat försök att få ordning på pälsen. Vi ska på utställning i Norge på lördag nämligen.
Pälsen blir tovig och enda sättet att få bort tovorna utan att klippa bort dem är att karda, och då blir pälsen fluffig och det ska den inte vara för den ska se naturlig ut. Och om man duschar den utan att schamponera krullar den till sig igen. Eller rättare sagt, så brukade det vara förr, innan Muffin förvandlades till utterhund, med vattenavstötande päls.
Jag duschar och duschar. Sen kliver utterhunden ut ur duschen, skakar en gång på sig och är torr. Och fluffig som sockervadd.
Jag har umgåtts med tanken på att testa barnens olika hårvaxer och sprayer.
Men det är förbjudet.
Så himla mycket jobb för att få pälsen att se naturlig ut.
Jag vet inte vilket som är värst att komma med på utställning, tovor eller fluff.
Nu blir det som det blir.

Och ja, vi har provat med blomspruta också. Biter inte på utterpäls.

söndag 03 februari 2008

Och så tragglar jag och Muffin på med apport-bocken. Hon har fattat att hon ska hålla den stilla. Vi ökar tiden och tränar på när hon tar den och släpper. Hon börjar kunna att hon inte ska ta förrän jag säger till. Jag har kvar klickern för att det fortfarande ska vara glasklart att det är att hålla fast som är poängen, inte att spotta ut den. Det blir lite joxigt med ordningen på slutet, men det verkar som om hon kan vänta lite på godiset. Jag tror hon blir mindre förvirrad av klicket än om jag berömmer med rösten i alla fall.
I dag var det träning i ridhuset igen. Muffin är ganska lugn nu efter löpet, men tyckte träningen var kul.
Om en månad är det klubbmästerskap och då blir det tävlingsdebut. Det är egentlligen för svårt, det blir en hoppklass och en agilityklass med klass 2-nivå. Men om man ser det som en träning av en serie kombinationer och gör det för skojs skull kan det nog vara bra att debutera på hemmaplan. Här är lite video från dagens träningspass.

lördag 02 februari 2008

Jag heter Lyx!
Jag blir alldeles förstörd av alla gulliga pumivalpar som man vill ha. Nyss var det Evita, men hon är såld och har väldigt kul med Tage i Linköping. Nu är det Lyx, hans mamma är Muffins halvsyster Livet's Cora, Pirri-Pirri. Lyx är valpen på bilden, han är inte såld än och det finns en tik kvar också. Men vi ska inte, ska inte, ska inte.
Blir du lika sugen som jag finns han på Bagarsjöns kennel. www.bagarsjonspumi.se

Annars är det pissväder med regn och snö om vart annat. Muffin älskar snön, och blir väldigt sur när det fina vita plötsligt är en äcklig våt sörja att trampa i.
Hon är extra gosig nu efter löpet, och vi myser tillsammans i sängar och soffor.
Hon har börjat gilla sin Ikea-hundsoffa med, när vi ställde den i köket. Då kan hon vara centralt placerad och ha koll på allt, utan att riskera att någon snubblar på henne.
Muffin sover middag i soffan