Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förFebruary 2008

tisdag 26 februari 2008

Och hÀr kommer domarkritiken. Med viss reservation för feltolkningar.
Domaren var frÄn Israel, kritiken Àr pÄ tyska, och sekreterarens handstil mycket svÄrlÀst.

Feminint uttryck. Kvadratiskt byggd. Bra huvudlinje. Öronen nĂ„got vinklade Ă„t sidan (eller möjligen stĂ„r det att öronen Ă€r lĂ„gt ansatta, det skulle vara mer logiskt, öronen vinklar de ju precis pĂ„ alla hĂ„ll beroende pĂ„ lĂ€get). Bra hals och rygglinje. Mycket pigment pĂ„ ögonlocken.

(och sen kommer det sista, vi tror det stÄr Fimmelfrei, och Fimmel betyder fix idé, mani, att vara knÀpp. De pumi som visades före Muffin skyggade för domaren, bet förarna i benen, vÀgrade stÄ, vÀgrade visa tÀnder .. .ja, jag har ocksÄ varit dÀr sÄ jag led med förarna. Men Muffin gick som en klocka. Inte sÄ entusiastiskt kanske, men hon var orÀdd och tillgÀnglig. SÄ det vore rimligt att domaren skulle skriva nÄgot om temperamentet eller beteendet i ringen. Fimmelfrei kanske skulle heta Fri frÄn olater, Visar sig bra i ringen eller Bra temperament pÄ svenska. Eller ocksÄ stÄr det nÄt helt annat.)
PĂ„ Cafe'
NÀr vi var i Oslo pÄ vÀgen upp pÄ fredan skulle vi gÄ till den berömda hundbutiken Pet Shop Girls. Vi gick vilse lite grann, och nÀr vi kom fram var det stÀngt. Men pÄ söndagen pÄ vÀg hem var det öppet. Det var mycket fint dÀr, med fina hundar och lyxiga prylar, hundklÀder och annat. Det var lite för lyxigt och dyrt för oss, det fanns inget att köpa för under hundralappen. Men vi drack en god kopp kaffe pÄ cafet, dÀr dom hade hundmode-tidningar och hundkaka för 5 kr. Dom var smÄ men goda, tyckte Muffin. DÀr fanns det en snygg mops, som hette Anton, och tvÄ yorkshire terriers, som var stammisar. Den ena hade en tröja som det var tryckt: Gucci Dog pÄ. Men vi var nöjda nÀr vi gick, för vi hade ju iallafall fÄtt se den svarta wheatenterriern som bor i butiken.
seljord :D
Curt lÀngst bak, sedan Muffin, och Rask nÀrmast kameran. I Seljord fanns det snö, och fin utsikt. Muffin stod och tittade ner pÄ bilarna pÄ vÀgen, och var oerhört fascinerad över att bilarna Àr sÄ smÄ i norge! Hon hade kunnat stÄ dÀr hela dagen och utstöta lustiga gruffljud.
VARNING-VI HUGGER!
Sedan skulle alla hundarna posera vid den snygga grinden med snygga skylten. Det var mycket trÄkigt tyckte dom, men dom lyckades ÀndÄ se riktigt farliga ut. GRR!
:)
Nu har vi kommit hem frÄn norge. Det var roligt att hÀlsa pÄ dom norska pumisarna, och utstÀllningen gick bra. Muffin gillade att Äka tÄg, men var lite blyg nÀr hon inte var hemma. PÄ utstÀllningen fick hon förstapris i kvalitet och blev bÀst av ungtikarna, plus att hon fick hp. Men ingen av ungtikarna fick ck. Hon gillade att trÀffa Rask och Curt, fast sÀngen med duntÀcke var ÀndÄ det bÀsta med norge. PÄ utstÀllningen köpte vi ett snyggt tÀcke som var blÄtt och vattentÀtt, för bara 175 kronor. Vi tror att det var dyrare egentligen, kanske 4-500 och att mannen som sÄlde lÀste i fel prislista. TÀnk sÄ bra det kan bli nÀr det blir fel! :D Muffin var snÀll och lugn hela tiden och en bra reskamrat, men hon var ÀndÄ glad att vara hemma och hon firade med ett riktigt pumirus i sin egen skog.

onsdag 20 februari 2008

Har inte haft tid med bloggen, men ni ska inte tro att vi latar oss. I dag har Muffin duschat. Ett sista desperat försök att fÄ ordning pÄ pÀlsen. Vi ska pÄ utstÀllning i Norge pÄ lördag nÀmligen.
PÀlsen blir tovig och enda sÀttet att fÄ bort tovorna utan att klippa bort dem Àr att karda, och dÄ blir pÀlsen fluffig och det ska den inte vara för den ska se naturlig ut. Och om man duschar den utan att schamponera krullar den till sig igen. Eller rÀttare sagt, sÄ brukade det vara förr, innan Muffin förvandlades till utterhund, med vattenavstötande pÀls.
Jag duschar och duschar. Sen kliver utterhunden ut ur duschen, skakar en gÄng pÄ sig och Àr torr. Och fluffig som sockervadd.
Jag har umgÄtts med tanken pÄ att testa barnens olika hÄrvaxer och sprayer.
Men det Àr förbjudet.
SÄ himla mycket jobb för att fÄ pÀlsen att se naturlig ut.
Jag vet inte vilket som Àr vÀrst att komma med pÄ utstÀllning, tovor eller fluff.
Nu blir det som det blir.

Och ja, vi har provat med blomspruta ocksÄ. Biter inte pÄ utterpÀls.

söndag 03 februari 2008

Och sÄ tragglar jag och Muffin pÄ med apport-bocken. Hon har fattat att hon ska hÄlla den stilla. Vi ökar tiden och trÀnar pÄ nÀr hon tar den och slÀpper. Hon börjar kunna att hon inte ska ta förrÀn jag sÀger till. Jag har kvar klickern för att det fortfarande ska vara glasklart att det Àr att hÄlla fast som Àr poÀngen, inte att spotta ut den. Det blir lite joxigt med ordningen pÄ slutet, men det verkar som om hon kan vÀnta lite pÄ godiset. Jag tror hon blir mindre förvirrad av klicket Àn om jag berömmer med rösten i alla fall.
I dag var det trÀning i ridhuset igen. Muffin Àr ganska lugn nu efter löpet, men tyckte trÀningen var kul.
Om en mÄnad Àr det klubbmÀsterskap och dÄ blir det tÀvlingsdebut. Det Àr egentlligen för svÄrt, det blir en hoppklass och en agilityklass med klass 2-nivÄ. Men om man ser det som en trÀning av en serie kombinationer och gör det för skojs skull kan det nog vara bra att debutera pÄ hemmaplan. HÀr Àr lite video frÄn dagens trÀningspass.

lördag 02 februari 2008

Jag heter Lyx!
Jag blir alldeles förstörd av alla gulliga pumivalpar som man vill ha. Nyss var det Evita, men hon Àr sÄld och har vÀldigt kul med Tage i Linköping. Nu Àr det Lyx, hans mamma Àr Muffins halvsyster Livet's Cora, Pirri-Pirri. Lyx Àr valpen pÄ bilden, han Àr inte sÄld Àn och det finns en tik kvar ocksÄ. Men vi ska inte, ska inte, ska inte.
Blir du lika sugen som jag finns han pÄ Bagarsjöns kennel. www.bagarsjonspumi.se

Annars Àr det pissvÀder med regn och snö om vart annat. Muffin Àlskar snön, och blir vÀldigt sur nÀr det fina vita plötsligt Àr en Àcklig vÄt sörja att trampa i.
Hon Àr extra gosig nu efter löpet, och vi myser tillsammans i sÀngar och soffor.
Hon har börjat gilla sin Ikea-hundsoffa med, nÀr vi stÀllde den i köket. DÄ kan hon vara centralt placerad och ha koll pÄ allt, utan att riskera att nÄgon snubblar pÄ henne.
Muffin sover middag i soffan