Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJanuary 2008

söndag 06 januari 2008

Fin rosett
Nu är vi hemma. Trötta som bara den. I dag var det en italiensk domare, Tripoli Salvatore, som var lite generösare med utmärkelserna. Muffin mötte samma tik som vann över henne i torsdags och den kom etta nu med, men båda ungtikarna fick CK (och den andra cert dessutom). Får man CK kan man hämta ut en tjusig rosett utan att betala något extra och det gjorde vi.
Kritiken:
Nice head. Good neck and body. Good coat. Good set of tail. Good ribcage. Good foot. Good moving.
------

Sen tittade vi på freestyle och gick och ögonlyste Muffin, för det kunde man göra inne på mässområdet. Ögonen var det inga fel på, men tyvärr missade jag pumin Zings freestyleuppvisning. Hon vann klass I och alla sa att det var klart bästa uppvisningen i den klassen så jag ångrar lite att jag gjorde ögonlysningen.

Muffin började löpa i fredags kväll, men det gick bra ändå. Bara chihuahua-hanen Hugo som stod bredvid oss i ögonlysningskön som märkte något.
Bäst på Mydog enligt Muffin: Hugo
Sämst på Mydog enligt Muffin: Den offentliga toaletten (rastplatsen). Hon vägrar sätta sin fot där, bär jag dit henne kastar hon sig därifrån. Vi fick gå ut på trottoaren utanför mässan. Då kissade hon direkt.
torsdag 03 januari 2008

Hemma igen efter en hård dag på hundutställningen...
Fast vi inte började förrän efter lunch så hann vi bli rejält trötta.
Muffin skötte sig mycket bra. Vi har tränat mycket på att stå och gå i utställningskoppel hemma i köket och det gav resultat. Hon tvärstannade inte, hon försökte inte backa ur kopplet, eller tugga sönder det, och hon bet mig inte i benen...
Hon gick inte särskilt tjusigt heller, men det var klara framsteg jämfört med tidigare. Hon stod med svansen upp.
Det var tre ungtikar. Domaren var lite snål, ingen tik gick vidare. Muffin fick en etta i kvalitetsbedömningen och kom sen tvåa i konkurrensen.
Domare var Karl-Erik Johansson.
Kritiken:
------------------------------------
Mycket god typ. Utmärkt mentalitet.
Mycket typiskt huvud. Välburna öron, mörka ögon. Borde ha lite bättre nospigment. Bra bett. Kraftig hals. Något sänkt rygg. Kraftig bröstkorg. Bra vinklar. Rör sig ok. Något mjuk päls.
----------------------------------------------
Pälsen hade han nog inte sagt något om om vi inte schamponerat för sent inpå utställningen. Den var strävare förut.Men då hade å andra sidan hunden förmodligen luktat kattbajs och rutten kråka, det hade inte heller varit trevligt. Undrar vad domaren hade skrivit då? "Luktar död kråka" Eller Kan ej bedömas p g a stank". Nä det var nog bäst såhär.
På söndag ska vi ställa ut där igen, då är det ny tävling med 21 pumi och ny domare.