Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJanuary 2008

söndag 20 januari 2008

InomhustrÀningen började redan idag (jag trodde först det var nÀsta vecka). Muffin har inte slutat löpa Àn, men vi Äkte dit och gick in pÄ slutet nÀr hanhundarna började bli trötta och fÀrdigtrÀnade.
Det gick superbra. Muffin var glad och pigg och helt koncentrerad pÄ Nelly och hindren, stack inte till nÄn annan hund.
Det blev en mycket kort trÀning, men det var nog vÀldigt bra, för de hann aldrig göra nÄgra misstag, allt gick kanonbra och sen var det slut. Fint ridhus med fast underlag, sand och spÄn, som man inte sjönk ner i och som inte dammade.
Kul att se de andra igen, det var mÄnga hundar dÀr.

söndag 13 januari 2008

Nu fattas bara solen!
VÀdret Àr inte kul. Det blÄser och regnar och blÄser och regnar. VÄr frÀmsta sysselsÀttning Àr att resa upp soptunnan som blÄser omkull hela tiden.
Vi gÄr förstÄs pÄ promenader Àven i regn, men trÀning ute kÀnns inte kul.
SÄ det blir mycket kökstrÀning. Jag hÄller pÄ med apportbocken vi köpte pÄ My Dog och trÀnar Muffin pÄ att sitta still och hÄlla den.
HÀmta och lÀmna grejer kan hon redan, men det dÀr att bara hÄlla stilla Àr svÄrt. Helst vill hon springa med den och kasta den till mig.
Men nu har vi varit metodiska ett tag, bara gjort just detta lilla, sitta still och hÄlla, och anvÀnt goda matrester som belöning. Och nu sitter hon still och hÄller utan att tugga. I flera sekunder. Nu ska tiden utökas. Ju lÀngre hon hÄller desto lÀttare att klicka i rÀtt ögonblick, det vill sÀga nÀr hon sitter, Àr stilla, inte tuggar och inte har börjat tÀnka tanken pÄ att spotta ut den.
Nelly trÀnar henne pÄ att bÀra solglasögon, vilket Àr minst lika anvÀndbart som att hÄlla en apportbock.