Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJanuary 2008

söndag 20 januari 2008

Inomhusträningen började redan idag (jag trodde först det var nästa vecka). Muffin har inte slutat löpa än, men vi åkte dit och gick in på slutet när hanhundarna började bli trötta och färdigtränade.
Det gick superbra. Muffin var glad och pigg och helt koncentrerad på Nelly och hindren, stack inte till nån annan hund.
Det blev en mycket kort träning, men det var nog väldigt bra, för de hann aldrig göra några misstag, allt gick kanonbra och sen var det slut. Fint ridhus med fast underlag, sand och spån, som man inte sjönk ner i och som inte dammade.
Kul att se de andra igen, det var många hundar där.

söndag 13 januari 2008

Nu fattas bara solen!
Vädret är inte kul. Det blåser och regnar och blåser och regnar. Vår främsta sysselsättning är att resa upp soptunnan som blåser omkull hela tiden.
Vi går förstås på promenader även i regn, men träning ute känns inte kul.
Så det blir mycket köksträning. Jag håller på med apportbocken vi köpte på My Dog och tränar Muffin på att sitta still och hålla den.
Hämta och lämna grejer kan hon redan, men det där att bara hålla stilla är svårt. Helst vill hon springa med den och kasta den till mig.
Men nu har vi varit metodiska ett tag, bara gjort just detta lilla, sitta still och hålla, och använt goda matrester som belöning. Och nu sitter hon still och håller utan att tugga. I flera sekunder. Nu ska tiden utökas. Ju längre hon håller desto lättare att klicka i rätt ögonblick, det vill säga när hon sitter, är stilla, inte tuggar och inte har börjat tänka tanken på att spotta ut den.
Nelly tränar henne på att bära solglasögon, vilket är minst lika användbart som att hålla en apportbock.