Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJanuary 2008

lördag 19 januari 2008

Det var storm, men strömmen gick inte, växthuset blåste inte bort och taket verkar helt.
Sen blev det rätt lugnt, lite solsken till och med. Jag gick en skogspromenad med Muffin, eller sprang nästan, för jag vill inte släppa lös henne när hon löper, och det blir för trist att bara promenera.
Sen har vi kört Nelly till bion. Muffin gillar att hänga med i bilen. Allra bäst gillar hon när vi kör hem och hon får sitta bredvid mig fram och spana ut genom rutorna.
Hon har säkerhetssele och det är en liten 70-väg, så det är inte så farligt som det låter.

Nu blir det snart lite mer hundaktiviteter. Agilitygruppen har dragit igång vinterträning i ett ridhus. Var först bara tänkt för tävlingsekipage, men de ändrade sig som tur var. Behövs många för att dra ihop till hyran.

Sen ska vi åka till Norge och hälsa på Muffins uppfödare och Muffins mamma. Vi ska åka tåg nästan hela vägen, känns som ett litet äventyr. Jag tror Muffin klarar det bra, när hon blir stressad brukar hon inte stirra upp sig utan bli lite passiv. Vilket är att föredra på ett tåg.

Sen har vi anmält oss till en pumiträff i början av april, i Boxholm, där det går att träna inomhus. Det är Emma Willblad som ordnar. Ska bli fruktansvärt kul! Freestyle, agility, och klippkurs. Bara det att se flera pumi tillsammans är så roligt.


onsdag 09 januari 2008


Idag är det jag, Nelly, som skriver. Det är jag som umgås mest med Muffin, fast jag gillar helt enkelt inte att blogga. X) Häromdagen läste jag en tidning med en artikel om hur man leker med hunden på ett roligt och pedagogiskt sätt. Bland annat var ett av tipsen att: Om du ska leka kamplekar eller liknande med hunden är det roligare om du kommer ner på hundens nivå, eftersom du då är mindre dominant i ditt kroppsspråk. Detta lät så klokt så vi gick ut för att testa. Eftersom Muffin löper var hon lite slö och svår att få igång, så efter en stund la jag mig på rygg och pep glatt. Då ställer sig Muffin en bit ifrån och tittar dumt på mig en stund, innan hon hoppar upp och sätter sig på min mage. Där blir hon sittande en stund medans jag försöker tänka ut vad tusan hunden vill mig? Men sen kommer jag underfund med att det är lerigt och vått i gräset, vilket Muffin inte tycker om. Så jag fick agera livbåt helt enkelt :D Av detta lär vi oss att: Ibland vill hunden inte alls leka, och det är inte människan som ska ner på hundens nivå utan hunden som ska upp lite då och då. ;D