Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förOctober 2007

tisdag 30 oktober 2007

Muffin har blivit storasyster! Rask har fÄtt 6 valpar, 3 tikar och 3 hanar, en vit av varje och resten svarta. Trodde först det var cremefÀrgade, men de Àr alltsÄ vita. SpÀnnande.
Bild pÄ de smÄ finns pÄ Livet's hemsida, livetspumi.com

söndag 28 oktober 2007

... har jag och Muffin det i dag. Peter Ă€r i Stockholm och Nelly har flugit alldeles sjĂ€lv till Östersund för att hĂ€lsa pĂ„ Linn, kompis frĂ„n hundlĂ€gret i somras. Max sitter mest vid datorn.
Muffin och jag har varit pÄ brukshundklubben och haft en fortsÀttningskurs med bara tvÄ deltagare. Muffin var med och sÄg till att det blev lite spring och bus. Vi hoppade banan som de trÀnade pÄ efterÄt och Muffin Àr vÀldigt duktig nu. Snabb och följsam. Stack bara i vÀg till fel hinder en gÄng, det Àr gungan som hon tycker Àr roligast. Vi ska inte trÀna pÄ banor egentligen, bara rakstrÀckor. Men vi betraktade banan som ett antal rakstrÀckor efter varandra.

fredag 26 oktober 2007

Voff!
Jag har blivit utmanad av Zappa. Ska berÀtta sex konstiga saker som jag gör.

1. NÀr nÄgon i familjen sÀtter sig vid köksbordet för att Àta fÄr jag min galnaste rabiesvarulv-attack och kastar mig rasande mot altandörren. NÀr dom slÀpper ut mig (de har inget alternativ) öppnar jag först dörren hela vÀgen genom att dra med tÀnderna i underkanten. (Det Àr svÄrt men jag har trÀnat lÀnge) sen stÀnger jag den genom att hoppa upp med tassarna sÄ den far igen med en smÀll. Och sen skÀller jag och tittar pÄ dem genom rutan.

2. NÀr dom tittar pÄ teve hÀmtar jag alla smÄ saker dom har tappat pÄ golvet och lÄtsas att jag tÀnker Àta upp dom. Det kan vara tÀrningar och smÄ glaskulor och sÄ. Jag tuggar och lÄtsas att jag ska svÀlja det. DÄ hÀmtar dom nÄt gott som jag fÄr om jag spottar ut det.

3. NÀr vi har varit och hÀmtat tidningen pÄ morgonen springer jag supersnabbt mitt speciella varv runt trÀdgÄrden för att se om dÀr Àr nÄgra katter att skrÀmma. Matte mÄste skynda sig att öppna dörren för nÀr varvet Àr klart rusar jag rakt in i huset.

4. Jag bryr mig inte sÄ jÀttemycket om rÄdjur och kaniner, men Àr mycket intresserad av fÄglar. Kan stÄ och titta upp i trÀden för att se var dom sitter, och brukar stÄ pÄ en sten och lyssna pÄ fÄgelsÄngen. I stan har dom duvor pÄ gatorna, dÄ Àr det synd att vara i koppel.

5. Om dom inte klappar och kliar mig tillrÀckligt tar jag deras hÀnder i munnen och drar sÄ att dom ska fatta.

6. Om det regnar ute vill jag helst inte gÄ ut, och mÄste jag gÄ ut vill jag inte sÀtta ner tassarna dÀr det Àr vÄtt. Agility Àr okej för dÄ kan man sÀtta sig uppe pÄ balansbommen till exempel, för att slippa bli vÄt.

Regler för utmaningen:

Varje utmanad hund (matte/husse) ska skriva 6 underliga/konstiga fakta om sig sjÀlv pÄ sin hemsida och samtidigt ange reglerna för leken. Sedan vÀljer man 6 nya hundar och gör en lista av deras namn. Efter det Àr gjort skriver man en kommentar i de utmanades gÀstbok för att de ska kolla in och lÀsa pÄ ens egen hemsida för mer information.

Muffin utamanar följande:

Flexi
Birka
Engla
Daphne
Clara
Zack

söndag 21 oktober 2007

I dag hade ungdomsgruppen spÄrning i skogen i AlingÄs. Det Àr en vÀldigt rolig blandning av hundar. Muffin gillar alla. HÀr Àr ett bildspel pÄ kompisarna som sitter och vÀntar pÄ att fÄ gÄ sina spÄr.


Nelly hittade hur mycket trattkantareller som helst. En hel sÀck. SÄ nu har vi Àtit god god svamp till kvÀllsmat och har köket fullt med kantareller som ska torka.

lördag 20 oktober 2007

Nelly Àr hos sin kompis idag. Jag passar pÄ att trÀna lite slalom med Muffin. Hon klarar Ätta pinnar nu utan tvekan. Jag kan inte trÀna med matskÄlen som mÄl, som jag egentligen skulle vilja, för katterna har fattat att det Àr mat i den. Och fyra katter som försöker fÄ upp locket blir lite för intressant. Dom gÄr pÄ leksaker man lÀgger ocksÄ, de tycker det Àr kul att retas.
NÀr vi Àr tvÄ och en hÄller matskÄlen gÄr det fortare.

fredag 19 oktober 2007

Först började hon krÀnga sig ur halsbandet (ett halvstryp) lite dÄ och dÄ. DÄ satte vi pÄ henne sele pÄ promenaderna. I gÄr hade hon pÄ nÄgot sÀtt listat ut hur hon ska hoppa ur selen med och stod plötsligt med den i munnen nÀr Peter var ute med henne.
Hon lÀt sig fÄngas in sÄ han fick sÀtta pÄ selen igen.
Men det Àr lite lÀskigt ÀndÄ, nÀr man gÄr vid vÀgen.
Nu har jag ett ganska tajt halsband som man knÀpper. Det gick bra i dag. Men hon listar nog snart ut hur hon ska komma ur det med. Vi föstÄr budskapet: "Jag behöver inget koppel". Men törs inte lita pÄ att det gÄr bra nÀr det Àr trafik i nÀrheten.

Å andra sidan har hon i dag bĂ„de i morse och nu pĂ„ kvĂ€llen gjort Ă„tta slalompinnar helt sjĂ€lvstĂ€ndigt. Skickade fram henne med bĂ„de höger- och vĂ€nsterhandling och det blev helt rĂ€tt.

tisdag 16 oktober 2007

I kvÀll var det avslutning pÄ Muffins och Nellys nybörjarkurs i agility. Viggo vann sluttÀvlingen, han gick felfritt bÄda loppen. Muffin "diskade sig" första loppet genom att hoppa första hindret baklÀnges, vilket gav 25 fel i den hÀr tÀvlingen, men gick som en kanonkula andra loppet.
Det var mörkt, men lite ser ni nog ÀndÄ:


söndag 14 oktober 2007

Snart hemma igen
I dag gick vi med pÄ sista "GÄ pÄ tur"-turen med idrottsföreningen i byn. En lÄng poÀngpromenad i skogen. Det Àr flera söndagar under hösten, olika strÀckor varje gÄng. Det hÀr var den sista för sÀsongen.
Perfekt vÀder och Nelly hittade en del trattkantareller och taggsvampar med.

mćndag 08 oktober 2007

Muffin ska fÄ smÄ halvsyskon. Kolla Rask's mage pÄ livetspumi.com

söndag 07 oktober 2007

Muffin vid spÄrets slut
Muffin hittade bollen, som markerade spÄrets slut, och vÀxlade in den mot godis. Hon blir aldrig entusiastisk över leksaker eller godis i slutet. Tror att hon tycker sjÀlva spÄrningen Àr roligare.

I dag var det en grÄdimmig dag, fuktig och luddig. Vi gick ut och lade ett spÄr i skogen. Det fick ligga en halvtimme. NÀr jag lagt spÄret smög jag pÄ Nelly och Muffin och lyckades ta med mig Muffin och smita in bland trÀden utan att Nelly mÀrkte. Hon var upptagen med att fotografera en bÀck. Detta tyckte bÄde jag och Muffin var himla kul. Muffin förstod att hon skulle vara alldeles tyst.
Sen trÀnade vi budföring. Hon Àr verkligen mycket bra pÄ det. Springer fort fort raka vÀgen.
SpÄret klarade hon utan nÄgon tvekan alls. Hon spÄrade lugnt och metodiskt.
SpÄrlinan Àr en lyxgrej som jag Àr mycket nöjd med. Jag har köpt klÀtterrep i en friluftsaffÀr istÀllet för sÄn dÀr plastlina. Dyrt men mycket behagligt att hÄlla. Trasslar sig inte, har lite mer tyngd Àn plastlinorna.Och Àr klart snyggare.
Vi mÄste spÄra mer, det har blivit för sÀllan.

lördag 06 oktober 2007

Muffin hösthunden
Nu Àr det fint i skogen. DaggvÄt mjuk mossa, sol mellan trÀden, klar och hög luft. Nackdelen Àr grankvistarna som sÀtter sig i pÀlsen och följer med hem efter promenaden. Men det Àr det vÀrt. PÀlsen slits, men den vÀxer ju ut hela tiden ocksÄ. VÀldigt tÀt pÀls har hon. I dag hoppade Nelly över ungdomsgruppen som har lydnadstrÀning för vi ska fira Peter som fyllde Är i veckan.
Jag trÀnar inkallning och stanna med henne nÀr vi gÄr i skogen, för att hon inte ska frestas att dra ivÀg för lÄngt i jakt pÄ alla spÀnnande fÄglar. Hon Àr duktig och kommer alltid tillbaka Àven om hon kanske inte alltid lyssnar sÄdÀr hundraprocentigt.
PortrÀtt

mćndag 01 oktober 2007

Nyfriserad
Nelly blir allt bÀttre pÄ pumiklippning. Fast det hÀr var ett snabbt jobb, bara för att fÄ bort vÀrsta björnpÀlsen, sÄ blev det riktigt snyggt.
Det kÀnns lite trist att gÄ ut med nybadad nyklippt cremefÀrgad hund i skogen nu. Lera och grankvistar som nÀstlar sig in överallt och tar evigheter att fÄ bort.
Fast Muffin vill ut och kolla pÄ sina fÄglar.
I morse sÄg vi en som var vÀldigt snygg, stor med gult bröst.