Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förOctober 2007

tisdag 30 oktober 2007

Muffin har blivit storasyster! Rask har fått 6 valpar, 3 tikar och 3 hanar, en vit av varje och resten svarta. Trodde först det var cremefärgade, men de är alltså vita. Spännande.
Bild på de små finns på Livet's hemsida, livetspumi.com

söndag 28 oktober 2007

... har jag och Muffin det i dag. Peter är i Stockholm och Nelly har flugit alldeles själv till Östersund för att hälsa på Linn, kompis från hundlägret i somras. Max sitter mest vid datorn.
Muffin och jag har varit på brukshundklubben och haft en fortsättningskurs med bara två deltagare. Muffin var med och såg till att det blev lite spring och bus. Vi hoppade banan som de tränade på efteråt och Muffin är väldigt duktig nu. Snabb och följsam. Stack bara i väg till fel hinder en gång, det är gungan som hon tycker är roligast. Vi ska inte träna på banor egentligen, bara raksträckor. Men vi betraktade banan som ett antal raksträckor efter varandra.

fredag 26 oktober 2007

Voff!
Jag har blivit utmanad av Zappa. Ska berätta sex konstiga saker som jag gör.

1. När någon i familjen sätter sig vid köksbordet för att äta får jag min galnaste rabiesvarulv-attack och kastar mig rasande mot altandörren. När dom släpper ut mig (de har inget alternativ) öppnar jag först dörren hela vägen genom att dra med tänderna i underkanten. (Det är svårt men jag har tränat länge) sen stänger jag den genom att hoppa upp med tassarna så den far igen med en smäll. Och sen skäller jag och tittar på dem genom rutan.

2. När dom tittar på teve hämtar jag alla små saker dom har tappat på golvet och låtsas att jag tänker äta upp dom. Det kan vara tärningar och små glaskulor och så. Jag tuggar och låtsas att jag ska svälja det. Då hämtar dom nåt gott som jag får om jag spottar ut det.

3. När vi har varit och hämtat tidningen på morgonen springer jag supersnabbt mitt speciella varv runt trädgården för att se om där är några katter att skrämma. Matte måste skynda sig att öppna dörren för när varvet är klart rusar jag rakt in i huset.

4. Jag bryr mig inte så jättemycket om rådjur och kaniner, men är mycket intresserad av fåglar. Kan stå och titta upp i träden för att se var dom sitter, och brukar stå på en sten och lyssna på fågelsången. I stan har dom duvor på gatorna, då är det synd att vara i koppel.

5. Om dom inte klappar och kliar mig tillräckligt tar jag deras händer i munnen och drar så att dom ska fatta.

6. Om det regnar ute vill jag helst inte gå ut, och måste jag gå ut vill jag inte sätta ner tassarna där det är vått. Agility är okej för då kan man sätta sig uppe på balansbommen till exempel, för att slippa bli våt.

Regler för utmaningen:

Varje utmanad hund (matte/husse) ska skriva 6 underliga/konstiga fakta om sig själv på sin hemsida och samtidigt ange reglerna för leken. Sedan väljer man 6 nya hundar och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver man en kommentar i de utmanades gästbok för att de ska kolla in och läsa på ens egen hemsida för mer information.

Muffin utamanar följande:

Flexi
Birka
Engla
Daphne
Clara
Zack

söndag 21 oktober 2007

I dag hade ungdomsgruppen spårning i skogen i Alingås. Det är en väldigt rolig blandning av hundar. Muffin gillar alla. Här är ett bildspel på kompisarna som sitter och väntar på att få gå sina spår.


Nelly hittade hur mycket trattkantareller som helst. En hel säck. Så nu har vi ätit god god svamp till kvällsmat och har köket fullt med kantareller som ska torka.

lördag 20 oktober 2007

Nelly är hos sin kompis idag. Jag passar på att träna lite slalom med Muffin. Hon klarar åtta pinnar nu utan tvekan. Jag kan inte träna med matskålen som mål, som jag egentligen skulle vilja, för katterna har fattat att det är mat i den. Och fyra katter som försöker få upp locket blir lite för intressant. Dom går på leksaker man lägger också, de tycker det är kul att retas.
När vi är två och en håller matskålen går det fortare.

fredag 19 oktober 2007

Först började hon kränga sig ur halsbandet (ett halvstryp) lite då och då. Då satte vi på henne sele på promenaderna. I går hade hon på något sätt listat ut hur hon ska hoppa ur selen med och stod plötsligt med den i munnen när Peter var ute med henne.
Hon lät sig fångas in så han fick sätta på selen igen.
Men det är lite läskigt ändå, när man går vid vägen.
Nu har jag ett ganska tajt halsband som man knäpper. Det gick bra i dag. Men hon listar nog snart ut hur hon ska komma ur det med. Vi föstår budskapet: "Jag behöver inget koppel". Men törs inte lita på att det går bra när det är trafik i närheten.

Å andra sidan har hon i dag både i morse och nu på kvällen gjort åtta slalompinnar helt självständigt. Skickade fram henne med både höger- och vänsterhandling och det blev helt rätt.

tisdag 16 oktober 2007

I kväll var det avslutning på Muffins och Nellys nybörjarkurs i agility. Viggo vann sluttävlingen, han gick felfritt båda loppen. Muffin "diskade sig" första loppet genom att hoppa första hindret baklänges, vilket gav 25 fel i den här tävlingen, men gick som en kanonkula andra loppet.
Det var mörkt, men lite ser ni nog ändå:


söndag 14 oktober 2007

Snart hemma igen
I dag gick vi med på sista "Gå på tur"-turen med idrottsföreningen i byn. En lång poängpromenad i skogen. Det är flera söndagar under hösten, olika sträckor varje gång. Det här var den sista för säsongen.
Perfekt väder och Nelly hittade en del trattkantareller och taggsvampar med.

måndag 08 oktober 2007

Muffin ska få små halvsyskon. Kolla Rask's mage på livetspumi.com

söndag 07 oktober 2007

Muffin vid spårets slut
Muffin hittade bollen, som markerade spårets slut, och växlade in den mot godis. Hon blir aldrig entusiastisk över leksaker eller godis i slutet. Tror att hon tycker själva spårningen är roligare.

I dag var det en grådimmig dag, fuktig och luddig. Vi gick ut och lade ett spår i skogen. Det fick ligga en halvtimme. När jag lagt spåret smög jag på Nelly och Muffin och lyckades ta med mig Muffin och smita in bland träden utan att Nelly märkte. Hon var upptagen med att fotografera en bäck. Detta tyckte både jag och Muffin var himla kul. Muffin förstod att hon skulle vara alldeles tyst.
Sen tränade vi budföring. Hon är verkligen mycket bra på det. Springer fort fort raka vägen.
Spåret klarade hon utan någon tvekan alls. Hon spårade lugnt och metodiskt.
Spårlinan är en lyxgrej som jag är mycket nöjd med. Jag har köpt klätterrep i en friluftsaffär istället för sån där plastlina. Dyrt men mycket behagligt att hålla. Trasslar sig inte, har lite mer tyngd än plastlinorna.Och är klart snyggare.
Vi måste spåra mer, det har blivit för sällan.

lördag 06 oktober 2007

Muffin hösthunden
Nu är det fint i skogen. Daggvåt mjuk mossa, sol mellan träden, klar och hög luft. Nackdelen är grankvistarna som sätter sig i pälsen och följer med hem efter promenaden. Men det är det värt. Pälsen slits, men den växer ju ut hela tiden också. Väldigt tät päls har hon. I dag hoppade Nelly över ungdomsgruppen som har lydnadsträning för vi ska fira Peter som fyllde år i veckan.
Jag tränar inkallning och stanna med henne när vi går i skogen, för att hon inte ska frestas att dra iväg för långt i jakt på alla spännande fåglar. Hon är duktig och kommer alltid tillbaka även om hon kanske inte alltid lyssnar sådär hundraprocentigt.
Porträtt

måndag 01 oktober 2007

Nyfriserad
Nelly blir allt bättre på pumiklippning. Fast det här var ett snabbt jobb, bara för att få bort värsta björnpälsen, så blev det riktigt snyggt.
Det känns lite trist att gå ut med nybadad nyklippt cremefärgad hund i skogen nu. Lera och grankvistar som nästlar sig in överallt och tar evigheter att få bort.
Fast Muffin vill ut och kolla på sina fåglar.
I morse såg vi en som var väldigt snygg, stor med gult bröst.