Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJuly 2007

torsdag 12 juli 2007

Certifikatet från kennelklubben
Jag trodde det skulle ta längre tid innan beskedet kom. Vi röntgade för en vecka sen.
Så när det stod SKK på kuvertet trodde jag det var räkningen för medlemsavgiften och brydde mig knappt om att öppna det.
Men det var röntgenbeskedet. Det blev bästa resultat, A på höfterna och ua på armbågarna.
Jag tyckte det såg bra ut, men vet ju att det är svårt att bedöma, annars hade ju vilken veterinär som helst kunnat göra det.
Nu är vi jätteglada, för det betyder att vi kan träna agility med Muffin utan att vara oroliga för att det ska anstränga lederna för mycket. Och att vi kan låta henne få valpar i framtiden.

Och vi slipper all den där våndan som hade blivit om det varit något fel, alla funderingar på om hon fått fel mat, eller för mycket mat, eller fått gå i trappor för mycket, eller fått springa i skogen för mycket.

Vi är lite slöa med bloggen här, men Nelly och Muffin har också gått en förberedande agilitykurs, som hon tyckte var rolig fast det var lite blött och regnigt. De tränade handling, att trampa på lock, att balansera på en vippande platta, inkallning och lite annat, som båda klarade galant. Agilitygänget i Alingsås bhk är mycket bra, de vann agilitylagklassen i SM-kvalet i Borås samtidigt som vi ställde ut nyss. Och det är de som höll i kursen.

torsdag 05 juli 2007

I dag har vi varit hos veterinären och röntgat Muffins höfter och armbågar.
Så nu är hon lite matt efter det lugnande medlet. Just nu är hon på en smultronplockningspromenad med Nelly och hennes kompisar.
Jag såg röntgenbilderna. Jag kan ju inte tillräckligt för att säga något om resultatet, men det såg mer ut som de bilder på normala leder jag sett, än som de med fel. Och veterinären sa inget (och det förstår jag, efter att ha hört många berätta om hur vetten som röntgat sagt att det ser jättefint ut och så blir det ändå ett C från SKK:s bedömare)

Så nu blir det en nervös väntan på detta viktiga besked.
Vi åkte till den vanliga veterinären, som Muffin älskar. Det var spännande att sitta och vänta. Ett kejsarsnitt, en opererad pudel, några vaccinationer och en upphittad kattunge som verkade döende, men som tydligen fick nytt liv eftersom upphittarna köpte med sig en massa kattmatsburkar när de gick, det var lite av det som hann passera medan jag satt där. De hade fått ta om höftbilden eftersom den första blev för mörk.