Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJuly 2007

torsdag 26 juli 2007

Kort skön sommarklippning
I dag är Nelly på Liseberg med en av kompisarna från hundlägret som är i Göteborg på semester.
Jag, Eva, och Muffin slappar och försöker vakta hönsen. Hönsen förstår inte riktigt sitt eget bästa utan betraktar oss som rävar eller illrar.
I går klippte Nelly Muffin, så nu har hon lite kortare sommarfrisyr. Jag tycker det är fint med lite smalare nos, så man ser ansiktet, och det har hon fått nu.

söndag 22 juli 2007

Hej! detta är då Nelly som skriver. Det var längesen sist, jag har varit lite väl slapp med bloggen och låtit min stackars gamla mamma sköta allt. :P Men igår kom vi alltså hem ifrån vårat efterlängtade riksläger, Muffin och jag. Det var väldigt roligt där, lite jobbigt att komma hem tom. Det var bra stugor, bra mat, bra hundar, bra ledare, snälla människor, det var ett bra läger helt enkelt. Muffin skötte sig bra, det var mycket träning och hon klarade det mesta, vi tränade i stort sätt allt som finns, från agility och freestyle, till spår, sök och flyball. Vi tränade även budföring, vilket nu är Muffins nya favoritgren som kombinerar flera bra saker: Människor, springa fort, korvbitar. På tävlingen sista dagen kom hon två mot sju andra budföringshundar. Vi har även blivit hundborgare, och tagit järnmärket, som inkluderade ett praktiskt lydnadsprov och ett teoretiskt slutprov. Muffin och jag har fått många nya vänner, Muffin har bla. funnit en pojkvän i sheltien Nemo, som vi delade stuga med. Jag lägger upp några bilder ifrån lägret som Nemos matte Linn har tagit. ( hon har en fet systemkamera som tar bättre bilder än min ) Och, kommer vi tillbaka nästa år kanske någon undrar? Absolut! // kram, Nelly och Muffin damp-hund.(som efter lägret numera är muffins officiella titel)Muffin leker med Nemo och biter honom i huvet:PMuffin hade många timmars välbehövlig vila under lägerveckanBlåsigt vart det!nej, vadå stora öron? *lol*Alla fick varsin gul läger t-shirt, Muffin testar.Muffin rymde från verandan en dag, Nemo och Peach undrar hur hon törs.

måndag 16 juli 2007

Åk nu, mamma!
Nelly och Muffin på väg till första aktiviteten. Jag får inte vara med.

I morse sov jag till tolv! Ingen hund. Vad finns det för skäl att gå upp?
Nu är alltså Nelly och Muffin på läger med Sveriges Hundungdom. De delar rum med en liten spaniel.
Det verkade jättebra och jätteroligt, och jag blev avundsjuk att det inte finns några sådana roliga läger för vuxna.
De har mobilförbud, så jag kan inte ringa och kolla läget hela tiden heller.

Nu ska vi andra alltså göra allt det där som inte går att göra med hund.
Hmm. Vi har tänkt länge men inte kommit på så mycket.
Ingen vill åka till Danmark. Ingen vill till någon stor badplats.
Det spelar ingen roll vad jag förseslår, så till sist sa jag: Vi åker på turné till alla Lidl-varuhus.

Hånskratt. Nå jag ska nog komma på något. Göteborg är ju en nöjesmetropol. Kanske kan vi gå på casino och bli rika?

söndag 15 juli 2007

.. till Örebro där Nelly och Muffin ska vara med på Sveriges hundungdoms riksläger.
En vecka utan dem kommer att bli tufft. Vi har packat hela dagen och köpt ett säkerhetsbälte till Muffin som hellre sitter på sätet än i buren i bilen.
Om det är varmt känns det bättre att ha henne bredvid eftersom vi inte har air conditioning i bilen.

I dag har Muffin hjälpt till att hämta in hönor.
De få som finns kvar.
Vi hade en massaker häromnatten. Ett djur som nog är en iller hade tagit sig in genom fönstret i hönshuset på nåt mystiskt sätt. Eller om den har kunnat få upp luckan genom att trycka med nosen.
Det är andra gången i sommar. Förra gången hade den dödat en tupp och en höna, och en tupp var försvunnen. Då var det ute i hönsgården. Hönsen går fria på dagarna så där är öppet.
Nu inne i ett stängt hönshus. Kycklingarna uppätna, hönsmammorna låg döda med avbitna huvuden. Fyra chockade hönor levde och satt uppflugna längs väggarna.
Så nu försöker vi få in alla ganska tidigt och stänga. Vi har spikat för fönstret med nytt nät. Och hoppas att det håller och att det var där illern kom in.
Det känns extra sorgligt när det är kycklingar.

torsdag 12 juli 2007

Certifikatet från kennelklubben
Jag trodde det skulle ta längre tid innan beskedet kom. Vi röntgade för en vecka sen.
Så när det stod SKK på kuvertet trodde jag det var räkningen för medlemsavgiften och brydde mig knappt om att öppna det.
Men det var röntgenbeskedet. Det blev bästa resultat, A på höfterna och ua på armbågarna.
Jag tyckte det såg bra ut, men vet ju att det är svårt att bedöma, annars hade ju vilken veterinär som helst kunnat göra det.
Nu är vi jätteglada, för det betyder att vi kan träna agility med Muffin utan att vara oroliga för att det ska anstränga lederna för mycket. Och att vi kan låta henne få valpar i framtiden.

Och vi slipper all den där våndan som hade blivit om det varit något fel, alla funderingar på om hon fått fel mat, eller för mycket mat, eller fått gå i trappor för mycket, eller fått springa i skogen för mycket.

Vi är lite slöa med bloggen här, men Nelly och Muffin har också gått en förberedande agilitykurs, som hon tyckte var rolig fast det var lite blött och regnigt. De tränade handling, att trampa på lock, att balansera på en vippande platta, inkallning och lite annat, som båda klarade galant. Agilitygänget i Alingsås bhk är mycket bra, de vann agilitylagklassen i SM-kvalet i Borås samtidigt som vi ställde ut nyss. Och det är de som höll i kursen.

torsdag 05 juli 2007

Uniquie och Driva
Phenix husse tog bilder i Borås som vi fick idag. Jätteroligt att se hunden "utifrån". (Phenix är alltså son till Livet's Brur (Klara) som är halvsyster till Muffin.) Översta bilden visar Uniquie och Muffin.
Och själv skulle jag kunna tävla i "Silly walks", absolut. Bilden nedan är när Muffin sätter alla tassarna i marken och tvärstannar och jag försöker locka henne med en korvbit.
Det lyckades, vill jag säga till mitt försvar.
Korvbit? Ta fram en grillad kyckling så kan vi diskutera saken!
I dag har vi varit hos veterinären och röntgat Muffins höfter och armbågar.
Så nu är hon lite matt efter det lugnande medlet. Just nu är hon på en smultronplockningspromenad med Nelly och hennes kompisar.
Jag såg röntgenbilderna. Jag kan ju inte tillräckligt för att säga något om resultatet, men det såg mer ut som de bilder på normala leder jag sett, än som de med fel. Och veterinären sa inget (och det förstår jag, efter att ha hört många berätta om hur vetten som röntgat sagt att det ser jättefint ut och så blir det ändå ett C från SKK:s bedömare)

Så nu blir det en nervös väntan på detta viktiga besked.
Vi åkte till den vanliga veterinären, som Muffin älskar. Det var spännande att sitta och vänta. Ett kejsarsnitt, en opererad pudel, några vaccinationer och en upphittad kattunge som verkade döende, men som tydligen fick nytt liv eftersom upphittarna köpte med sig en massa kattmatsburkar när de gick, det var lite av det som hann passera medan jag satt där. De hade fått ta om höftbilden eftersom den första blev för mörk.

söndag 01 juli 2007

Pumi på piren
Nu är vi i Göteborg. Nelly är på Pier Pressure, musikfestival på Bananpiren. Jag och Muffin smög runt lite utanför och gick sen i hiskeligt hög trappa upp på Götaälvbron, och satte oss på andra sidan älven och lyssnade. Fast nu är vi på mitt jobb och bloggar i väntan på att det ska ta slut. Under tiden lyssnar vi på Bo kaspers orkester som är i Trädgårdsföreningen och hörs bra hit. Ottos husse och matte är där, vi mötte dem på väg dit. Fast Otto var inte med. Hundar får inte komma in. Otto är annars också en cremefärgad pumi som vi träffade i Tjolöholm.

Vi har också varit och hälsat på Åse och hennes pyreneiska mastiffer. Dom var lite läskigt stora tyckte Muffin. Hon satte sig under bordet, för där fick de inte plats.