Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJuly 2007

torsdag 26 juli 2007

Kort skön sommarklippning
I dag Àr Nelly pÄ Liseberg med en av kompisarna frÄn hundlÀgret som Àr i Göteborg pÄ semester.
Jag, Eva, och Muffin slappar och försöker vakta hönsen. Hönsen förstÄr inte riktigt sitt eget bÀsta utan betraktar oss som rÀvar eller illrar.
I gÄr klippte Nelly Muffin, sÄ nu har hon lite kortare sommarfrisyr. Jag tycker det Àr fint med lite smalare nos, sÄ man ser ansiktet, och det har hon fÄtt nu.

söndag 22 juli 2007

Hej! detta Àr dÄ Nelly som skriver. Det var lÀngesen sist, jag har varit lite vÀl slapp med bloggen och lÄtit min stackars gamla mamma sköta allt. :P Men igÄr kom vi alltsÄ hem ifrÄn vÄrat efterlÀngtade rikslÀger, Muffin och jag. Det var vÀldigt roligt dÀr, lite jobbigt att komma hem tom. Det var bra stugor, bra mat, bra hundar, bra ledare, snÀlla mÀnniskor, det var ett bra lÀger helt enkelt. Muffin skötte sig bra, det var mycket trÀning och hon klarade det mesta, vi trÀnade i stort sÀtt allt som finns, frÄn agility och freestyle, till spÄr, sök och flyball. Vi trÀnade Àven budföring, vilket nu Àr Muffins nya favoritgren som kombinerar flera bra saker: MÀnniskor, springa fort, korvbitar. PÄ tÀvlingen sista dagen kom hon tvÄ mot sju andra budföringshundar. Vi har Àven blivit hundborgare, och tagit jÀrnmÀrket, som inkluderade ett praktiskt lydnadsprov och ett teoretiskt slutprov. Muffin och jag har fÄtt mÄnga nya vÀnner, Muffin har bla. funnit en pojkvÀn i sheltien Nemo, som vi delade stuga med. Jag lÀgger upp nÄgra bilder ifrÄn lÀgret som Nemos matte Linn har tagit. ( hon har en fet systemkamera som tar bÀttre bilder Àn min ) Och, kommer vi tillbaka nÀsta Är kanske nÄgon undrar? Absolut! // kram, Nelly och Muffin damp-hund.(som efter lÀgret numera Àr muffins officiella titel)Muffin leker med Nemo och biter honom i huvet:PMuffin hade mÄnga timmars vÀlbehövlig vila under lÀgerveckanBlÄsigt vart det!nej, vadÄ stora öron? *lol*Alla fick varsin gul lÀger t-shirt, Muffin testar.Muffin rymde frÄn verandan en dag, Nemo och Peach undrar hur hon törs.

mćndag 16 juli 2007

Åk nu, mamma!
Nelly och Muffin pÄ vÀg till första aktiviteten. Jag fÄr inte vara med.

I morse sov jag till tolv! Ingen hund. Vad finns det för skÀl att gÄ upp?
Nu Àr alltsÄ Nelly och Muffin pÄ lÀger med Sveriges Hundungdom. De delar rum med en liten spaniel.
Det verkade jÀttebra och jÀtteroligt, och jag blev avundsjuk att det inte finns nÄgra sÄdana roliga lÀger för vuxna.
De har mobilförbud, sÄ jag kan inte ringa och kolla lÀget hela tiden heller.

Nu ska vi andra alltsÄ göra allt det dÀr som inte gÄr att göra med hund.
Hmm. Vi har tÀnkt lÀnge men inte kommit pÄ sÄ mycket.
Ingen vill Äka till Danmark. Ingen vill till nÄgon stor badplats.
Det spelar ingen roll vad jag förseslÄr, sÄ till sist sa jag: Vi Äker pÄ turné till alla Lidl-varuhus.

HÄnskratt. NÄ jag ska nog komma pÄ nÄgot. Göteborg Àr ju en nöjesmetropol. Kanske kan vi gÄ pÄ casino och bli rika?

söndag 15 juli 2007

.. till Örebro dĂ€r Nelly och Muffin ska vara med pĂ„ Sveriges hundungdoms rikslĂ€ger.
En vecka utan dem kommer att bli tufft. Vi har packat hela dagen och köpt ett sÀkerhetsbÀlte till Muffin som hellre sitter pÄ sÀtet Àn i buren i bilen.
Om det Àr varmt kÀnns det bÀttre att ha henne bredvid eftersom vi inte har air conditioning i bilen.

I dag har Muffin hjÀlpt till att hÀmta in hönor.
De fÄ som finns kvar.
Vi hade en massaker hÀromnatten. Ett djur som nog Àr en iller hade tagit sig in genom fönstret i hönshuset pÄ nÄt mystiskt sÀtt. Eller om den har kunnat fÄ upp luckan genom att trycka med nosen.
Det Àr andra gÄngen i sommar. Förra gÄngen hade den dödat en tupp och en höna, och en tupp var försvunnen. DÄ var det ute i hönsgÄrden. Hönsen gÄr fria pÄ dagarna sÄ dÀr Àr öppet.
Nu inne i ett stÀngt hönshus. Kycklingarna uppÀtna, hönsmammorna lÄg döda med avbitna huvuden. Fyra chockade hönor levde och satt uppflugna lÀngs vÀggarna.
SÄ nu försöker vi fÄ in alla ganska tidigt och stÀnga. Vi har spikat för fönstret med nytt nÀt. Och hoppas att det hÄller och att det var dÀr illern kom in.
Det kÀnns extra sorgligt nÀr det Àr kycklingar.

torsdag 12 juli 2007

Certifikatet frÄn kennelklubben
Jag trodde det skulle ta lÀngre tid innan beskedet kom. Vi röntgade för en vecka sen.
SÄ nÀr det stod SKK pÄ kuvertet trodde jag det var rÀkningen för medlemsavgiften och brydde mig knappt om att öppna det.
Men det var röntgenbeskedet. Det blev bÀsta resultat, A pÄ höfterna och ua pÄ armbÄgarna.
Jag tyckte det sÄg bra ut, men vet ju att det Àr svÄrt att bedöma, annars hade ju vilken veterinÀr som helst kunnat göra det.
Nu Àr vi jÀtteglada, för det betyder att vi kan trÀna agility med Muffin utan att vara oroliga för att det ska anstrÀnga lederna för mycket. Och att vi kan lÄta henne fÄ valpar i framtiden.

Och vi slipper all den dÀr vÄndan som hade blivit om det varit nÄgot fel, alla funderingar pÄ om hon fÄtt fel mat, eller för mycket mat, eller fÄtt gÄ i trappor för mycket, eller fÄtt springa i skogen för mycket.

Vi Àr lite slöa med bloggen hÀr, men Nelly och Muffin har ocksÄ gÄtt en förberedande agilitykurs, som hon tyckte var rolig fast det var lite blött och regnigt. De trÀnade handling, att trampa pÄ lock, att balansera pÄ en vippande platta, inkallning och lite annat, som bÄda klarade galant. AgilitygÀnget i AlingsÄs bhk Àr mycket bra, de vann agilitylagklassen i SM-kvalet i BorÄs samtidigt som vi stÀllde ut nyss. Och det Àr de som höll i kursen.

torsdag 05 juli 2007

Uniquie och Driva
Phenix husse tog bilder i BorĂ„s som vi fick idag. JĂ€tteroligt att se hunden "utifrĂ„n". (Phenix Ă€r alltsĂ„ son till Livet's Brur (Klara) som Ă€r halvsyster till Muffin.) Översta bilden visar Uniquie och Muffin.
Och sjÀlv skulle jag kunna tÀvla i "Silly walks", absolut. Bilden nedan Àr nÀr Muffin sÀtter alla tassarna i marken och tvÀrstannar och jag försöker locka henne med en korvbit.
Det lyckades, vill jag sÀga till mitt försvar.
Korvbit? Ta fram en grillad kyckling sÄ kan vi diskutera saken!
I dag har vi varit hos veterinÀren och röntgat Muffins höfter och armbÄgar.
SÄ nu Àr hon lite matt efter det lugnande medlet. Just nu Àr hon pÄ en smultronplockningspromenad med Nelly och hennes kompisar.
Jag sÄg röntgenbilderna. Jag kan ju inte tillrÀckligt för att sÀga nÄgot om resultatet, men det sÄg mer ut som de bilder pÄ normala leder jag sett, Àn som de med fel. Och veterinÀren sa inget (och det förstÄr jag, efter att ha hört mÄnga berÀtta om hur vetten som röntgat sagt att det ser jÀttefint ut och sÄ blir det ÀndÄ ett C frÄn SKK:s bedömare)

SÄ nu blir det en nervös vÀntan pÄ detta viktiga besked.
Vi Äkte till den vanliga veterinÀren, som Muffin Àlskar. Det var spÀnnande att sitta och vÀnta. Ett kejsarsnitt, en opererad pudel, nÄgra vaccinationer och en upphittad kattunge som verkade döende, men som tydligen fick nytt liv eftersom upphittarna köpte med sig en massa kattmatsburkar nÀr de gick, det var lite av det som hann passera medan jag satt dÀr. De hade fÄtt ta om höftbilden eftersom den första blev för mörk.

söndag 01 juli 2007

Pumi pÄ piren
Nu Àr vi i Göteborg. Nelly Àr pÄ Pier Pressure, musikfestival pÄ Bananpiren. Jag och Muffin smög runt lite utanför och gick sen i hiskeligt hög trappa upp pÄ GötaÀlvbron, och satte oss pÄ andra sidan Àlven och lyssnade. Fast nu Àr vi pÄ mitt jobb och bloggar i vÀntan pÄ att det ska ta slut. Under tiden lyssnar vi pÄ Bo kaspers orkester som Àr i TrÀdgÄrdsföreningen och hörs bra hit. Ottos husse och matte Àr dÀr, vi mötte dem pÄ vÀg dit. Fast Otto var inte med. Hundar fÄr inte komma in. Otto Àr annars ocksÄ en cremefÀrgad pumi som vi trÀffade i Tjolöholm.

Vi har ocksĂ„ varit och hĂ€lsat pĂ„ Åse och hennes pyreneiska mastiffer. Dom var lite lĂ€skigt stora tyckte Muffin. Hon satte sig under bordet, för dĂ€r fick de inte plats.