Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJune 2007

lördag 30 juni 2007

Barn med hund
Nu blir det i fel ordning för det här handlar om fredagen. Men här är sån snurr på aktiviteterna nu så vi hinner inte lägga ut det. Hela fredag kvällen var vi i Gräfsnäs, på brukshundklubbens årliga inofficiella utställning. Muffin och Nelly var med i flyballuppvisningen och på Barn med hund. Peter slet vid grillen och grillade hundratals hamburgare, så han var nog den som fick jobba mest. Flyballuppvisningen gick kanonbra. De flesta sprang med hundarna i koppel och hoppade med själva. För att de (med viss rätt) var rädda att hundarna skulle sticka. Jag var lite skeptisk till om det skulle bli bra, men det blev det. Alla hade kul, och det kom en liten publik som lämnade utställningsringarna för att titta. Många verkade intresserade av att vara med i ungdomsgruppen. Tjejerna är så väldigt duktiga med hundarna, positiva och glada, så det smittar av sig.
Barn med hund var imponerande. Kolla själva på bilden så trångt det är mellan hundarna. Tjejerna som höll i detta var helt coola och fick det att flyta utan stress, alla fick visa sina hundar och alla fick förstås ett pris.
Vi var inte hemma förrän vid midnatt.
Muffin i Borås
Vi var säkra på att komma tvåa, för den andra tiken i juniorklassen var Uniquie, som vann juniorklassen på Åby-utställningen i maj. Och som är väldigt söt. Men Muffin blev etta. Båda fick HP, ingen fick CK.
Muffin blev lite paralyserad, precis som på förra utställningen, så det var inte bästa uppvisningen. Men det räckte.
Domare var Birgitte Schjöth.
Kritiken:
Typ, storlek, helhetsintryck: Utmärkt, Mentalitet: u.a.
Detaljbeskrivning: Mycket välproportionerlig tik, bra huvud och uttryck, bra hals och topline. Tillräckliga vinklar, rör sig bra, dock något för lös fram. Mycket bra päls och färg.

I Borås träffade vi Muffins halvsyster Livet's Brur, som blev trea i bästatikfinalen, och hennes valp Sigrid, som Muffin alltså är moster till.
Moster Muffin! Det låter bra.
Sen tittade vi på agility, laget från Alingsås skötte sig mycket bra. Vet inte vilken placering de fick, men det gick undan.