Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förMay 2007

söndag 27 maj 2007

Soffpotatis? Vem, jag?
Filmen pÄ tv4 Àr sÄ fruktansvÀrt trÄkig sÄ jag sitter och tittar pÄ Muffin istÀllet, det Àr roligare. Hon har byggt ett sovberg av soffkuddarna.
Zzzzzzzz
Vi gick en runda i skogen, men orkade inte med nÄn riktig trÀning. Vi kastade pinnar vid pumiklippan. Ett enkelt klassiskt hundnöje. Kottar gÄr ocksÄ bra. HÀr kommer en till bild frÄn stadsbesöket i gÄr. Muffin framför konstmuseet pÄ Götaplatsen.
Heller en pumi i kopplet Àn hundra tavlor pÄ vÀggen
Pumi hos Poseidon
Idag var Muffin med mig pÄ hundklubben och tittade pÄ agilitytrÀningen. Hon skötte sig verkligen bra. LÄg bunden under en bÀnk ett tag och satt i bilen sen, och skÀllde nÀstan inte alls. Sen fick hon gunga lite, hon tycker det Àr kul fast lite lÀskigt. Hon hoppar inte av, men backar lite nÀr den slÄr ner.

Fyra slalompinnar trÀnade de pÄ, det springer hon ju lÀtt som inget alls nu.
Sen fick hon Äka med och hÀmta resten av familjen som varit pÄ Pirates of the Caribean 3 i Göteborg. Vi kom lite tidigt sÄ vi gick upp och ner lÀngs Avenyn. Och tog lite turistkort med mobilen.
Hon var sÄÄÄ duktig. Gick fint i kopplet utan att försöka hÀlsa pÄ alla, bara viftade vÀnligt pÄ svansen Ät dem (det var fullt med folk sÄ det blev mycket vift...)

söndag 20 maj 2007

Tre ekorrar i ett husTufft!
Ingen hundshow utan shopping! I Hungarian petnets stÄnd Àr det svÄrt att vÀlja, man vill ha allt. Men vi valde helt rÀtt. Ekorrhuset blev succé nÀr vi kom hem. Muffin skakade det, plockade ut korrarna, la dem i en liten hög, ville att vi skulle kasta dem och hon skulle hÀmta. Och somnade sen med en ekorre under örat. De piper i olika toner, sÄ det gÄr att spela musik med dem ocksÄ!
T-tröjorna hade vi bestÀllt innan frÄn Camilla, som hade vÀrldens sötaste cremefÀrgade hanvalp, de var Ànnu coolare i verkligheten Àn pÄ bild.
Muffin och Emmy
Oj, nu har det hÀnt sÄ mycket sÄ vi har inte hunnit blogga. IgÄr var det full rulle. Först var vi pÄ ungdomsgruppen dÀr det var flyballtrÀning. Sen kom Muffins syster Livets Diva pÄ besök. Hon kallas Emmy-Lou, eller bara Emmy. Och grÄ pumin Maja. (De hade trevliga mÀnniskor med sig ocksÄ).
Muffin gillade att trÀffa syrran. Och jag tycker det kÀnns vÀldigt tomt nu, nÀr det bara Àr en pumi hÀr. Tre var nog precis lagom. (TvÄ tycker Nelly Àr bÀst)
Muffin var mycket större nÀr de föddes, men nu Àr de nÀstan likadana.
Alla tre var med pÄ FUR-utstÀllningen i Mölndal idag och fick fin kritik och 1 pris i kvalitetsbedömningen. Muffin och Emmy tÀlvade i juniorklassen.
Först gick Nelly och Muffin i Barn med hund. Muffin ville inte gÄ dÀr det var vÄtt. Och det var det nÀstan överallt. Hon satte sig och vÀgrade röra sig. Men nÀr hon vÀl gick sÄg det fint ut.
Sen försökte jag peppa upp henne med köttbullar, pipleksak och boll. Lite strul blev det varje gÄng vi passerade vÄr plats, hon ville stanna dÀr. Men hon gick ordentligt nÀr domaren skulle titta. Och stod hyfsat still vid tandvisningen och hade svansen upp. SÄ jag Àr nöjd med vÄr insats. Sen funderar man pÄ om hon Àr sjuk, nÀr hon Àr sÄ seg. Men nÀr hon nu har sovit en halvtimme Àr hon superpigg och rusar runt i huset, sÄ hon Àr nog inte sjuk.

Klicka pÄ LÀs mer om ni vill se domarkritiken. Bilden hÀrunder fÄr symbolisera vÄr lÄnga vÀntan pÄ att det skulle bli vÄr tur i ringen. Extra lÄng eftersom vi inte hittade nÄgot stÀlle att köpa kaffe. Stolens mugghÄllare kan dock fÄ andra anvÀndningsomrÄden.
Fler bilder finns pÄ Flickr

Inget kaffe!

lördag 12 maj 2007

tolv pinnar - no problem
PÄ kvÀllen ville Muffin ha action. SÄ vi trÀnade lite mer hemma pÄ tomten.
Nu kör vi tolv pinnar. Allt oftare gÄr det riktigt fort ocksÄ.
Och hon verkar sÀker pÄ ingÄngen, det Àr bra.
Inte sÄ lÄngt över lÄnghoppet
Vi tror att Muffin Àr skendrÀktig nu. Hon har tappat aptiten, vill inte gÄ pÄ promenader och Àr allmÀnt seg.
I dag trÀnade vi lite pÄ agilityhindren, men allt gick i snigelfart. Platta tunneln Àr det vi trÀnar pÄ mest, hon vill fortfarande att nÄgon lyfter upp den. LÄnghoppet blev inte sÄ lÄngt.
Fast Nelly försökte göra det sÄ skoj som det nu gick.
Sen kom pudeln Saga och dÄ blev det lite fart. Saga gillar att jaga andra hundar och bita dem i svansen. Hon och Muffin Àr precis lika stora, sÄ hade Muffin varit sitt vanliga jag hade hon nog tyckt det var skoj.

tisdag 08 maj 2007

Muffin Àr en vÀldigt duktig hund. Hon lÀr sig allt med vÀldig fart. I söndags var vi pÄ ungdomstrÀff och trÀnade lydnad och lite agility. Det gick bra, hon gillar verkligen agility.
Och idag nÀr jag red sÄ trÀnade mamma och Muffin pÄ klubben, och Muffin lÀrde sig att gÄ sjÀlv pÄ vippbrÀdan. Hon kan ocksÄ gÄ slalom med Ätta pinnar mycket bra, och slutna tunneln trÀnar vi för fullt med. Idag hade det regnat ganska mycket, sÄ tyvÀrr var det för blött för tunnlar idag.

fredag 04 maj 2007

PĂ„ spaning
Hon Àr ingen valp lÀngre. I dag nÀr vi var ute i skogen pÄ kvÀllspromenad insÄg jag att hon Àr en stor hund nu. Inget sÀrskilt som hon gjorde, plötsligt bara stod hon dÀr och var stor.
Jag var sÄ trött och sliten nÀr jag kom hem frÄn jobbet att jag helst ville gÄtt och lagt mig. Men efter en runda i grönskan med fÄglar som kvittrar överallt blir man pigg och glad.

tisdag 01 maj 2007

TrÀna hund Àr kan ju vara rÀtt jobbigt. Man mÄste göra om samma sak om och om igen. Och vara ute i regn och rusk.
Nu har vi kommit pÄ en mycket bekvÀmare metod. Man lÄter helt enkelt hunden titta pÄ instruktionsfilm.
Muffin har suttit bredvid oss i tv-soffan mÄnga mÄnga gÄnger och tittat pÄ Greg Derrets foundation-dvd. SÀrskilt trÀningen av starter, dÀr hunden har en tygtrumpet som lÄter fruktansvÀrt högt och mycket, tycker hon Àr spÀnnande.
NÀr jag nu tyckte det var dags att starta start-trÀningen, hade vi ingen trumpet, sÄ vi tog hennes skramlande bÀver.
Och fast jag kastade den och dansade runt och Max kastade grillade kycklingbitar pÄ golvet och Nelly kom rusande genom köket och Peter hoppade upp och började sjunga - sÄ stod Muffin pall med alla fyra tassarna i golvet. Tills hon fick ok och sprang till sin bÀver. Hon hade fattat hela grejen!
Under maj och juni ska vi titta pÄ avsnittet dÀr han lÀr hunden skilja pÄ höger och vÀnster.
Bjuder hon eller?
Eftersom vi springer i skogen jÀmt Àr det helt klart att vi behöver en stolryggsÀck. Den de hade pÄ ica maxi för 89 kr var inte sÄ snygg. Vi bestÀllde en riktig jaktryggsÀck pÄ nÀtet i stÀllet. Med fuskpÀls att sitta pÄ och extra sÀck att hÀnga utanpÄ som man kan ha svamp i, eller annat man fÄngar. En mindre hund fÄr plats. Vi har inte trÀnat Muffin att sitta dÀr, men jag funderar lite pÄ det.
Den fina sÀcken kostade förstÄs mer Àn vi hade rÄd med. Vi fÄr turas om att sitta. Och det fÄr plats tvÄ termosar och massa godis.

Muffin har trÀnat pÄ Ätta slalompinnar ett tag nu, för fyra började bli för lÀtt. Det blir allt oftare rÀtt hela vÀgen. Jag bryr mig inte om tempot Àn. Vill att hon ska göra det utan att jag gÄr bredvid först. Kanske tÀnker jag fel, men jag tror att nÀr hon vÀl kan det sÄ bra att jag kan skicka och kalla in pÄ avstÄnd kommer jag att kunna öka tempot med att ha extra roliga grejer som belöning.