Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förMay 2007

söndag 27 maj 2007

Soffpotatis? Vem, jag?
Filmen på tv4 är så fruktansvärt tråkig så jag sitter och tittar på Muffin istället, det är roligare. Hon har byggt ett sovberg av soffkuddarna.
Zzzzzzzz
Vi gick en runda i skogen, men orkade inte med nån riktig träning. Vi kastade pinnar vid pumiklippan. Ett enkelt klassiskt hundnöje. Kottar går också bra. Här kommer en till bild från stadsbesöket i går. Muffin framför konstmuseet på Götaplatsen.
Heller en pumi i kopplet än hundra tavlor på väggen
Pumi hos Poseidon
Idag var Muffin med mig på hundklubben och tittade på agilityträningen. Hon skötte sig verkligen bra. Låg bunden under en bänk ett tag och satt i bilen sen, och skällde nästan inte alls. Sen fick hon gunga lite, hon tycker det är kul fast lite läskigt. Hon hoppar inte av, men backar lite när den slår ner.

Fyra slalompinnar tränade de på, det springer hon ju lätt som inget alls nu.
Sen fick hon åka med och hämta resten av familjen som varit på Pirates of the Caribean 3 i Göteborg. Vi kom lite tidigt så vi gick upp och ner längs Avenyn. Och tog lite turistkort med mobilen.
Hon var sååå duktig. Gick fint i kopplet utan att försöka hälsa på alla, bara viftade vänligt på svansen åt dem (det var fullt med folk så det blev mycket vift...)

söndag 20 maj 2007

Tre ekorrar i ett husTufft!
Ingen hundshow utan shopping! I Hungarian petnets stånd är det svårt att välja, man vill ha allt. Men vi valde helt rätt. Ekorrhuset blev succé när vi kom hem. Muffin skakade det, plockade ut korrarna, la dem i en liten hög, ville att vi skulle kasta dem och hon skulle hämta. Och somnade sen med en ekorre under örat. De piper i olika toner, så det går att spela musik med dem också!
T-tröjorna hade vi beställt innan från Camilla, som hade världens sötaste cremefärgade hanvalp, de var ännu coolare i verkligheten än på bild.
Muffin och Emmy
Oj, nu har det hänt så mycket så vi har inte hunnit blogga. Igår var det full rulle. Först var vi på ungdomsgruppen där det var flyballträning. Sen kom Muffins syster Livets Diva på besök. Hon kallas Emmy-Lou, eller bara Emmy. Och grå pumin Maja. (De hade trevliga människor med sig också).
Muffin gillade att träffa syrran. Och jag tycker det känns väldigt tomt nu, när det bara är en pumi här. Tre var nog precis lagom. (Två tycker Nelly är bäst)
Muffin var mycket större när de föddes, men nu är de nästan likadana.
Alla tre var med på FUR-utställningen i Mölndal idag och fick fin kritik och 1 pris i kvalitetsbedömningen. Muffin och Emmy tälvade i juniorklassen.
Först gick Nelly och Muffin i Barn med hund. Muffin ville inte gå där det var vått. Och det var det nästan överallt. Hon satte sig och vägrade röra sig. Men när hon väl gick såg det fint ut.
Sen försökte jag peppa upp henne med köttbullar, pipleksak och boll. Lite strul blev det varje gång vi passerade vår plats, hon ville stanna där. Men hon gick ordentligt när domaren skulle titta. Och stod hyfsat still vid tandvisningen och hade svansen upp. Så jag är nöjd med vår insats. Sen funderar man på om hon är sjuk, när hon är så seg. Men när hon nu har sovit en halvtimme är hon superpigg och rusar runt i huset, så hon är nog inte sjuk.

Klicka på Läs mer om ni vill se domarkritiken. Bilden härunder får symbolisera vår långa väntan på att det skulle bli vår tur i ringen. Extra lång eftersom vi inte hittade något ställe att köpa kaffe. Stolens mugghållare kan dock få andra användningsområden.
Fler bilder finns på Flickr

Inget kaffe!

lördag 12 maj 2007

tolv pinnar - no problem
På kvällen ville Muffin ha action. Så vi tränade lite mer hemma på tomten.
Nu kör vi tolv pinnar. Allt oftare går det riktigt fort också.
Och hon verkar säker på ingången, det är bra.
Inte så långt över långhoppet
Vi tror att Muffin är skendräktig nu. Hon har tappat aptiten, vill inte gå på promenader och är allmänt seg.
I dag tränade vi lite på agilityhindren, men allt gick i snigelfart. Platta tunneln är det vi tränar på mest, hon vill fortfarande att någon lyfter upp den. Långhoppet blev inte så långt.
Fast Nelly försökte göra det så skoj som det nu gick.
Sen kom pudeln Saga och då blev det lite fart. Saga gillar att jaga andra hundar och bita dem i svansen. Hon och Muffin är precis lika stora, så hade Muffin varit sitt vanliga jag hade hon nog tyckt det var skoj.

tisdag 08 maj 2007

Muffin är en väldigt duktig hund. Hon lär sig allt med väldig fart. I söndags var vi på ungdomsträff och tränade lydnad och lite agility. Det gick bra, hon gillar verkligen agility.
Och idag när jag red så tränade mamma och Muffin på klubben, och Muffin lärde sig att gå själv på vippbrädan. Hon kan också gå slalom med åtta pinnar mycket bra, och slutna tunneln tränar vi för fullt med. Idag hade det regnat ganska mycket, så tyvärr var det för blött för tunnlar idag.

fredag 04 maj 2007

På spaning
Hon är ingen valp längre. I dag när vi var ute i skogen på kvällspromenad insåg jag att hon är en stor hund nu. Inget särskilt som hon gjorde, plötsligt bara stod hon där och var stor.
Jag var så trött och sliten när jag kom hem från jobbet att jag helst ville gått och lagt mig. Men efter en runda i grönskan med fåglar som kvittrar överallt blir man pigg och glad.

tisdag 01 maj 2007

Träna hund är kan ju vara rätt jobbigt. Man måste göra om samma sak om och om igen. Och vara ute i regn och rusk.
Nu har vi kommit på en mycket bekvämare metod. Man låter helt enkelt hunden titta på instruktionsfilm.
Muffin har suttit bredvid oss i tv-soffan många många gånger och tittat på Greg Derrets foundation-dvd. Särskilt träningen av starter, där hunden har en tygtrumpet som låter fruktansvärt högt och mycket, tycker hon är spännande.
När jag nu tyckte det var dags att starta start-träningen, hade vi ingen trumpet, så vi tog hennes skramlande bäver.
Och fast jag kastade den och dansade runt och Max kastade grillade kycklingbitar på golvet och Nelly kom rusande genom köket och Peter hoppade upp och började sjunga - så stod Muffin pall med alla fyra tassarna i golvet. Tills hon fick ok och sprang till sin bäver. Hon hade fattat hela grejen!
Under maj och juni ska vi titta på avsnittet där han lär hunden skilja på höger och vänster.
Bjuder hon eller?
Eftersom vi springer i skogen jämt är det helt klart att vi behöver en stolryggsäck. Den de hade på ica maxi för 89 kr var inte så snygg. Vi beställde en riktig jaktryggsäck på nätet i stället. Med fuskpäls att sitta på och extra säck att hänga utanpå som man kan ha svamp i, eller annat man fångar. En mindre hund får plats. Vi har inte tränat Muffin att sitta där, men jag funderar lite på det.
Den fina säcken kostade förstås mer än vi hade råd med. Vi får turas om att sitta. Och det får plats två termosar och massa godis.

Muffin har tränat på åtta slalompinnar ett tag nu, för fyra började bli för lätt. Det blir allt oftare rätt hela vägen. Jag bryr mig inte om tempot än. Vill att hon ska göra det utan att jag går bredvid först. Kanske tänker jag fel, men jag tror att när hon väl kan det så bra att jag kan skicka och kalla in på avstånd kommer jag att kunna öka tempot med att ha extra roliga grejer som belöning.