Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förMarch 2007

lördag 31 mars 2007

Muffin har varit lite stillsam ett tag och verkat lite seg, jag trodde det var värmen och tog fram saxen i dag för att klippa pälsen lite kortare. Då fick jag förklaringen - hon har börjat löpa. jag visste ju att det skulle komma, men blir ändå överraskad.
Förklarar varför en del hanhundar har varit så intresserade senaste dagarna.

Då får vi hålla oss från hundklubben några veckor. Fast vi har ju egen träningsbana på tomten så vi klarar oss. Nu börjar det bli flyt på de fyra slalompinnarna. Jag har bestämt att inte lägga till fler förrän hon säkert förstår vad hon gör och kan göra det i högre fart.
Nelly har filmat med sin nya kamera:

onsdag 21 mars 2007

Pinnar bland pinnar
Nu är det fint ute, med lite snö och mycket sol. När vädret är gott är det lätt att träna lite i förbifarten. Vi kör fortfarande med bara fyra slalompinnar. Muffin börjar fatta, fast högerhandlingen sitter inte bra än. Allt oftare gör hon alla fyra pinnar självständigt och säkert. Svårigheten är att inte peka och visa. Men jag vet att jag tjänar på att vänta ut att hon själv ska komma på grejen, jämfört med att lära henne följa handen här. Ändå har hon järnkoll på min position, som jag försöker variera på alla åtta sätt (ja, det finns väl ännu flera förstås).

söndag 18 mars 2007

Jag o muffin
Idag började ungdomsträffarna på hundklubben igen, för nu är våren här. Fast just idag har det haglat och regnat som bara den, inget vackert vårväder direkt! Vi tränade...budföring tror jag det hette, man skulle skicka hunden emellan sig. Muffin klarade sig rätt bra fast hon var ganska busig hehe. Hon sprang runt mig och ville inte bli fångad, hon ville bara busa. Men på slutet fick hon spinga runt lite med dom andra hundarna. Hon vill att dom ska jaga henne hela tiden, och sen när dom jagar henne blir hon rädd och gömmer sig bakom matte:P