Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förMarch 2007

fredag 30 mars 2007

Tjusigt, men lättuggat
Bärnstenshalsband sägs hjälpa mot fästingar, det ska alstra statisk elektricitet som de små krypen ogillar. Vi beställde ett bums, det kostade inte så mycket, fast det är många stenar. (30 kr per decimeter).
Snyggt var det också.
Men det finns förstås en hake. Jag satte på det löst, så det skulle gnidas mot pälsen, och blev ju jättefint. Men när jag vände ryggen till hörde jag ett KNAK och KRAS. Muffin hade greppat tag i halsbandet och satt igång att krossa några av stenarna mellan tänderna.
Tror inte hon svalde någon, vi hittade många småbitar på golvet. Och halsbandet är fortfarande fint. Men nu törs jag nog inte ha det på utan uppsikt, även om jag knyter det tajtare.
Tog en fästing igår innan den hann sätta sig.

tisdag 13 mars 2007

Vi gick en annan väg än vi brukar i morse och hade tur att komma förbi precis när tranorna landade på ängen vid Mellomgården.
De kommer varje år och brukar vara på samma ställe. Kanske mellanlandar de på väg till Hornborgasjön.
Muffin tyckte förstås de var spännande, fast vi inte var så nära.
De är väldigt stora. Och de skränade och hade sig. Jag hade ingen kamera med, hoppas de visar sig till helgen igen.
Det är mycket fåglar som sjunger nu. Muffin älskar fåglar. Hon har aldrig stuckit iväg för att spåra älg eller rådjur, fasts skogen är full av dem. Men hon springer runt och ställer sig under de träd där fåglarna sjunger och står och tittar upp. Kanske hoppas hon att de ska ramla ner?

lördag 10 mars 2007

Kom igen, det är helt säkert, jag lovar!
I dag var vi i stan och handlade. Bryggan som vi brukar gå ut på vid Ica Maxi var alldeles trasig. Muffin tyckte vi skulle prova ändå, men jag var för feg.
Sen hälsade vi på en vit samojedvalp och lät bli att hälsa på en cykelmotionerande schäfer.

lördag 03 mars 2007

söt.
hej hej hej. I förrgår fyllde jag 14 år! Då fick jag en ixus i7 zoom digitalkamera. Det är bra, då kan jag ta fina bilder o lägga upp här på bloggen. Här ser ni en bild som jag tog i morse. Och idag fyller max 16 också, han fick en filmkamera, så då kan man ju filma Muffin också om man "lånar" den.