Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förMarch 2007

lördag 31 mars 2007

Muffin har varit lite stillsam ett tag och verkat lite seg, jag trodde det var värmen och tog fram saxen i dag för att klippa pälsen lite kortare. Då fick jag förklaringen - hon har börjat löpa. jag visste ju att det skulle komma, men blir ändå överraskad.
Förklarar varför en del hanhundar har varit så intresserade senaste dagarna.

Då får vi hålla oss från hundklubben några veckor. Fast vi har ju egen träningsbana på tomten så vi klarar oss. Nu börjar det bli flyt på de fyra slalompinnarna. Jag har bestämt att inte lägga till fler förrän hon säkert förstår vad hon gör och kan göra det i högre fart.
Nelly har filmat med sin nya kamera:

fredag 30 mars 2007

Tjusigt, men lättuggat
Bärnstenshalsband sägs hjälpa mot fästingar, det ska alstra statisk elektricitet som de små krypen ogillar. Vi beställde ett bums, det kostade inte så mycket, fast det är många stenar. (30 kr per decimeter).
Snyggt var det också.
Men det finns förstås en hake. Jag satte på det löst, så det skulle gnidas mot pälsen, och blev ju jättefint. Men när jag vände ryggen till hörde jag ett KNAK och KRAS. Muffin hade greppat tag i halsbandet och satt igång att krossa några av stenarna mellan tänderna.
Tror inte hon svalde någon, vi hittade många småbitar på golvet. Och halsbandet är fortfarande fint. Men nu törs jag nog inte ha det på utan uppsikt, även om jag knyter det tajtare.
Tog en fästing igår innan den hann sätta sig.

lördag 24 mars 2007

Tranorna upptäcker oss och springer iväg.Muffin på stock. Här ser ni två bilder, den översta är från idag när vi var på väg ner i skogen, och såg tranorna på åkern. Jag hann precis få med dom innan dom flög, tranor är väldigt rädda av sig. Jag, Muffin, Linn, Bimbo, Linnea och Pepsy gick ner till sjön idag. Det var trevligt. speciellt för Bimbo, hon tog sig ett härligt dopp, men det hann jag inte fota tyvärr...Det var blött iallafall. Men Muffin ville ta en tur med båten istället för att bada, fast båten låg uppochner så hon fick bara stå och drömma sig bort lite :PMuffin drömmer om ett liv till sjöss... Och sen passade Pepsy och Muffin på att pussas lite på båten, när dom trodde att ingen såg...PUSS!

onsdag 21 mars 2007

Pinnar bland pinnar
Nu är det fint ute, med lite snö och mycket sol. När vädret är gott är det lätt att träna lite i förbifarten. Vi kör fortfarande med bara fyra slalompinnar. Muffin börjar fatta, fast högerhandlingen sitter inte bra än. Allt oftare gör hon alla fyra pinnar självständigt och säkert. Svårigheten är att inte peka och visa. Men jag vet att jag tjänar på att vänta ut att hon själv ska komma på grejen, jämfört med att lära henne följa handen här. Ändå har hon järnkoll på min position, som jag försöker variera på alla åtta sätt (ja, det finns väl ännu flera förstås).

söndag 18 mars 2007

Jag o muffin
Idag började ungdomsträffarna på hundklubben igen, för nu är våren här. Fast just idag har det haglat och regnat som bara den, inget vackert vårväder direkt! Vi tränade...budföring tror jag det hette, man skulle skicka hunden emellan sig. Muffin klarade sig rätt bra fast hon var ganska busig hehe. Hon sprang runt mig och ville inte bli fångad, hon ville bara busa. Men på slutet fick hon spinga runt lite med dom andra hundarna. Hon vill att dom ska jaga henne hela tiden, och sen när dom jagar henne blir hon rädd och gömmer sig bakom matte:P

tisdag 13 mars 2007

Vi gick en annan väg än vi brukar i morse och hade tur att komma förbi precis när tranorna landade på ängen vid Mellomgården.
De kommer varje år och brukar vara på samma ställe. Kanske mellanlandar de på väg till Hornborgasjön.
Muffin tyckte förstås de var spännande, fast vi inte var så nära.
De är väldigt stora. Och de skränade och hade sig. Jag hade ingen kamera med, hoppas de visar sig till helgen igen.
Det är mycket fåglar som sjunger nu. Muffin älskar fåglar. Hon har aldrig stuckit iväg för att spåra älg eller rådjur, fasts skogen är full av dem. Men hon springer runt och ställer sig under de träd där fåglarna sjunger och står och tittar upp. Kanske hoppas hon att de ska ramla ner?

söndag 11 mars 2007

Det vita är Muffin.
Dimmigt i skogen i dag.
Plötsligt satt det en drake med uppspärrat gap och lurpassade bakom ett träd.
Den lilla gubben i den vänstra trädstammen såg jag inte förrän nu i datorn.
Max är på skidresa, Nelly har varit på tjejfest och är inte hemma än och jag och Muffin ligger i soffan och tittar på Greg Deretts Agility foundation video efter skogspromenaden.
Vi har inte varit helt förslappade i vinter, bara nästan. Vi har tränat Stanna kvar och svänga runt i höger- och vänstervarv.

lördag 10 mars 2007

Kom igen, det är helt säkert, jag lovar!
I dag var vi i stan och handlade. Bryggan som vi brukar gå ut på vid Ica Maxi var alldeles trasig. Muffin tyckte vi skulle prova ändå, men jag var för feg.
Sen hälsade vi på en vit samojedvalp och lät bli att hälsa på en cykelmotionerande schäfer.

söndag 04 mars 2007

I dag var vi i Göteborg och shoppade skidkläder åt Max som ska på fjällresa med skolan. Och Nelly köpte jeans. Och jag och Muffin tränade oss på att gå fint i stan utan att hoppa upp och hälsa på alla roliga människor. Sen var vi helt utslagna och somnade, både Muffin och jag, när vi kom hem.
Muffin piggnade till snabbare än jag och försökte aktivera mig genom att hämta tvätt.
Jag försöker att aldrig skälla på henne när hon tar saker utan byta mot godis (av en massa skäl, men mest för att det är roligt med en hund som gillar att hämta saker). Hon utnyttjar förstås detta och hämtar både det ena och det andra. Till exempel strumpor och annat smått som hela tiden "råkar" falla ner ur högen med osorterad ren tvätt.
När inte tvätten gjorde mig tillräckligt entusiastisk, utan bara gav en tuggad hundleksak i utbyte, förvånade hon mig och Nelly med att komma in från hallen med en oöppnad chokladkaka i munnen. Vi fattar inte var hon hittade den, men den fick hon en bit falukorv för. Och vi åt upp den. Möjligen har någon av killarna som är på övervåningen köpt den och lagt den i från sig i pumihöjd.
Efter chokladen känner jag mig pigg nog att träna lite fotgående i köket...

lördag 03 mars 2007

söt.
hej hej hej. I förrgår fyllde jag 14 år! Då fick jag en ixus i7 zoom digitalkamera. Det är bra, då kan jag ta fina bilder o lägga upp här på bloggen. Här ser ni en bild som jag tog i morse. Och idag fyller max 16 också, han fick en filmkamera, så då kan man ju filma Muffin också om man "lånar" den.