Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förMarch 2007

lördag 31 mars 2007

Muffin har varit lite stillsam ett tag och verkat lite seg, jag trodde det var vÀrmen och tog fram saxen i dag för att klippa pÀlsen lite kortare. DÄ fick jag förklaringen - hon har börjat löpa. jag visste ju att det skulle komma, men blir ÀndÄ överraskad.
Förklarar varför en del hanhundar har varit sÄ intresserade senaste dagarna.

DÄ fÄr vi hÄlla oss frÄn hundklubben nÄgra veckor. Fast vi har ju egen trÀningsbana pÄ tomten sÄ vi klarar oss. Nu börjar det bli flyt pÄ de fyra slalompinnarna. Jag har bestÀmt att inte lÀgga till fler förrÀn hon sÀkert förstÄr vad hon gör och kan göra det i högre fart.
Nelly har filmat med sin nya kamera:

fredag 30 mars 2007

Tjusigt, men lÀttuggat
BÀrnstenshalsband sÀgs hjÀlpa mot fÀstingar, det ska alstra statisk elektricitet som de smÄ krypen ogillar. Vi bestÀllde ett bums, det kostade inte sÄ mycket, fast det Àr mÄnga stenar. (30 kr per decimeter).
Snyggt var det ocksÄ.
Men det finns förstÄs en hake. Jag satte pÄ det löst, sÄ det skulle gnidas mot pÀlsen, och blev ju jÀttefint. Men nÀr jag vÀnde ryggen till hörde jag ett KNAK och KRAS. Muffin hade greppat tag i halsbandet och satt igÄng att krossa nÄgra av stenarna mellan tÀnderna.
Tror inte hon svalde nÄgon, vi hittade mÄnga smÄbitar pÄ golvet. Och halsbandet Àr fortfarande fint. Men nu törs jag nog inte ha det pÄ utan uppsikt, Àven om jag knyter det tajtare.
Tog en fÀsting igÄr innan den hann sÀtta sig.

lördag 24 mars 2007

Tranorna upptÀcker oss och springer ivÀg.Muffin pÄ stock. HÀr ser ni tvÄ bilder, den översta Àr frÄn idag nÀr vi var pÄ vÀg ner i skogen, och sÄg tranorna pÄ Äkern. Jag hann precis fÄ med dom innan dom flög, tranor Àr vÀldigt rÀdda av sig. Jag, Muffin, Linn, Bimbo, Linnea och Pepsy gick ner till sjön idag. Det var trevligt. speciellt för Bimbo, hon tog sig ett hÀrligt dopp, men det hann jag inte fota tyvÀrr...Det var blött iallafall. Men Muffin ville ta en tur med bÄten istÀllet för att bada, fast bÄten lÄg uppochner sÄ hon fick bara stÄ och drömma sig bort lite :PMuffin drömmer om ett liv till sjöss... Och sen passade Pepsy och Muffin pÄ att pussas lite pÄ bÄten, nÀr dom trodde att ingen sÄg...PUSS!

onsdag 21 mars 2007

Pinnar bland pinnar
Nu Ă€r det fint ute, med lite snö och mycket sol. NĂ€r vĂ€dret Ă€r gott Ă€r det lĂ€tt att trĂ€na lite i förbifarten. Vi kör fortfarande med bara fyra slalompinnar. Muffin börjar fatta, fast högerhandlingen sitter inte bra Ă€n. Allt oftare gör hon alla fyra pinnar sjĂ€lvstĂ€ndigt och sĂ€kert. SvĂ„righeten Ă€r att inte peka och visa. Men jag vet att jag tjĂ€nar pĂ„ att vĂ€nta ut att hon sjĂ€lv ska komma pĂ„ grejen, jĂ€mfört med att lĂ€ra henne följa handen hĂ€r. ÄndĂ„ har hon jĂ€rnkoll pĂ„ min position, som jag försöker variera pĂ„ alla Ă„tta sĂ€tt (ja, det finns vĂ€l Ă€nnu flera förstĂ„s).

söndag 18 mars 2007

Jag o muffin
Idag började ungdomstrÀffarna pÄ hundklubben igen, för nu Àr vÄren hÀr. Fast just idag har det haglat och regnat som bara den, inget vackert vÄrvÀder direkt! Vi trÀnade...budföring tror jag det hette, man skulle skicka hunden emellan sig. Muffin klarade sig rÀtt bra fast hon var ganska busig hehe. Hon sprang runt mig och ville inte bli fÄngad, hon ville bara busa. Men pÄ slutet fick hon spinga runt lite med dom andra hundarna. Hon vill att dom ska jaga henne hela tiden, och sen nÀr dom jagar henne blir hon rÀdd och gömmer sig bakom matte:P

tisdag 13 mars 2007

Vi gick en annan vÀg Àn vi brukar i morse och hade tur att komma förbi precis nÀr tranorna landade pÄ Àngen vid MellomgÄrden.
De kommer varje Är och brukar vara pÄ samma stÀlle. Kanske mellanlandar de pÄ vÀg till Hornborgasjön.
Muffin tyckte förstÄs de var spÀnnande, fast vi inte var sÄ nÀra.
De Àr vÀldigt stora. Och de skrÀnade och hade sig. Jag hade ingen kamera med, hoppas de visar sig till helgen igen.
Det Àr mycket fÄglar som sjunger nu. Muffin Àlskar fÄglar. Hon har aldrig stuckit ivÀg för att spÄra Àlg eller rÄdjur, fasts skogen Àr full av dem. Men hon springer runt och stÀller sig under de trÀd dÀr fÄglarna sjunger och stÄr och tittar upp. Kanske hoppas hon att de ska ramla ner?

söndag 11 mars 2007

Det vita Àr Muffin.
Dimmigt i skogen i dag.
Plötsligt satt det en drake med uppspÀrrat gap och lurpassade bakom ett trÀd.
Den lilla gubben i den vÀnstra trÀdstammen sÄg jag inte förrÀn nu i datorn.
Max Àr pÄ skidresa, Nelly har varit pÄ tjejfest och Àr inte hemma Àn och jag och Muffin ligger i soffan och tittar pÄ Greg Deretts Agility foundation video efter skogspromenaden.
Vi har inte varit helt förslappade i vinter, bara nÀstan. Vi har trÀnat Stanna kvar och svÀnga runt i höger- och vÀnstervarv.

lördag 10 mars 2007

Kom igen, det Àr helt sÀkert, jag lovar!
I dag var vi i stan och handlade. Bryggan som vi brukar gÄ ut pÄ vid Ica Maxi var alldeles trasig. Muffin tyckte vi skulle prova ÀndÄ, men jag var för feg.
Sen hÀlsade vi pÄ en vit samojedvalp och lÀt bli att hÀlsa pÄ en cykelmotionerande schÀfer.

söndag 04 mars 2007

I dag var vi i Göteborg och shoppade skidklÀder Ät Max som ska pÄ fjÀllresa med skolan. Och Nelly köpte jeans. Och jag och Muffin trÀnade oss pÄ att gÄ fint i stan utan att hoppa upp och hÀlsa pÄ alla roliga mÀnniskor. Sen var vi helt utslagna och somnade, bÄde Muffin och jag, nÀr vi kom hem.
Muffin piggnade till snabbare Àn jag och försökte aktivera mig genom att hÀmta tvÀtt.
Jag försöker att aldrig skÀlla pÄ henne nÀr hon tar saker utan byta mot godis (av en massa skÀl, men mest för att det Àr roligt med en hund som gillar att hÀmta saker). Hon utnyttjar förstÄs detta och hÀmtar bÄde det ena och det andra. Till exempel strumpor och annat smÄtt som hela tiden "rÄkar" falla ner ur högen med osorterad ren tvÀtt.
NÀr inte tvÀtten gjorde mig tillrÀckligt entusiastisk, utan bara gav en tuggad hundleksak i utbyte, förvÄnade hon mig och Nelly med att komma in frÄn hallen med en oöppnad chokladkaka i munnen. Vi fattar inte var hon hittade den, men den fick hon en bit falukorv för. Och vi Ät upp den. Möjligen har nÄgon av killarna som Àr pÄ övervÄningen köpt den och lagt den i frÄn sig i pumihöjd.
Efter chokladen kÀnner jag mig pigg nog att trÀna lite fotgÄende i köket...

lördag 03 mars 2007

söt.
hej hej hej. I förrgÄr fyllde jag 14 Är! DÄ fick jag en ixus i7 zoom digitalkamera. Det Àr bra, dÄ kan jag ta fina bilder o lÀgga upp hÀr pÄ bloggen. HÀr ser ni en bild som jag tog i morse. Och idag fyller max 16 ocksÄ, han fick en filmkamera, sÄ dÄ kan man ju filma Muffin ocksÄ om man "lÄnar" den.